Nasveti in napotki ter povpraševanja...

punto94
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Fiat Punto tresenje avta med 75 do 85 (pospesevanje)

Napisal/-a punto94 To sep 06, 2005 9:28 am

Pozdravljeni !
Imam sledec problem avto je letnik 94 Fiat punto 1.1 55S . Med pospesevanjem zacne pri 75 pa tja do 85 , tresti ne volan amopak cel predji del avta(vibrira)... Cudno pa je to da ce kdo sedi zraven na sovoznikovem sedezu tega in ali pa je zelo malo opazno. Gume so bile 2 x centrirane, nova oba prednja lezaja, nova desna roka in polos. Ko pa enkrat peljes cez to mejo tega ni niti pri 150/160....Obcutek mam taksen kod da plese masina...mozno?

Hvala

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To sep 06, 2005 10:06 am

Lahko so gume slabe - jajčaste. Tega niti centriranje ne reši. Če imaš občutek, da se motor trese, je čisto možno, da so nosilci motorja obrabljeni.

punto94
Nov uporabnik

Napisal/-a punto94 To sep 06, 2005 11:17 am

ma za gume sem skoraj 100% da niso zato, ker ko so bile nove pred 1 letom je blo isto, prejsnjo zimo sem kupil tudi eskimo s3 pa je svar bila ista... sam tudi mislim da je nosilec...pa je mozno da se tok trese od nosilca?? ker sem menjal ze vse zivo tudi diske cirka 2000km nazaj...pa ko kadar speljem recimo na semaforju kot da bi se zatresla masina pa tudi prestavna rocica zavibrila ne vedno ....

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To sep 06, 2005 12:36 pm

Če ti zatrese pri speljevanju, je pa sklopa šla v maloro oz. je že obrabljena. Edina rešitev je zamenjava. Menja pa se vse v garnituri: potisna plošča, lamela in potisni ležaj. Koliko km pa že imaš?

punto94
Nov uporabnik

Napisal/-a punto94 To sep 06, 2005 1:56 pm

:) ja pozabil sem povedati bila menjana isti cas ko disk,i sklopka komplet nova(SAHCS) menjano vse nasteto... ima pa 120000 km. Bolj me skrbijo noslci je to draga stvar? sumim pa tistega spodnjega ki se ga vidi ko je avto dvignjen je tudi guma pretrgana...

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To sep 06, 2005 2:13 pm

Pol so pa zgleda nosilci. Naj še kak lastnik punta kaj pove. Koliko stanejo pa nimam pojma. Malo povprašaj po trgovinah z avtodeli: Anet, Motomat, Copex... (vsi v LJ), pa tudi na servisu, da boš imel izhodišče za primerjavo cene.

Uporabniški avatar
Hartkor
Nov uporabnik

Kraj: Ajzoula

Napisal/-a Hartkor To sep 06, 2005 8:04 pm

Tak nosilec od motorja ni drag jaz sem dal za svojega 2500. Ce si videl da je na njemu guma pretrgana ga kar zamenjaj in boš videl če je blo to. Ce ne poglej manšete na polosevinah in levo polos.

Uporabniški avatar
jojovix
Novinec

Napisal/-a jojovix Sr sep 07, 2005 8:12 am

Probi mašino na roke mal dvignt, kr orng potres to zadevo. Predvsem poizkušaj dvigovat pri nosilcih. Boš takoj vidu če ker nosilc "lufta". Pol pa se ostale tolk losi da jih ne boš silu magari na dvigalko privzdign mašinko, snam zjeban nosilc, ga zameni, Original nov nebi smel več k 10ksit koštat. Sam ni mi čist jasn kako to da trese pr večji hitrosti. Ponavad čutš nosilc pr speljevanju in to tko da ti mašinko mal v stran zabije.
KAM'R Č'M, S SUBARUJ'M PRID'M!!!

punto94
Nov uporabnik

Napisal/-a punto94 Sr sep 07, 2005 9:38 am

Ma bom zamenju nosilc ga grem jutri poiskat.... A je mozno da so platisca kriva ker platisca mam ista menjajo sam gume gor in dol ... je pametno zamenjati iz zadnje gume z prednjimi s platisci ured ? Pri centritranju mi noben ni nich reku de so kriva...

Lp,

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Po sep 12, 2005 1:48 pm

Ja zameni platišča! Dej na zadnji konc pa boš vidu kaj bo.

Mel isti problem na mondeotu. Med 85 in 95 je skakal spredi. Prednji desni konc. In isto med 140 in 150. Pol pa skoz mer do končne hitrosti. In kaj je bil nazadnje problem. Vulkanizer je dal notr v prednje desno kolo zračnico, ker je menda puščalo in lepilo ni hotlo prjet!

So pale gor nove gume pr drugem vulkanizerju (ki ve kaj dela) pa je kr debelo zija, ko je snel staro dol pa zračnica notrl. Je reku kaj to dela notr? In tam zvem, da je notr zračnica. Gleda feltno pa reče, da ni nobene potrebe, ker je feltna čist lepa znotri.

Zdej je avto brez zračnice notr in je ko miška od 0 do končne hitrosti.

BTW: prej pr speljevanju, da je obrnu kolesa je avto dobesedno skakal, prednji konc. Sem mel feeling, da mi bo armaturo vn zagnalo čez prednjo šipo.

punto94
Nov uporabnik

Napisal/-a punto94 Po sep 12, 2005 6:43 pm

evo sem menu nosilec od menjalnika tisti, ki je pod avtom... cena 3900... ampka :roll: zdaj ne trese vec pri pospesevanju se mi zdi da bo ok sam je pa nastal se en problem...sedaj ko je nosilec cist nov avto v prostem teku vibrira trese se volan armatura, ko das gas in pade iz teh obratov je cist uredu...je mozno ker je se nosilec nov in se mora mal raztegnit guma, naredu sem pa cirka 40km do sedaj... ni konca pri FIATU :?

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Po sep 12, 2005 8:33 pm

Nop. Ni to. Motor in menjalnik nekako prideta v resonanco armature, da se trese. Bo še en nosilc nekje.

punto94
Nov uporabnik

Napisal/-a punto94 To sep 13, 2005 10:17 am

ja zgleda da je res se en nosicl (ce pred avto stojis levi od masine) ker ce ko je masina ugsnjena porukas levo desno gor dol se masina zravenpremika zelo na lahko, pa tudi ko sem z dvigalko dvginil masino od spodaj je nekaj lufta umes grem danes avto dvignit spet :? mozno da se je samo odsrafu bom videl drugace je zdej med vozno cisto nic vec ne trese kot je prej...

lp,
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov