Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Danč
Nov uporabnik

Težave z sprednjimi zavorami??

Napisal/-a Danč To okt 04, 2005 6:37 pm

Imam problem 3 krat sem že menjal sprednje diske na Reanult 5 five 94 letnik in mi čez nekaj časa prične spet tresti volan ko zaviram. Prvič sem jih dal postružit pol je bilo nekaj časa mir in pol spet ista pesem. Drugič sem nove kupil po nekaj časih spet ista pesem zdaj imam spet nove diske od znamke LUCAS 12mm debeline in spet ista pesem.
A je možno da je kaj druzga narobi ko zaviram.

LP!

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} To okt 04, 2005 7:12 pm

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To okt 04, 2005 9:45 pm

Glede na to da je avto star je opcij vec. S starostjo se moznosti za napake vecajo. V tvojem primeru se lahko zacne pri tebi samemu. Tvoj nacin voznje je predvsem glavnega pomena, torej koliko in na kak nacin zaviras. Ce pa pogledamo s tehnicne prspektive je pa moznost da se ti diski pregrevajo zaradi slabe gumijaste cevi, slabega zavornega cilindra ter gumice okoli tega zavornega cilindra. Dobro bi bilo pogledati ali je prasna gumica se cela. Ce ni je moznost za napako tam vecja. Ce je cela je mozno da je cevka preparela in se je zamasila kar povzroca da se zavorna tekocina nevraca in zavore zavirajo konstantno z neko silo. Vse kakor ce se v stvari nerazumes se odpelji do kakega mehankarja ki ve kaj pocne. Torej pojdi tistemu kateremu ti ga vecina predlaga.

dkw
Nov uporabnik

Kraj: medvode

težave z sprednijimi zavorami??

Napisal/-a dkw Ne okt 09, 2005 10:08 pm

pod diskom spucaj wso rjo na pesti da se pesta sweti pa preveri čeljusti če se lepo premikajo v vodilih pa nebi smelo weč testi.
DKW OZ. AUDI JE ZAKON !!!!!!!!!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Re: težave z sprednijimi zavorami??

Napisal/-a monster_d Ne okt 09, 2005 10:56 pm

dkw je napisal/-a:pod diskom spucaj wso rjo na pesti da se pesta sweti .

nato pa se namazi z vazelinom ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov