Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Hartkor
Nov uporabnik

Kraj: Ajzoula

Problemi z močjo na določenih obratih

Napisal/-a Hartkor So sep 03, 2005 9:06 pm

Vprašal sem že en kup ljudi samo vsak je povedal nekaj drugega zato bom vprašal še vas tle na forumu. Imam peugeota 405 Mi 16 (180kkm) in en čuden problem: Motor med 3in 4 tisoč obrati noče vlečt, slabo pospešuje, ne gre nikamor kot da bi bil 1.6. Drugače ima normalno moč in vse. Kdaj pa kdaj se te "luknje" skoraj ne opazi občasno pa prav čutiš da vleče manj kot od 2 do 3000 obratov. Nad 4000 pa gre kot raketa. Rad bi nekaj naredil okoli tega ker me fullll moti samo se mi niti približno ne sanja kje se te zadeve lotit. Sem zamenjal že 100 stvari (pretiravam) samo se te preklete "buže" ne morem rešit.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne sep 04, 2005 6:59 am

in kaj pokaže test elektronike :?:

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Re: Problemi z močjo na določenih obratih

Napisal/-a pugi405 Ne sep 04, 2005 9:38 am

Hartkor je napisal/-a:Vprašal sem že en kup ljudi samo vsak je povedal nekaj drugega zato bom vprašal še vas tle na forumu. Imam peugeota 405 Mi 16 (180kkm) in en čuden problem: Motor med 3in 4 tisoč obrati noče vlečt, slabo pospešuje, ne gre nikamor kot da bi bil 1.6. Drugače ima normalno moč in vse. Kdaj pa kdaj se te "luknje" skoraj ne opazi občasno pa prav čutiš da vleče manj kot od 2 do 3000 obratov. Nad 4000 pa gre kot raketa. Rad bi nekaj naredil okoli tega ker me fullll moti samo se mi niti približno ne sanja kje se te zadeve lotit. Sem zamenjal že 100 stvari (pretiravam) samo se te preklete "buže" ne morem rešit.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Mi16 maš?
Slin slin..... dej povej kolk je kej takih v Slo? A maš mogoče kako slikco avta?
P.S. imaš pm.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne sep 04, 2005 10:18 am

V Slo, kakih 10 še jih vozi. Moj kolega je nekoč mel MIx4, pa dvakrat med drevesa poletel.

Uporabniški avatar
Hartkor
Nov uporabnik

Kraj: Ajzoula

Napisal/-a Hartkor Ne sep 04, 2005 10:48 am

Ni elektronika ker sem ga imel 2-krat na strojih in ni bilo z njo nič narobe. Jackson (moj električista) mi je rekel da bi lahko bil kakšen vakuum pokvarjen. Slik sem imel dosti lepih samo mi je ena ku**a ukradla digitalca in so vse šle po gobe! Ko si bom kupu drugega bom naredil eno galerijo o njemu.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne sep 04, 2005 5:05 pm

Če imaš neko vakum krmiljenje, potem imaš imaš NT 405 (155ks). Preveri delovanje vakum loput, ki v bistvu preklapljajo med dolžino sesalne cevi, kar lahko ugotoviš med turiranjem, če se loputi mehansko premikata,.... (laično ti teško razložim),.... lahko pa blokiraš omenjeno delovanje in preizkusiš, če še ga duši ??? S testerjem se vidijo parametri delovanja sistema, lahko pa tudi vklapljaš krmilni elektroventil, preveri cevke in z manometrom podtlake na regulatorjih,.... lahko je tudi počen sesalni kolektor, senzor klenkanja, lambda sonda,...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov