Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jaros
Nov uporabnik

tezave z zavornimi diski na Peugeot 406

Napisal/-a jaros Pe sep 30, 2005 7:57 am

Lep pozdrav!
Imam Peugeota 406, karavan, letnik 2000. V zadnjih treh mesecih sem moral 3x zamenjati prednje diske, ker jih je treslo. Prvih nekaj dni delujejo, nato jih vedno bolj trese, dokler to ne postane nevzdržno. Zamenjane so bile tudi zavorne ploščice.
Po treh menjavah mislim, da mora biti težava drugje.

ALi je lahko karkoli drugega krivec, da se diski skrivijo?

Moja vožnnja ni kriva, ker se mi to dogaja prvič, pa vozim različne avtomobile že preko 10 let. Prav tako sem po zadnji menjavi vozil še previdneje (nič ostrega zaviranja, striktna vožnja v nižji prestavi po klancu navzdol...)

Če je kakorkoli pomembno - prvi diski, ki so se skrivili so bili original Peugeotovi, naslednja dva para pa znamke JURID.

Če ima kdorkoli enake težave ali pozna rešitev, naj se mi prosim javi.

Lp, Jaroš

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Pe sep 30, 2005 8:47 am

Men tresejo samo ko grem dol z avtoceste na odstavni pas in bremzam z npr 150 na 60. Takrat se sliši mal ropotanja medtem ko zavira popolnoma brez težav.
Sicer ne vem, zakaj bi se ti nonstop ponavljala ista napaka ampak a je bila montaža opravljena strokovno. Ne poznam omenjene znamke a je definitivno nekaj narobe.
Kaj pravijo na servisu? Oni bi moral vedet ;)

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

jaros
Nov uporabnik

Napisal/-a jaros Pe sep 30, 2005 8:56 am

Vsakokratna menjava je bila opravljena strokovno (sicer na na uradnem servisu, vendar pri avtomehaniku mojstru, ki mu zaupam). Na servisu pravijo, da bi ponolno menjali diske, sam pa bi rad izvedel več o tem.
LP, Jaroš

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

živ

Napisal/-a xsara Pe sep 30, 2005 9:12 am

ma ja lahko so tut gume krive za tresljaje al pa slaba kvaliteta zavornih ploščic, sam sem pred cajtom mel tut probleme s tresenjem zavornih diskov in sem jih menjal tudi trikrat na pooblaščenih servisih sam je še vedn tresl tko da..........kasnej ke sem se čist naključn odloču da pa tokrat ne grem več na pooblaščen servis in sem šel k Svetku v novem polju mi je le ta menjal samo prednje zavorne ploščice ki so ble res top kvalitete za firmo me ne vpraš k sem že pozabu ampak pol je bilo čisto nepričakovano tresenja konc in jest sem ves cajt krivil sam diske pa se je izkazal da diski razen originalne garniture prednjih diskov ki so mal tresl niso bili nč krivi, ne vem kaj bi blo to upam da kmal ugotoviš, pa poroči kej, aja avto na katerm so bli problemi pa je bil Kia Clarus, ajd.
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe sep 30, 2005 9:23 am

Pri meni je treslo neki cajta ker je bila optika fuč...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

jaros
Nov uporabnik

Napisal/-a jaros Pe sep 30, 2005 9:26 am

Menjane so bile tudi zavorne ploščice (znamka Jurid).
Za tresenje so sigurno krivi diski, saj po njihovi menjavi zavore nekaj časa perfektno delujejo. Mislim pa da vzrok, zakaj se diski vsakokrat ponolno skrivijo, tiči drugje. ZANIMA ME, KAJ VSE JE LAHKO VZROK ZA TO DA SE DISKI SKRIVIJO?
LP, Jaroš

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe sep 30, 2005 9:38 am

Tako kot Xsara sem tudi jaz imel težave s KIO Clarus in originalnimi diski. Zdržali so nekje do 8.000 km potem pa tresenje. Dokler je bil avto v garanciji so se pač redno zafrkavali na servisih. Po preteku garancije sem pa kupil Bradijeve diske in nove zavorne ploščice (se ne spomnim znamke)

V glavnem, nato je bilo 90.000 km mir, potem sem pa avto prodal tako, da ne vem ali se drugi lastnik še vedno vozi s temi diski.

Moj predlog je torej, da preizkusiš še kakšnega drugega proizvajalca diskov, ker drugače se boš kar naprej zafrkaval brez potrebe - denarnica pa tudi ne bo preveč navdušena.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe sep 30, 2005 9:42 am

jah men so diske očitno po pričevanjih mehankarjev krivile totalno zanič originalne ploščice in pa tudi slabo vpetje ploščic na zavornih čeljustih tko da so le te skakale oziroma so mele več lufta kokr je priporočeno od proizvajalca vozil, men je tut svetek predlagal če ne bojo ploščice krive za tresenje pa zamenji diske z veliko bolj kvalitetnimi diski kot so original npr. brembo,lucas.........lahk pa je tut optika u qr.. kokr je že nekdo prej omenu, a s km udaru s sprednjimi kolesi, pa poglej še če maš vse uteži na feltnah, kaj pa amortizerji, al pa polosovine.........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Pe sep 30, 2005 9:57 am

Moznost je da se je gumijasta cevka zamasila, to pomeni da sicer olje pride v cilinder ker je pritisk vecji a nazaj ne ker pritiska skoraj da ni. Posledica je neprenehno bremzanje z neko silo, kar povzroci da se diski pregrejejo. Najbolje bo ce zaenkrat probas zamenjati te cevke ter zamenjas mehanika. Ce ze v 3tji okvari taiste stvari ni opazil kaj sumljivega ni najboljsi mojster.

Edit: tole sodi med popravila in okvare.

jaros
Nov uporabnik

Napisal/-a jaros Pe sep 30, 2005 10:13 am

Pozdravljen Pille!
To se res sliši logično. Zanima me - Če se disk enkrat pregreje - ali ga lahko "popraviš" tako da ga daš podrejati?
Hvala!
LP, Jaroš

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe sep 30, 2005 2:17 pm

torej a si bil kaj pozoren in se ti je kakšen kolo pregreval? Če ja,potem je lahko vzrok ta (kot je že pille omenil),da je zavorna cevka od znotraj podrta,tko da nazaj ne spusti pritiska,lahk da batek v čeljusti ne lavfa lepo,potem je možno da niso dosti spucali pesta (mora se svetit,če je rja gor,je že kriza) potem ja lahko je pesto kaj skrivljeno,lahko je pa tudi tvoja napaka premočno zaviranje od začetka (moral bi vsaj 500km prevoziti z bolj nežnim zaviranjem)

ja diske daš lahk brez blema poravnat (podrejat) pa bo. Sam glej da boš h kakemu dobremu mojstru nesu. Ja pa še to ne pozabi,na avtu zamenjaj komplet zavorno olje.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Pe sep 30, 2005 2:35 pm

Je pa se ena vrjanta in sicer ta da gumice okoli bata riba oz. se je po domace povedano napihnila in sicer zaradi olja ter njegovil lastnosti se napihne ker jo pocasi zacne razjedati. Ta pa preprecuje batu normalno delovanje.
Skratka zadevo razdreti in pregledati kaj bi lahko bilo.

Aja se to. Diske se vse da podrejati, ni pa receno kako ter koliko casa bo delovalo. Namrec diski morajo biti neke debeline in morajo imeti nekaj ''mesa'' za normalno delovanje.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Pe sep 30, 2005 4:19 pm

... po moje imaš zvito pesto... rešitev, idi k nekomu, ki struži diske na vozilu in ti jih naj poravna - postruži... na 406 že blo, lahko pa tudi, da ima ležaj zračnost....

jaros
Nov uporabnik

Napisal/-a jaros Pe sep 30, 2005 7:59 pm

Če je res zvita pesta - Ali ne bi v takem primeru treslo že od samega začetka, ko so novi diski zmontirani? Pri meni se tresenje pojavi šele po par tisoč prevoženih kilometrih. Zaviral sem zelo rahlo od samega začetka, pa se je tresenje vseeno ponovno pojavilo.

LP, Jaros

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Pe sep 30, 2005 10:07 pm

in ti si 3 komplete diskov tudi plačal?? :?

za začetek bi jaz menjal mehanika :?

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr So okt 01, 2005 6:00 am

jaros je napisal/-a:Če je res zvita pesta - Ali ne bi v takem primeru treslo že od samega začetka, ko so novi diski zmontirani? Pri meni se tresenje pojavi šele po par tisoč prevoženih kilometrih. Zaviral sem zelo rahlo od samega začetka, pa se je tresenje vseeno ponovno pojavilo.

LP, Jaros
¸

...če opazuješ površino vidiš, da se ploščica na disk popolnoma uleže komaj po 200-500 km, mogoče pri tebi 1000, in ko ploščica nalega s celotno površino začne tresti ali celo zvije disk,... ne verjamem, da so krivi diski, lahko bi nove sicer pregrel, a sam najboljše veš, če si jih... ko montiraš nove bi moral z mikrometrom izmeriti, kako nalegajo (ali že opletajo) in bi takoj videl...kako si čistil pesto, lahko da je neenakomerno očiščeno (za enakomerno brušenje obstaja orodje) in zato disk ne nalega, kako si snel prve diske, če si jih nabijal dol z macolo, lahko prav tako kaj zviješ,....v glavnem najprej je treba vzeti v roke mikrometer - vsaka stvar je merljiva,....in če to štima je možno, da vodila zavornih ploščic neenakomerno pritiskajo na ploščico in s tem na disk,...

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport So okt 01, 2005 12:48 pm

Dostkrat jih tudi malce pokrivi ko orenk žlajfaš v dežju in jih kaka luža ohladi.
I feel very Olimpic today

dejan5
Nov uporabnik

Napisal/-a dejan5 Ne okt 23, 2005 8:07 pm

Zdravo, imam enake tažave s tresenjem. Pojavljati so se mi začele, ko so mi menjali kolesne ležaje.
Mogoče kdo poznma mojstra, ki bi se poglobil v zadevo.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne okt 23, 2005 8:27 pm

dejan5 je napisal/-a:Zdravo, imam enake tažave s tresenjem. Pojavljati so se mi začele, ko so mi menjali kolesne ležaje.
Mogoče kdo poznma mojstra, ki bi se poglobil v zadevo.

fora je samo ta,ko so ti menjali ležaj,so morali disk dol uzet,in ko so dali nazaj,niso nič spucali,tko da je lahko prišla svinjarija med disk ter pesto in zdaj ti zaradi tega trese....treba bo lepo spucat pa bo
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

dejan5
Nov uporabnik

Napisal/-a dejan5 Po okt 24, 2005 2:48 pm

So pucal, celo dvakrat, pa diske brusili, pa ploščice menjali, pa diske menjali (tudi dvakrat).
In vendar trese.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov