Voith je napisal/-a:vod zmigavca prebija na vod lucke. prever konzolo in kable okol nje.
Fiat Tipo je napisal/-a:A olja imaš dost? lahko da ti je senzor crknu pa je v stiku. Odklopi kabel za olje iz motorja pa če ti pol še zmeraj utripa je pa nekaj v števcih na samem vezju lohk tud narobe.
.... če bi blo olja premal in ga ne bi pumpa več mogla potegnit pol pa tud pritiska ne bi blo več .... a je tko?der_Alte je napisal/-a:VET je napisal/-a:- da je pritisk olja OK .... kar pomen da ga je dost
Tole niti slučajno ni res. Pritisk olja ni kaj dosti odvisen od količine olja. Dokler ga ni premalo, ga oljna črpalka z enakim pritiskom "pošilja" po motorju.
tukaj pa nekaj ne razumem .... kaj poganja tisti mikrojermen, menda ne tud oljne pumpe za motor?.::GTR::. je napisal/-a:Meni je začela utripat ko mi je mikrojermen odtrgalo (posledično pumpa ni delala). Se pravi je narejeno tako da utripa in ne gori, ko je nekaj narobe.
VET je napisal/-a:na golfu3 let.97 enakomerno - kot žmigovc - utripa lučka za olje ?
oba senzorja pritiska sta preverjeno dobra .... kabli in vtikači so OK.... pritisk olja je zmerjen in OK .... obrati motorja nimajo vpliva na hitrost utripanja lučke ....
je kdo imel že kej podobnega .... kaj bi še lahko blo ?
VET je napisal/-a:na golfu3 let.97 enakomerno - kot žmigovc - utripa lučka za olje ?
oba senzorja pritiska sta preverjeno dobra .... kabli in vtikači so OK.... pritisk olja je zmerjen in OK .... obrati motorja nimajo vpliva na hitrost utripanja lučke ....
je kdo imel že kej podobnega .... kaj bi še lahko blo ?
misliš Wärmefühler = temperaturno tipalo .... katero? .... antifriza, zraka, goriva, olja .... in kje se nahaja?mistervegas je napisal/-a:WArmlaufregler oz. waermefuehler *
dvomim da ga bo .... sem tud jest neki štromarjasonček je napisal/-a:ja pa če boš nesu popravt števc poznam enga na vrhniki k ti ga bo zrihtov za 5000 sit.
VET je napisal/-a:misliš Wärmefühler = temperaturno tipalo .... katero? .... antifriza, zraka, goriva, olja .... in kje se nahaja?mistervegas je napisal/-a:WArmlaufregler oz. waermefuehler *dvomim da ga bo .... sem tud jest neki štromarjasonček je napisal/-a:ja pa če boš nesu popravt števc poznam enga na vrhniki k ti ga bo zrihtov za 5000 sit.
... pa ne da dvomim v tistga človeka .... ga niti ne poznam .... kolega dela neko predelavo in mu mal pomagam .... avto je bil cel razdrt in deli znešeni z vseh vetrov .... glih armaturka pa je bla prinešena iz avta kjer je delala do konca OK.... ostalo smo pošlihtal in dela.
sebaveh je napisal/-a:Fajn bi bilo, če bi ugotovil kateri kontakt na zadnji strani števcev je uporabljen za prižiganje te lučke. Na njem meriš napetost - in če so golfi še grajeni tako kot so bili pred 20 leti, gre tista žica na tipalo, in to tipalo v slučaju slabega pritiska sklene stik na maso. Zaj pa je treba opazovati tako: če med + priključkom kontakta, in tisto žico nameriš 12V, potem to pomeni da se je tipalo sklenilo in je pritisk nizek. Takrat bi moralo piskat in utripat. Če pa pritiska in utripa kr tak kak se mu zazdi (odklopi žico dol iz tipala in čakaj kaj bo) potem pa mora biti stik nekje znotraj števcev. Ponavadi so kontrolke čisto ločene od druge elektronike in nebi smelo bit problem kaj zamenjat. Možno da imaš pač umazanijo noter
Neon je napisal/-a:Jaz vem za isti problem na Golf 2, vse je OK, sam včasih se vklopi piskač in lučka za olje se začne prižigat. Olja je dost, senzorji so novi.... Očitno neka seriska greška.
Ka pol bi blo treba števc zamenjat?
Gti-Driver je napisal/-a:Neon je napisal/-a:Jaz vem za isti problem na Golf 2, vse je OK, sam včasih se vklopi piskač in lučka za olje se začne prižigat. Olja je dost, senzorji so novi.... Očitno neka seriska greška.
Ka pol bi blo treba števc zamenjat?
Točno tko kot je Neon opisal se tudi meni dogaja, vendar samo kadar ga na avtocesti tiščim do konca in se vse skup malo bol segreje, takrat se za par sekund vklopi ta piskač in pa lučka mi začne utripat se pa po parih sekundah ugasne.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov