Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

ET in njegov vpliv

Napisal/-a RegY Pe okt 14, 2005 2:08 pm

torej, na servisu sva imela s šefom delavnic debato in sva prišla do tega, da manjši kot je ET (bolj ven gleda feltna in guma), več je obremenitev na karoserijo, s tem pa tudi lahko vpliva na porabo... tu pa se je meni pojavilo vprašanje: je to res lahko samo zaradi ETja razlika? vem da pri širši gumi zaradi kotalnega upora itd je večja poraba, ampak zarad ETja, mi je pa malo oranžna Slika :D
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe okt 14, 2005 2:12 pm

Dobro jutro g. Regy.... :P

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Re: ET in njegov vpliv

Napisal/-a Slide Pe okt 14, 2005 2:13 pm

RegY je napisal/-a:torej, na servisu sva imela s šefom delavnic debato in sva prišla do tega, da manjši kot je ET (bolj ven gleda feltna in guma), več je obremenitev na karoserijo, s tem pa tudi lahko vpliva na porabo... tu pa se je meni pojavilo vprašanje: je to res lahko samo zaradi ETja razlika? vem da pri širši gumi zaradi kotalnega upora itd je večja poraba, ampak zarad ETja, mi je pa malo oranžna Slika :D

Obremenitev na karoserijo...ta je pa bosa...obremenitev je večja na podvozje(roke, končniki itd...) ker je ročica daljša...sicer je tole bolj tk na hitro kolikor se spomnim, ampak obremenitev na karoserijo :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe okt 14, 2005 2:13 pm

Kaj je ET?

A si mislil vesoljčka?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe okt 14, 2005 2:31 pm

svadreb je napisal/-a:Kaj je ET?

A si mislil vesoljčka?

:roll:
Številka ki pove koliko je guma pomaknjena ven ali noter pod blatnik...Einpress tiefe
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Re: ET in njegov vpliv

Napisal/-a ANJCI Pe okt 14, 2005 2:56 pm

RegY je napisal/-a:torej, na servisu sva imela s šefom delavnic debato in sva prišla do tega, da manjši kot je ET (bolj ven gleda feltna in guma), več je obremenitev na karoserijo, s tem pa tudi lahko vpliva na porabo... tu pa se je meni pojavilo vprašanje: je to res lahko samo zaradi ETja razlika? vem da pri širši gumi zaradi kotalnega upora itd je večja poraba, ampak zarad ETja, mi je pa malo oranžna Slika :D

Kar se tiče serviserjeve izjave da manjši ET obremenjuje karoserijo je skoraj 100 % mislil na vitalne dele , kot so ležaji, končniki, roke itd..Glede porabe pa je itak normalno če imaš širše pnevmatike kot je original , večji je upor in s tem tudi poraba goriva.Z nepravilnim ETejem pa se zmanjšajo tudi vozne lastnosti vozila ....IN S TEM PORABA GORIVA...KER JE UPOR V NOTRANJI BLATNIK VEČJI ;) . Res je da so to minimalna odstopanja, ampak rerviser je imel prav... :shock:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov