Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
matichek
Nov uporabnik

Dim pri desnem sprednjem kolesu!

Napisal/-a matichek So okt 08, 2005 11:44 am

Dobro jutro :)

Včeraj se mi je zgodila zelo zelo čudna zadeva... Peljau sm se lepo konstantno 90 brez kakšrnega koli dotika zavore sigurno kakih 10, 15 minut, nakar da bi odložil kolega na avtobusnem postajališču se tam tudi ustavim. Takoj po ustavitvi se začne močno kadit pri desnem sprednjem kolesu, tudi vonjave v notranjosti avtomobila so postale izrazite, smrdelo je tako kot smrdi če se skuri kakšna električna zadeva... Ugasnem avto, stečem ven, še prej pograbim gasilni aparat, odprem haubo, spodaj ne duha ne sluha o čem ognju podobnem.. :shock: .. se splazim k prednjemu kolesu, nič... nikjer... samo dim, in smrad... pograbim mobitel in nastavim lučko, ura je bila 1 zjutraj (hvala nokkii ;) ,presvetim okoli kolesa, še vedno nič... ne duha ne sluha, samo smrad, smrdelo je še kakšnih 15 minut, nato se odpeljem proti domu še kakšna 2km, se ustavim, nič ... Ma kdo kakšnen predlog, se je komu že zgodilo kdaj kej podobnega? Avto je Twingo...

Hvala za odgovore, Lp..

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So okt 08, 2005 12:00 pm

in je blo platišče full vroče..?pa da ne bomo filozofiral,ti lepo avto dvigni,vzemi kolo dol ter poglej...če pa nisi vešč tega pa pelji v pon. k mehankarju.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 So okt 08, 2005 12:04 pm

skuril si ploščice???BEL dim ane???

Uporabniški avatar
Alfa-boxer
Novinec

Kraj: Ljubljana-Vič

Napisal/-a Alfa-boxer So okt 08, 2005 12:08 pm

Mogoče zapeljal v vodo z desnim koleasom ko so bili diski vroči :?:
Prej znan kot Alfa
Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
matichek
Nov uporabnik

Napisal/-a matichek So okt 08, 2005 2:57 pm

Zdele sm raun vzeu kolo dol, pobral ven ploščice... zgledajo normalno, tudi primejo normalno... :shock: .. sem sestavu skupi in se šu peljat po klancu navzdol in mau večkrt zabremzu... vse kul.. prime normalno.. :roll: Ja, biu je belkast dim ja...

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 So okt 08, 2005 3:32 pm

mogoce ti spredi ne vracajo ploščice dobro, una dva kanala k drzita ploščice morta bit oba gibljiva z obeh strani....mogoče je rja not pa ne vraca dobr in ti je vceri mal kadil,dokler jih nisi mal zazgau,ampak ne tok da bi ble za stran???KER AVTO TO??

Uporabniški avatar
matichek
Nov uporabnik

Napisal/-a matichek So okt 08, 2005 3:40 pm

avto je twingo... ma nvem, kolkr je meni znano delovanje ploščic mi je zgledalo čist vredu... pa tut na izgled so ble lepo normalne... tut ne gre mi v račun kk bi lahko se ploščice zažgale po enkratnem rahlem bremzanju iz cca 90 na 0... ne rečem da bi nvem ka delu, ampak po lepo konstantni vožnji 15 minut, pol sm se pa ustavu in dim... :roll:

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So okt 08, 2005 3:57 pm

Ja lahko da so ti vodila al pa cilinder zaribali.Men je vodilo zaribalo pa so tud ploščice zgledale čist normalno.Opazu sem pa po tem da je bla feltna na tisti strani bolj umazana od ''praha zavornih ploščic''.

Uporabniški avatar
matichek
Nov uporabnik

Napisal/-a matichek So okt 08, 2005 4:05 pm

Hm... kko pa nej to ugotovim? Pa nebi v tem primeru računalnik kako lučko na armaturki pržgau? Sem se prelle še do trgovine zapelo in smrdi, skoz smrdi... :evil: Zdj nevem, al je to zlo riskanten problem, bolš avto prmir pustit...?

SkIDiver
Novinec

Napisal/-a SkIDiver Ne okt 09, 2005 12:20 pm

Pel k enmu k se ukvarja s servisom zavor! So ti prov povedal. Al maš zariban cilinderček al pa vodila čeljusti in se ne vrača nazaj pa ti lepo drgne ploščice in jih pregreva!

Zapelji se malo naokol in bremzaj. Ko boš opazu, da smrdi al pa se kadi ustavi pa postavi roko poleg platišča(feltne), da vidiš če je kj topla. Če ne bo čutit pipaj prevdno, da se ne opečeš! Če je topla potem ti držijo zavore!

Za slučaj pa naj mehankra pogleda kaj je z ležajem! Če lahko kolo obračaš brez težav, ko je avto dvignjen potem je ležaj OK in so samo še zavore.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po okt 10, 2005 10:40 am

Definitivno ti blokirajo zavore, razlogov pa je lahko več: zaribana vodila čeljusti, zaribani zavorni batki, zamašena cevčica... Pojdi k mehaniku.

Signalna lučka, ki jo twingo ima za zavore, pa kaže le prenizek nivo zavornega olja in čisto nič drugega. No, pa za zategnjeno ročno je še ena lučka.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov