Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pisek56
Nov uporabnik

Mondeo cuka

Napisal/-a pisek56 Sr okt 05, 2005 5:50 pm

Pozdravljeni!
Sem lastnik Mondea l.95 (1.8, 16V, Zetec, prevoženih c.a. 190000km) pa imam problem s cukanjem. Zjutraj mi motor normalno vžge in se tudi lahko normalno peljem (brez cukanja). Če pa obtsojim in ugasnem motor, pustim malo stati, spet prižgem ter odpeljem mi po nekaj metrih začne motor cukati, cuka pa ob postopnem dodajanju plina. Če pritsnem gas pedal na polno pa avtoskoči in odpelje normalno. Potem se lahko vozim normalno dalje - do naslednjega ugašanja oz. zaganjanja vozila.
Sam sem zamenjal svečke (original Motorcraft) ter olje pa se ni nič izboljšalo. Sumil sem tudi kable ter lambdo sondo. Avto sem nato peljal na Ford servis kjer so mi avto matrali en teden. Sčekirali so senzorje - vsi vredu. Zamenjali kable - avto cuka. Nto pa so mi zamenjali MAF senzor + Lambdo sondo pa je avto nekako šel (ni več cukal, vendar se mi je zdelo da nekako nima čisto prave moči). Brez cukanja je šel samo v primeru ko sta bila zamenjana oba dela. Po mesecu dni pa se mi je cukanje zopet pojavilo in je iz dneva v dan intenzivnejše.
Ima kdo slučajno kakšno idejo kaj bi lahko bilo? Razmišljam tudi o možnosti vpliva ker mi avto pije olje (c.a. 0.7l/5000km) vendar pa sem tudi to nekako odpisal saj sem odklopil lambdo sondo pa mi je naredil enako. En mehanik mi je omenil še možnost obrabljenih dročnikov
:?:
Za vse nasvete se najlepše zahvaljujem

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr okt 05, 2005 6:05 pm

hmm mal preglej vakume,da ni slučajno kaka gumijasta cevka prepereta. Drugač pa probi za foro za en dan odklopit konektor na potenciometru lopute ter se vozi z odklopljenim,pa poroči če je kaj boljš.
Zadnjič spremenil RedBull™, dne Sr okt 05, 2005 6:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
pisek56
Nov uporabnik

Napisal/-a pisek56 Sr okt 05, 2005 6:09 pm

a to misliš potenciometer za pozicijo plina (gasa) ?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr okt 05, 2005 6:09 pm

pisek56 je napisal/-a:a to misliš potenciometer za pozicijo plina (gasa) ?

jap
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
pisek56
Nov uporabnik

Napisal/-a pisek56 Sr okt 05, 2005 6:11 pm

Hvala, bom probal, sporočil pa bom šele konec tedna

LP

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Pe okt 07, 2005 9:15 pm

Preglej vakum cevke! Če je treba snem eno dol pa pejd z njo v merkur al pa kako štacuno pa nabav druge pa zameni vse! Sej jih ni dost. Mislm, da vsega skup 3 cevi. Ena od njih je razvejana.

Sem mel podoben problem, če si bral na fordovem forumu. Avto je crkval hladen, ni nikamor potegnu itd... In sem najdu lepo staknjeno cevko od vakuma, ki pride na regulator bencina. zdej pa avto gre ko urca. Dans še zamenjal tesnilo na loputi in je bomba ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov