Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mgv
Nov uporabnik

Fiat Brava akumulator

Napisal/-a mgv So okt 01, 2005 6:43 pm

En problemcek z mojim Fiatom Brava. Upam da mi lahko kdo pomaga.

Stvar je sledeča. Sem parkiral, sel na kavico, pridem nazaj, avto ne vzge. Ga porinemo (vem da ne bi smel), vzge brez problema, se pelj brez problema, elektrika dela, ga vgasnem in spet ne vzge.

Sem s kabli drugi akumulator priklopil gor, pa je stezka vzgal. Obcutek imam, da je akumulator izdihnil (star 3 leta). Kaj je to mozno, da tak naenkrat crkne akumulator. Sem ga z drugim avtom polnil pol ure, pa sem pol naredil kratki stik, pa komaj kaj malo iskro dal od sebe.

Kaj pravite, je akumulator hin, ali kaj drugega?

Hvala lepa in lp

mgv

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So okt 01, 2005 6:56 pm

ti lepo čez noč daj filat aku. (upam da imaš polnilec) tko da se počasi napolne. Pač če ima na vrhu tiste zamaške in jih odvij,poglej če je notri dovolj kisline (po potrebi dolij destilirano vodo - celice morajo biti pokrite) in če ti bo kmalu od samega začetka začel vret,potem veš da je pri koncu in boš moral zamenjat. No ko bo napolnjen avto zalavfaj in pomeri kolk fila. Mora polniti okoli 13,8V,če ne bo,bo potrebno dat alternator popravt.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 So okt 01, 2005 7:22 pm

pri meni se je dogajalo oboje...

bila pa je kombinacije j***a od akumulatorja (Topla :evil:), ki je imel podrte celice in zanič alternatorja.

Najprej bi jaz menjal accu (magari probi iz kakšnega druzga avta), sploh če je že star...

Možnost je tudi zanič štarter...

mgv
Nov uporabnik

Napisal/-a mgv So okt 01, 2005 7:25 pm

šmeks je napisal/-a:ti lepo čez noč daj filat aku. (upam da imaš polnilec) tko da se počasi napolne. Pač če ima na vrhu tiste zamaške in jih odvij,poglej če je notri dovolj kisline (po potrebi dolij destilirano vodo - celice morajo biti pokrite) in če ti bo kmalu od samega začetka začel vret,potem veš da je pri koncu in boš moral zamenjat. No ko bo napolnjen avto zalavfaj in pomeri kolk fila. Mora polniti okoli 13,8V,če ne bo,bo potrebno dat alternator popravt.

Hvala za odgovor. Ves, jaz bi to vse napravil, samo da tukaj v Mariboru nimam ne voltmetra, ne polnilca za akumulator... tako da ne morem prevec stvari sprobati. :(

mgv
Nov uporabnik

Napisal/-a mgv So okt 01, 2005 7:30 pm

tony1 je napisal/-a:Možnost je tudi zanič štarter...

Kak to misliš? da bi štarter uničil akumulator?

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 So okt 01, 2005 8:14 pm

zanič štarter zato, ker ti avto enkrat vžge, drugič pa ne...

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver So okt 01, 2005 11:02 pm

Če je štarter zanič avto ravnotako težko vžge in prvo pomislš na akumulator. Akumulator dej na test enemu avtoelektičarju. Naj ti pogleda kaj je z akumulatorjem in kolk ti fila, ko avto laufa. To nardi 123. Pa bo prec vidu kaj je narobe. Če pr novem akumulatorju avto ne vžiga kot je treba (težko vžiga) potem treba tud štarter popravt.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: jure5j in 11 gostov