Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Pezo 106 cuka

Napisal/-a mevden Po sep 19, 2005 11:27 am

Pezo letnik 1997, ucasih ko ga przgem zjutri cuka. ze 2x v enem tednu, prej nikol v 2 letih odkar ga mam. dans mi je ko sm ga zjutri przgal cuku, delu brez moci, tresu, po 200m voznje pa crknu na semaforju. uzigu sm ga ene 5 minut. ni hotu przgat, przigu brez moci. cez 10 min spet probu przgat, przgal takoj. potem je delu brez problemov naprej. pol sm sou takoj v BTC, kupu svecke champion. svecke niso ble dolg menjane pa sm kr zamenju pol. upam da se nebo ponavljal se naprej. uglavnem, ali je lahko kej druzga razen sveck? na servisu rekl mogoce kak strom?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po sep 19, 2005 11:51 am

Lahko pa da bi bil zračni filter. Smo imeli podoben problem na accentu. Sicer je že nekaj let tega...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po sep 19, 2005 12:08 pm

Mogoče pa razdelilna kapa + voda... ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Po sep 19, 2005 12:41 pm

zračni filter je bil menjan pred 1,5 leta. neverjamem da je to. razdelilna kapa? neverjamem. kako bi pa pršla voda not? avto ni bil vožen cel vikend, skoz bil na parkingu. zjutr pržgal pa je takoj začel cukat, delat brez moči uglavnem.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po sep 19, 2005 12:48 pm

mevden je napisal/-a:zračni filter je bil menjan pred 1,5 leta. neverjamem da je to. razdelilna kapa? neverjamem. kako bi pa pršla voda not? avto ni bil vožen cel vikend, skoz bil na parkingu. zjutr pržgal pa je takoj začel cukat, delat brez moči uglavnem.

Ja, čisto možno, vlaga pride notr, ne ravno voda ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po sep 19, 2005 1:25 pm

Lahko je enostavno preperel/uničen kabel za dovod štroma do svečke. -Zamenjaj še kablčke
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po sep 19, 2005 2:42 pm

razdelilne kape nima, sumim senzor impulzov, ali dvojni rele ali črpalka goriva !

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Po sep 19, 2005 5:32 pm

no ja, moznosti je velik. dans zamenju svecke, ce se bo problem še pojavlju grem do servisa da priklopjo na računalnik. oni bojo že vedl :P sam te pooblaščeni servisi peugeota mi ne dišijo. modrega leva mam 100m stran pa mi ni ušeč. ampak, bomo vidl, kako se bo odvijala ta situacija.

kakšna je sploh vloga zračnega filtra?

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po sep 19, 2005 9:17 pm

... ja da filtrira zrak...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po sep 19, 2005 9:18 pm

... ki ga motor potrebuje za zgorevanje, ampak če je zamašen avto ne cuka, ampak ga duši...

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Po sep 19, 2005 9:34 pm

ma sej avto ubistvu res dusi. cukne pa tud usake tok casa ko drzim gas. za zdej so zamenjane svecke, ce bo se cuku v prihodnjih dneh bom zamenju se zracni filter al pa kr na pezo servis na računalnik da prklopjo. sej ga mam 100m stran :) sam se ga hočem useen izognt. a kdo ve če je treba kej plačat da prklopjo gor na računalnik?

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Po sep 19, 2005 9:40 pm

... pa ko cuka gori lučka diagnostike :?:

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden To sep 20, 2005 12:36 pm

ko cuka se nobena lučka ne pržge. kot da bi delal use normalno. sm ga pa dans zjutri zagnal pa moram rečt da je delal zelo lepo po tem ko se zamenjal svecke. razlika se opazi. ce sm pa resil tud problem z cukanjem pa nevem se. bomo vidl v prihodnjih dneh ce se bo kej ponovilo to dusenje

Uporabniški avatar
soncy
Novinec

Kraj: malo na Vrhniki, večina v Senožetih :)

Napisal/-a soncy So sep 24, 2005 11:14 pm

pr men je blo pa zdle 1mesec vse vredu, zdj po zamenjavi svečk, je pa spet začel. ampak ne cuka, ampak gledam obrate, k se kr sam navije, in nihajo, vsake tok časa navije do 2ooo obratov, al pa še čez. Pred kakim mescom, je pa cukal, npr. iz parkinga počas k sm šla.

aja, pa glih tko mam pugija 106, 98l.
sj počas ga bom pogruntala, bo že vidu hudiča, sam še ene par stavri morm dat zamenat. :twisted:

lp soncy
Honda sedan- 6.gen.

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden So sep 24, 2005 11:31 pm

:D

no ja. men od takrat ni nč cuku oziroma zgublju moči. sam pa zdej usako jutro ko ga užgem prov čakam če bo dans tisti dan, ko bo kašlju :)

sm pa vidu zdej k sm tok odpiro havbo da mi je začel rjavet pod haubo, oziroma glih na robu havbe(tm k primes da jo dvignes). zacel so se delat mejhni mehurcki (cca pol mm) :evil:
sm prov jezen, upam da nebo treba cele havbe špricat

nevem, kako bom naredu da neha naprej rja..mi ze vn tolce pocasi, pa glih zdej ko sm ga nameravu v kratkem prodat

Uporabniški avatar
soncy
Novinec

Napisal/-a soncy So sep 24, 2005 11:44 pm

ja pol ga pa hit prodej :lol:

men je mehanik reku, da je v dobrem stanju.
..če pa šmeksa kj prašam, pa sam..eh staro je..kaj moreš :roll: :mrgreen:

lp soncy
Honda sedan- 6.gen.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So sep 24, 2005 11:49 pm

kaj češ drucga rečt :D joke .... jah enkrat mi ga prpel da ga v roke vzamem - avto seveda :)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Ne sep 25, 2005 9:09 am

no ja. ni glih krntija kot golf 2 recimo, k je še 10 let starejši pa ma skor isto ceno k moj. :D moj ma sam 75k prevoženih, edina napaka je k nima servota. to bi bil tud glavni razlog prodaje...u kratkem dobi seka izpit in zanjo je volan pretežek :D

Uporabniški avatar
soncy
Novinec

Napisal/-a soncy Ne sep 25, 2005 11:08 am

šmeks je napisal/-a:

kaj češ drucga rečt :D joke .... jah enkrat mi ga prpel da ga v roke vzamem - avto seveda :)

ga zna tut tle en kolega dobr u roke vzet, sam povedat mu morm kaj me muči ;)
če pa on nebo vedel kak se streže stvari, pa k teb pridem, vela?
al ti bom pa še naprej prek MSNja zaslišvala kaj bi lahka blo narobe, da mi vsaj tle ni treba. ;)

mevden: sj ni težak, sj je mejhen in lahek avto, ga niti ne rab :lol:

lp soncy
Honda sedan- 6.gen.

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Ne sep 25, 2005 11:39 am

soncy je napisal/-a:
šmeks je napisal/-a:

ga zna tut tle en kolega dobr u roke vzet, sam povedat mu morm kaj me muči ;)
če pa on nebo vedel kak se streže stvari, pa k teb pridem, vela?
al ti bom pa še naprej prek MSNja zaslišvala kaj bi lahka blo narobe, da mi vsaj tle ni treba. ;)

mevden: sj ni težak, sj je mejhen in lahek avto, ga niti ne rab :lol:

lp soncy

jst ga res nerabm. men je čist qul tko. sam seka se je pa razvadla v avtošoli k ma servo. k pride pol na mojga pa nemore obračat :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov