Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

kislina iz baterije...

Napisal/-a Dariooo So okt 08, 2005 5:37 pm

zivjo...
imam eno leto staro baterijo...no mozno da kak mesec vec kot leto, ampak ne dosti vec.no in ze nekaj casa sem opazal da mi nekaj okoli baterije zre sasijo, plastiko okoli cevi, ter da je vse skupaj neke cudne barve.ok js pustu stat.no in danes da bom pogledal malo motor in vidim da v posodi za sevo ni vec olja.da ga bom dolil (tako in tako mi pusca pa sm mislu da v 5 dneh mi je vse vn steklo) in js kot nalivam olje not, mi tece izpod posodice olje vn.tako da sm jo dol dal in opazu da je kr precej razrta odspodaj.no zdaj ji dajam 1. pomoc z vlakni ter s smolo.upam da bo

no zanima me ce je mozno da mi iz baterije (firma je topla ce se ne motim) tece vn kislina.zamaski so dobro zatisnjeni, ampak ob strani ima baterija kot neko stvar za gor nataknit neko cevko premera 3-5 mm.mozno da je tisto da odteka kislina, ko se le ta pregreje? oz cemu sluzi??ce bom nasel kako slikco jo bom pripel.

hvala za pomoc...
aja rabim posodico za servo za WV passata l92.
hvala za pomoc..
LP

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So okt 08, 2005 5:41 pm

aja...sem ugotovil da je to protieksplozijska zascita...ki naj bi prepreceval vdor plamena odzunaj...
Priponke
Clip_4.jpg

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon So okt 08, 2005 5:53 pm

kolikor jaz vem, kislina ne razžira plastike. ali pač?

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo So okt 08, 2005 5:59 pm

zlabon je napisal/-a:kolikor jaz vem, kislina ne razžira plastike. ali pač?

kolko js vem jo razre no...ne lih takoj...ampak scasoma jo razre...vsaj meni jo je neki razrlo.....in se tisto plastiko ki je okoli cevi pa okoli kablov (podobna kot za instalacije v hisi) jo je kr stopilo...ne vem kako razlozit...

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon So okt 08, 2005 6:14 pm

hmm ja, verjetno da res potem razžira, sej v akumulatorju je žveplena ane?
ker sam pa za jedkanje uporabljam solno kislino in je vedno pakirana v plastični embalaži, pa tudi jedkam vedno v plastični.
razen če je žveplena tolk drugačna...nisem lih kemik no :D

Uporabniški avatar
kor.
Nov uporabnik

Kraj: kor

Napisal/-a kor. So okt 08, 2005 8:14 pm

kislina ti ne ražre saj akum.je vender plastičen saj jaz imam takšnega

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko So okt 08, 2005 8:45 pm

kislina ne razžre plastike.....zato imaš tudi na mestu, kjer je aku pritrjen (ponavadi) plastično "korito"...če steče kislina iz akuja, se vjame v korito, ki ima posebaj cevko, da kislina izteče "varno" na tla in ne po avtu!!

aku pa ima na vrhu tist "oddušek" točno zato, kot si napisal..... če se alternator-regler kaj pokvari in začne naprimer filat z 18V napetosti, ali pa da ko je aku poln, stvar še kar fila, namesto izklopi......v takih primerih začne voda-kislina v akuju vret in se širiti.....da ne raznese akuja je narejen oddušek.....če je v celicah preveč vode, le-ta (z kislino vred) izteče iz akuja....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov