Evo mene. Moj prvi post, prijavljen sm pa ze sto let.. no ja, malo manj
Tudi jst mam problem, ki pa kot sem opazu je kar pogost pri AXih. Temperatura kaze non-stop okrog 100°C kar se mi zdi ful prevec.
Storija:
Kupil sem ga pri 130k km, ga pripeljal iz 250km oddaljenega kraja brez problema. Stopinje so ble non stop na 90°C kar se mi zdi kar normalno ce "gonis" avto na 4000rpm in kumej 130km/h. Gremo naprej. Drugi dan sem imel za peljat punco 10km stran in za nazaj temperatura zacne narascat in v minuti sem bil na 120°C in rdeci lucki. Ugasnem, odprem spredi havbo in se praskam po glavi. Hladilne tekocine se ne vidi, kje je nivo, sem pa hvala bogu imel bencinsko se kar zraven in se odpravim po 1,5l vode. Natocim in speljem... cez 2 min spet na rdecem.

Da skrajsam, pocla je cev med hladilnikom in motorjem.

(manikot recemo pri nas

)
Mehanik popravi tko da da en kos plasticne (trde) cevi kjer je cev pocena in na obeh straneh da objemko. Deluje. Samo vseeno od takrat ni vec isto. Skoz je na 100°C. Je tudi res da ce vozim v dolino pade na 90°C, ce vozim pa v hrib oziroma "tiscim" nad 4000rpm v peti naraste kr hmali do 110°C.

Definitely a cooling problem.
No, pogovarjal sem se dosti naokoli in so mi predlagali ze vsega zivga. Od zamenjave termostata (ze narejeno), pa napake kazalca temperature in celo najhujsega, da pusca glava.
Zdej ga bom peljal v tretje do mehanika in ker nocem brezveze menjavat tesnila glave alpa bognedaj brusit glavo (ker bi lahko pregretje naredilo). A lahko se kej jst naredim, pregledam al njemu recem nej pregleda prej ku se loti tavelizga dela?
Mehanik je sosed tko da ni panike da bi kej (mene) zajebal. Samo casa nima in bi me rad cimprej opravil.
Kdo kej za priporocat?
edit: pozabu povedat da se ventilator normalno vzge nad 95°~100°C, ponavadi po klancu... zivim 2km v hrib tko da..