Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Gasper`
Novinec

Pri sprednjem levem kolesu nekaj "tuli" (twingo)

Napisal/-a Gasper` Ne sep 25, 2005 12:45 pm

Imam twingota l.98. Enkrat mi je med voznjo pri sprednjem levem kolesu nekaj mocno zaropotalo.. kot bi nekaj povozil. Nato mi je vedno malo zaropotalo, ko sem peljal cez lezecega policaja ali kaj podobnga. Drugi dan je bilo pa OK zato nisem sel nic k mehaniku.Ropotalo ni priblizno teden dni.

Vceraj grem pa po AC priblizno 140kmh pa zacne zelo "tuliti". Kot bi en zelez postavil na feltno. Potem zmanjsam htirost na 90kmh pa zvok pocasi izgine..

Upam, da mi je ratalo razloziti moj problem :?

Ima kdo kaksno idejo kaj bi to lahko bilo ?
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Ne sep 25, 2005 12:48 pm

ležaj, skor zihr :idea:
a ko zavijaš tud kj tuli

Štraus
Novinec

Napisal/-a Štraus Ne sep 25, 2005 12:48 pm

Pelji k mehaniku da pogleda 8)

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Ne sep 25, 2005 12:53 pm

Ne pri zavijanju nic ne tuli. Zdaj sem prvic sel na AC od prvega ropota pa se je to pojavilo sele pri veliki hitrosti. Ko se normalno vozim sedaj nic ne ropota.
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne sep 25, 2005 3:02 pm

Enake simptome sem mel jaz en let nazaj........
Pr men je blo tist ko je prvič zaropotalo da je "sleklo" zavorno ploščico...... Tist da je pa ružlo oz. cvililo je pa železo od ploščice ribalo po disku...... kot zanimivost.... ni blo občutit dost slabšega zaviralnega ućinka......

Vzam kolo dol pa poglej.

Lager tuli sprva v oovinkih....... potem pa skoz.... frekvenca tuljenja pa se s hitrostjo veča.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Ne sep 25, 2005 3:29 pm

lager ni, ker bi cel čas ropotalo. verjetno, tko kot je lisko napisal, bremze. pakne poglej.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne sep 25, 2005 4:55 pm

lager ja:=) moj kolega ma isto twingota pa pri 60km/h že spušča lepe zvoke... spredi oba lagera...

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Ne sep 25, 2005 5:04 pm

vzami kolo dol pa poglej. če ni nič očitno narobe, potem so lagerji.

Y0ck3r
Nov uporabnik

Napisal/-a Y0ck3r To sep 27, 2005 7:28 pm

mogoc jermen tuli? Meni je tudi enkrat med voznjo tulit zacelo ko sto matr... hitr ustavim, pogledam use, nikjer nc - pol mi ni pa nikol vec tulil, sam je bil jermen :roll:

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Če sep 29, 2005 7:54 pm

Y0ck3r: jerman ni, ker je bil menjan pred priblizno 3 meseci.

Lisko: na ovinkih mi ni se nikoli zatulilio. Saj pravim, ko sem sel cez lezecega pa ko sem sel po AC sam od sebe.. in to zelo mocan zvok.

No danes je bil avto pri avtomehaniku, ki pa je ugotovil, da z njim ni prav nic narobe :?

Res da avto med voznjo ne ropota, zaropota pa na vsake toliko casa kot bi nekaj pribilo. ( na AC pri priblizno 150 kmh ). Tudi na desnem prednjem kolesu se ta zvok vsake toliko casa pojavi.

Mogoce se kaksne ideje ??
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če sep 29, 2005 8:01 pm

poglej da nimaš mogoče spredaj fedra počenega oz. odlomanega. Pač twingotom,ter cliotom in R5 se rado to dogodi.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če sep 29, 2005 8:43 pm

K mehaniku. Moznosti je vec. Feder kot je smeks napisal potem pleh za diskom, kak kos cesa ki si ga mogoce nekje staknil med voznjo itd itd. Ali pa sam dvigni kolo in poglej.

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` To dec 06, 2005 4:58 pm

Lager je dober. Tud nobenega pleha ni za diskom. Mehanik mi je rekel da mi bo zamenjal olje v menjalniku. JE mozno, da ima to kaksno zvezo z zvokom?

Do 140km/h vse lepo in prav.. ko pa s konstantno hitrostjo nad 140 vozim dalj casa pa zacne tulit. PA volan zraven rahlo trese :?
Lp, Gašper

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Če dec 08, 2005 4:02 pm

ležaj je šel 100% se ti bo enkrat vsipo pa boš avtolahko sam odnesel dol s ceste poznam enega ko se mu je to zgodilo 200 km bek od doma se je sipal potem pa je vse 199 km delalo potem pa so avto lohka sam odnesl dol s ceste mislim da tega ti nebi rad
Slika :ewil:

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Če dec 08, 2005 11:09 pm

A ležaj je lager? Je to eno in isto ?

Pa se eno vprasanje.. Katero tekocino moram naliti tja notri, nevem kako se rece tocno.. da hladi motor?(mislim, da gre v kiler). Ker sem gledal in je nic ni. (oznaka na posodi je max,min).
Pa kje to dobim.

Mislim, da mora to nekje spuscati, ker kar tako ne verjamem, da bi kar "izhlapela" ;) Najverjetneje pri vodni pumpi..
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Če dec 08, 2005 11:28 pm

Popolnoma isto težavo ma clio od moje mame. ko pelem nad 140 (ona nikoli ne :twisted: ) začne tulit ko svinja. Tudi men zanima kaj bi lahko bilo. To se dogaja že več kot dve leti pa se nihče ne obremenjuje.
Pomoje je to ležaj. Velika hitrost, več obratov, več trenja, manj mazanja, še več trenja... Booooooo... :?:

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Pe dec 09, 2005 3:21 am

2bad4u je napisal/-a:A ležaj je lager? Je to eno in isto ?

Pa se eno vprasanje.. Katero tekocino moram naliti tja notri, nevem kako se rece tocno.. da hladi motor?(mislim, da gre v kiler). Ker sem gledal in je nic ni. (oznaka na posodi je max,min).
Pa kje to dobim.

Mislim, da mora to nekje spuscati, ker kar tako ne verjamem, da bi kar "izhlapela" ;) Najverjetneje pri vodni pumpi..

uf to pa ni prevec dobr. tja notri moras naliti antifriz..lahko razrecenega, lahko pa kupis koncentrat in recis po volji. mora ga pa biti med min in max.
brez te tekocine se ne smes vozit, ker ti lahko avto zakuha.
Kje ti to spusca, bo vedel povedati mehanik, ki bo dal vse to pod pritisk. mozno je, da imas slabe dihtunge na masini in ti spusca tja. mozno je tudi pri vodni pumpi. lahko imas kaksno cev prepereto (bolj malo mozno), lahko imas pocen hladilnik itd :)

To cim hitreje popravi, ker se s tem ni za saliti. Vode mora biti vedno dovolj.
GTi rocks?!

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Pe dec 09, 2005 10:00 pm

Mah pojma nimam kje bi spuscal. Dolil sem 1L te tekocine. Po 3km pogledam pa prazno :roll: 1L mi je stekel ven v 3km. Ni mi jasno.

A kdo pozna kaksnega dobrega mehanika v okolici Jesenic???
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
omega2.3td
Nov uporabnik

Kraj: Near the withe kiosk

Napisal/-a omega2.3td Pe dec 09, 2005 10:07 pm

glede na to da je avto l.98 neverjamem da bi katera cev preperela razen če je v preteklosti zakuhal pa so se cevi močno napenjale, takrat je lahko začel tudi pomalem vodo cuzat na tesnilu glave motorja to seveda če je zakuhal.

ropot na kolesu je najverjetneje končnik oz ležaj amortizerja, ležaj kolesa začne ropotat ko je kar močno obrabljen pred tem pa dolgo časa spušča zvoke predn se zlufta
:bow

lp
Srečna budala

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Pe dec 09, 2005 10:15 pm

Ne zakuhal ni se nikol. Par dni nazaj k sem prisel domov, je bil en cuden vonj iz masine. Sem odprl pa sem potem videl, da ni hladilne tekocine notri.
Lp, Gašper
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov