Andy je napisal/-a:Skoraj ne verjemem da bi bili že amortizerji fuč, avto imaš bol trd zato ker imaš 50 presek gume pa se mal bol pozna pri luknah, drgač pa če maš še serijsko podvozje nebi smel bit trd.
SAVINJCAN je napisal/-a:Andy je napisal/-a:Skoraj ne verjemem da bi bili že amortizerji fuč, avto imaš bol trd zato ker imaš 50 presek gume pa se mal bol pozna pri luknah, drgač pa če maš še serijsko podvozje nebi smel bit trd.
ja saj to je to, da še imam serijsko. kako bi lahko najlažje ugotovil, če so zbiti kilometri?se da na računalnik priklopit pa ugotovit?na kok pa naj imam jaz te gume napumpane?
Gricko je napisal/-a:samo nekaj......
---če so amortizerji fuč, postanejo MEHKI in ne trdi!!! (razen če so zviti, ali fizično poškodovani)
---100k km....ja taki amortizerji sigurno niso več brezhibni.....pa ne da ratajo trdi, ampak ravno obratno , ratajo mehki (ker spustijo, plje izteče in ni več dušenja) , avto se čez vsako luknjo ziblje ko ladja.....
----če te taka "plavajoča" vožnja ne moti imaš lahko amortizerje skorajda v nedogled...glede lega pa nebi govoril...
---lahko maš amortizerje čist hin (avto čist mehak), pa imaš kako drugo komponento podvozja ravno tako hin (kakšne gumice, roke...) in ko zapelješ čez luknjo, kucel v avti ful poči/vžge, pa ne zato ker bi bil avto trd, ampak ker ti vžge železo ob pleh (namesto ob kako gumico), ali kaj podobnega....
SAVINJCAN je napisal/-a:
misliš, da bi pri mojem že lahko bile kakšne gumice ali roke?
maccek_21 je napisal/-a:amortizerji zaenkrat še deljuejo kot morajo pa imam 120k prevožnih
Gricko je napisal/-a:maccek_21 je napisal/-a:amortizerji zaenkrat še deljuejo kot morajo pa imam 120k prevožnih
sicer nevem kako je z njihovim stanjem, zato bom povedal nasplošno in ne leti direkt nate!
veliko folka pravi da so amortizerji dobri, dokler je avto vozen... EEEEE...sicer se da avto pelat, o njegovi legi pa nebom govoril (ne samo v ovinkih, tudi pri pospeševanju in bremzanju....)
seveda pa je avto vozen in če se voziš počasi ni nobenega problema...
veliko jih je zadovoljnih z lego svojega avta, pač vozijo počasi in je.... (tko kot moj stric, ko sem kupil avto od njega -120kkm- in sem šel koj obnovit amortizerje, ker je bil avto grozen!! on pa ni mogel razumet , zakaj dajem denar, jaz pa ne njega, koko se je lahko vozil z tako kanto!!!.....no zdaj vsaj vem zakaj je vedno tako sral po cesti, še posebej v ovinkih!![]()
veliko jih pravi da ima njihov avto po recimo 100kkm še dobra amortizerje, nato probam in .....pritisnem avto proti tlom, ga spustim in avto se še ene 3x zaguga gor in dol!! sorry fant ampak teli amortizerji so že zdavnaj adijo!!!
ko avto pritisneš k tlom, ga spustiš se mora dvignit in tam ostati, ne pa še enkrat zazibat proti toim ali celo večkrat!
pri takih amortizerjih ti tudi zelo dobre gume ne morejo zagotoviti varnosti!
če se ne motim imajo amortizerji (povprečni) prebližno življensko dobo cca 80 k km, potem pa njihova učinkovitost začne padat! seveda je odvisno po kaki podlagi se vozite (makedam/asfalt...)kar tudi vpliva na življensko dobo...
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov