Če zakuha no ja...... mora kr ornk zakuhat da blok poči.... ni kr tko iz cukra narjen......
Ponavad ko se lučka prižge ( za pregrevanje) še ni panike in če se u tistem trenutko motor lepo postopoma ustavi mu ne bo škode.
Če mu zmanjka tekočine je druga pesem...... takrat se res extremno pregreje...... takrat je možen da poči.......
blok ponavad zelo rad poči če se u vroč motor nalije mrzlo tekočino ( dolije ker je kao zakuhal).....
Če motor zakuha se mora lepo počas po naravni poti ohladit....... takrat se motorju nardi najmanj škode.
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P )
Motor pa zariba ce nima olja :P
Torej da se vitalni deli ne mazejo vec o oljem.
Npr crkne oljna pumpa... primejo lezaji glavne gredi, ojnicni lezaji, vstran lahko dobijo gred, ojnica itd...
bo ti lisko strokovno razlozo
no če ti "odfuka" ojnico ti pa kr luknjo skozi blok nardi sam če avto zakuha (mora res že zlo,je ponavadi tko da ti prime bate,oz. poči prej glava,ker ima tanjše stene.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Ponavadi blok poči, če ti zmrze voda v njem in se je temperatura ekstremno hitro spustila. Voda pa ti zmrzne, če ni antifriza, ker..... Vse bloke, ki sem jih do sedaj videl počene (ne polomljene) so bili zaradi tega, razpokani pa so marsikateri okrog vijakov glave! Nisi pa povedal kje je počil,... Aja, enega sem videl, da je počil, ker se je odvila matica ojnice in je vsekala po bloku.