Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Menjava diskov.

Napisal/-a sonček To okt 04, 2005 5:14 pm

Pozdravljeni

No spraševal sem glede diskov pri seat cordobi 1.8 in me zanima nekaj. No danes sem šel kupit diske in se mi je zdel da so nekam "tanki" še pred tem sem pogledal svoje diske in sem rekel da jih je potrebno menjat zdej pa nisem čist prepričan .
Glede na to da je težko ugotovt kok imajo skupne širine diski sem vzel meter in jih zmeril. Stari diski so merli notranja stran 0,4 mm in zunanji 0,5 mm. Imam zračno hlajene-dvojne.
In pol sem še zmeril debelino novih tud(tist prazn mest) mer skupaj natanko 2 cm.
Pa oprosti,ker ne znam drugač napisat.

Kok je minimum. da jih zamenaš pri avtu.

lp
Zadnjič spremenil sonček, dne To okt 18, 2005 4:58 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To okt 04, 2005 5:29 pm

jah če ti je težko dat 14 čukov za diske,potem res nevem zakaj imaš avto. Sj če se boš sam nekam skenslu z avtom...pač tvoja krivda ter malomarnost,ampak veš da ogrožaš še ostale. Pač da preidem k tvojemu vprašanju...če jih ne boš menju (pač zih imajo veliko robu) tko da boš imel nove ploščice kmalu skozi oz. obrabljene,kot druga varianta je ta,da se bo disk hitreje pregrel,pa ti bo potem tresel pedal zavore. Kot zadnja možnost je pa ta,da celo poči.

Tko da še enkrat razmisl,kaj boš naredil...pač če nimaš za vzdrževanje avta,potem hop na kolo za zdravo telo :D
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri To okt 04, 2005 5:45 pm

nevem no.... :roll:

zgleda, da nimaš najbolj rad sebe in drugih

Lp BoŠko

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To okt 04, 2005 6:01 pm

šmeks je napisal/-a:pač če nimaš za vzdrževanje avta,potem hop na kolo za zdravo telo :D

Pika...
Ne moreš menjat samo nekaj pa če imaš še tolk malo denarja. Žalostno potem, da imaš avto. Ta strošek je pač NUJEN! :[] Ker, če se boš zakantal bo dražje. ;)
Pač menjaš diske+ploščice pa je narejeno za dolgo cajta.... :vrum

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen To okt 04, 2005 6:37 pm

Če maš diske in ploščice slabe maš super priliko, da zamenjaš oboje naenkrat, kar je tudi najustreznejši način. Ne šparaj na zavorah, brez zavor je lahko življenje krajše še posebej pozimi, ko je oprijem na cestišču slabši! :ne
Slika

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani To okt 04, 2005 6:55 pm

Če misliš avto še imet jih menjaj,če ga boš pa v kratkem prodal pa pusti kot je.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To okt 04, 2005 7:08 pm

tuscani je napisal/-a:Če misliš avto še imet jih menjaj,če ga boš pa v kratkem prodal pa pusti kot je.

Ja točn tko ja. pa naj se fuka in ubije pol un ki mu bo scolal keš. :evil: Fak kva sovražim tole (ravno včeraj sem dal avto na servis). Ker vem kako to izleda, da kupiš avto potem pa čez čas ugotoviš kaj vse je še treba menjat. :evil: Upam, da bo do večera avto fertik...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To okt 04, 2005 7:16 pm

šmeks je napisal/-a:jah če ti je težko dat 14 čukov za diske,potem res nevem zakaj imaš avto. Sj če se boš sam nekam skenslu z avtom...pač tvoja krivda ter malomarnost,ampak veš da ogrožaš še ostale. Pač da preidem k tvojemu vprašanju...če jih ne boš menju (pač zih imajo veliko robu) tko da boš imel nove ploščice kmalu skozi oz. obrabljene,kot druga varianta je ta,da se bo disk hitreje pregrel,pa ti bo potem tresel pedal zavore. Kot zadnja možnost je pa ta,da celo poči.

Tko da še enkrat razmisl,kaj boš naredil...pač če nimaš za vzdrževanje avta,potem hop na kolo za zdravo telo :D

Absulutno ni tukaj problem denar pač pa v samem avtu,ker avto je star in le zakaj bi popravljal vsako malenkost. Glede zavor sem samo vprašal sem se pa kar odločil da jih bom menjal,ker ni niti tok strošek. Pa celo pride diski-ploščice 15000 sit,grem b bližnjih dneh zamenat pa pika.

hvala za nasvete. lp
Zadnjič spremenil sonček, dne To okt 04, 2005 7:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček To okt 04, 2005 7:18 pm

Tilen je napisal/-a:Če maš diske in ploščice slabe maš super priliko, da zamenjaš oboje naenkrat, kar je tudi najustreznejši način. Ne šparaj na zavorah, brez zavor je lahko življenje krajše še posebej pozimi, ko je oprijem na cestišču slabši! :ne

zelo dobro napisano,pohvala.

lp

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager To okt 04, 2005 7:26 pm

Zavore pa le niso malenkost...
Poleg motorja najpomembnejši sklop avtomobila.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To okt 04, 2005 7:41 pm

V najslabšem primeru se ti bo disk res toliko pregrel, da bo počil. In kako to zgleda: tisti kosi se bodo zarinili nekam med čeljusti in ploščice, malo bo še obese potegnilo za sabo, kolo bo obvezno blokiralo, volana ne boš več imel, drugo kolo ki bo še zaviralo, bo avto zvleklo v svojo stran. Zgodil se bo obrat za vsaj 90°, sukanje na mestu, ampak bolj verjetno da kakšen grabn, oziroma globok prepust na avtocesti. S hitrostjo vsaj 60km/h te bo pa nekam nabilo. Nadaljevanje pa prepuščam tvoji domišljiji.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 To okt 04, 2005 8:07 pm

sonček je napisal/-a:Absulutno ni tukaj problem denar pač pa v samem avtu,ker avto je star in le zakaj bi popravljal vsako malenkost.

Tukaj sem uvidel da je problem v tebi, ker zavore prav tako kot tudi gume niso MALENKOST
sonček je napisal/-a:Pa celo pride diski-ploščice 15000 sit,grem b bližnjih dneh zamenat pa pika.
hvala za nasvete. lp

Ampak ko sem prebral tole sem reku OK je pršu k seb ;)

Moj avto, ki ga vidiš v slikci spodaj je bil glede na to da je letnik 92 in 242k prevoženih deležen kar nekaj updata glede same varnosti in novih delov na njem in mi tudi malo ni žal . Se vsaj varno počutim in z veseljem vsedem in peljem.
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr okt 05, 2005 5:59 pm

sonček je napisal/-a:
Tilen je napisal/-a:Če maš diske in ploščice slabe maš super priliko, da zamenjaš oboje naenkrat, kar je tudi najustreznejši način. Ne šparaj na zavorah, brez zavor je lahko življenje krajše še posebej pozimi, ko je oprijem na cestišču slabši! :ne

zelo dobro napisano,pohvala.

lp

No edino tole o zimi je malo za lase privlečeno. Pozimi ti zavore lahko še tako dobro primejo pa se boš vseeno kar peljal naprej. Pozimi so pomembne tut gume... ;)

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Napisal/-a tuscani Sr okt 05, 2005 6:51 pm

Symon je napisal/-a:
tuscani je napisal/-a:Če misliš avto še imet jih menjaj,če ga boš pa v kratkem prodal pa pusti kot je.

Ja točn tko ja. pa naj se fuka in ubije pol un ki mu bo scolal keš. :evil: Fak kva sovražim tole (ravno včeraj sem dal avto na servis). Ker vem kako to izleda, da kupiš avto potem pa čez čas ugotoviš kaj vse je še treba menjat. :evil: Upam, da bo do večera avto fertik...

Avto bo še nekaj časa imel in je prav da diske zamenja.Symon a ko boš ti prodajal avto boš par mescev prej vse porihtal,vse zamenjal da bo vse v nulo?Od tega bi imel verjetno zelo veliko korist,kupec bi se ti pa smejal za hrbtom kako dobro je prišel skozi na tvoj račun.Bi nekako razumel če bi ga prodajal sosedu ali prjatlu sam za popolnega tujca ga pa ne bi popravlu,če pa bi ga pa je to isto kor da bi vrgu dnar skoz okno.Ne verjamem da bi ti to naredu.Tudi jaz sem kupu rabljen avto in sm ga mogu popravlat in še masikdo drugi.

Ko kupiš rablen avto moraš pričakovat da ne bo vse v najlepšem redu,ker kot prvo vsak gleda zase ne pa za nekoga tretjega.Taki smo(so) pač ljudje s tvojo izjemo seveda.Jaz sm pošteno povedal kaj bi naredu in sem prepričan da bi še marsikdo drugi ravnal enako sam si morda ne upa tuki napisat da ne bo grajan kot jaz.
Nočem se z nobenim kregat in nobene zamere sam tako je.

doo
Nov uporabnik

Napisal/-a doo Sr okt 05, 2005 9:14 pm

Trgoavto ima do 15 tega meseca 25% popust na dol .izdelke - diski, zav.ploščice, amortizerje,olja..... To sm glih učerej zvedu k sm ole nabavlov, tolk v vednost če boš kej kupoval. lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Sr okt 05, 2005 10:32 pm

doo je napisal/-a:Trgoavto ima do 15 tega meseca 25% popust na dol .izdelke - diski, zav.ploščice, amortizerje,olja..... To sm glih učerej zvedu k sm ole nabavlov, tolk v vednost če boš kej kupoval. lp

Hvala bom preveru.
lp

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če okt 06, 2005 2:51 pm

No ja nisem mislil, da naj ga ful poštim preden ga prodaja ampak šuntat ti ga pa zut ni treba. Samo malo bedno se sliši... :roll:
Problem je samo potem, ko ti naklada, da je kot nov pa čeprav vidiš da je kaj zjebano...
Drugače pa imaš imaš v bistvu prav.

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Napisal/-a tuscani Če okt 06, 2005 5:50 pm

Symon vidim da si razumn človek in da zastopš,mogoče se moja izjava res mal čudno sališi sam tako je.Tisti ki pa misli tako narest pa ga ni treba nč šuntat bo sam od sebe to naredu.Res izpraven rablen avto se pa zelo težko dobi,če napake nisoi očitne so pa verjetno skrite.Če imaš namen avto imet še dost cajta,če ga rabiš in ima še neko vrednost ga je seveda treba redno vzdrževat ni kaj.
Če pa je vredn 100k al pa še manj in ga boš hmal prodal al pa pelal na odpad pa ni vredn da pljuneš nanj kaj šele da bi vanj dnar zabijal.Popraviš samo kar je res nujno.Ta dnar rajš pršparaš za nakup novga avta ali kaj druzga in boš imel od tega bistveno več koristi.
To sm napisu iz lastnih izkušenj,moja petka je vredna 100k al pa še kej manj pa da bi jaz zdej kupu nove diske pa nove letne gume pa prevleke,feltne in ne vem kaj še bi bil res b**** brez primere,čez pol leta jo bom pa prodal za istih 100k kot če ne bi nič dal nanjo.
Tisti ki jo bo kupu si jo pa mogu pač za silo popravt.j*** ga život je takav čupav i dlakav. 8)

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če okt 06, 2005 6:40 pm

tuscani je napisal/-a:Symon vidim da si razumn človek in da zastopš,mogoče se moja izjava res mal čudno sališi sam tako je..

Hvala. :D Sploh ni problema. Tut sam sem imel 106ko in vanjo preveč zmetal nakar je šla še manj kot za 50k SIT (zbita). Zato zdaj bolj temeljito premislim kaj bom vrgel v ta avto. Po možnosti čimveč univerzalnih stvari, ki jih lahko vzameš dol (felge, pogojno fedri, neonke, akustika kakšni univerzalni podaljški...) No sicer pa saj imaš lep moto:
tuscani je napisal/-a:j*** ga život je takav čupav i dlakav. 8)

Življenje je kot kurja lojtra, kratek in posran. 8)

Sonček pa sori za offtopic. ;)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če okt 06, 2005 7:08 pm

Tako poznamo dve razliki gleda prodaje avta. Prva je taka da avto prodaš bolj pocen in omeniš kupcu kaj je potrebno popravt in tako da ti prodaš avto za max. ceno in poveš da je avto kot nov v resnici pa je potrebno velik popravt. Sej zdej je že vsak ve kakšen je avto ko ga sam kopuje. Je pa bilo zadnjič zaradi enga kupca povedal sem vse napake pri avtu in pač človek je avto gledal, spraševal cena je bila najcenejša na trgu pa še avto kar lep in kaj človek je reku da mi bo poklical in povedal kok ponuja. To je bilo zadnjič jest nikol več ne bom kupcem povedal kaj je potrebno poravt čist povedano briga me tam ma avto pa si ga nej ogleduje.

No pa še neki bom omenil glede ljubljanskega sejma. V nedeljo sem se odločil da greva z bratom na sejm opazovat preprodajalce in na spolh kakšni so avti in sem ugotovil da je 95 % avtov zaletenih ne gleda avta a je nov al je str. da ne govorim še kej druzga

lp

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov