Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Škoda fabia -problem z elektriko

Napisal/-a Gricko Pe okt 21, 2005 3:36 pm

mam problem z škodo fabio, letnik 00, 1.4, 16 V.....
ko je avto vgasnjen ima porabo toka cca 140 mA!!!
kakor vem naj bi imel avto v mirovanju porabo cca 15-25 mA....se pravi veliko manj :?

avto je že bil na servisu (parkrat), kjer so odklopili alarm (kao da je v stiku), vendar ko sem doma meril, je bila poraba še vedno ista.....zopet na servis, kjer so rekli da se računalnik avta odklopi šele po 15 min in zato taka poraba ( jaz sem meril le cca 2 min) in da je z avtom vse v redu!

danes grem zopet merit in merim cca 25 min in poraba seveda ne pade!!

zdej mam že poln ku..rac servisov, ki samo denar pobirajo in vglavnem nakladajo...kaj narest (elektronke je preveč , da bi osebno iskal problem)

Če ima kdo isti avto-mašino, bi se mu ljubilo pomerit, kolko je vaša poraba pri vgasnjenem avtu??

PS: če med meritvijo prekinem tokokrog (za par sekund) in potem zopet merim, pa poraba pade na normalo cca 15mA.

hvala, lp

danijels
Nov uporabnik

Re: Škoda fabia -problem z elektriko

Napisal/-a danijels Sr nov 16, 2005 2:05 pm

Z multimetrom pomeriš akumulator, če je tok! Če je, vzemi varovalko po varovalko ven in glej če je tok (seveda prejšnjo vrneš na svoje mesto). Na podlagi številke vidiš kdo je porabnik!
Ne vem, če sem ti kaj pomagal, pa vseeno!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Sr nov 16, 2005 3:22 pm

danijels je napisal/-a:Z multimetrom pomeriš akumulator, če je tok! Če je, vzemi varovalko po varovalko ven in glej če je tok (seveda prejšnjo vrneš na svoje mesto). Na podlagi številke vidiš kdo je porabnik!
Ne vem, če sem ti kaj pomagal, pa vseeno!

že mimo.....
to kar si predlagal sem že vse sprobal (nobena varovalka ne prekine tega tokokroga (ena ga, pa se pol nek backup vključi, ki še več žre)....jaz do rešitve nisem prišel....na servisu so pa rekli ( v 4 poizkusu) da je to normalno, da pač tolko porabi računalnik od avta in se dokončno v sleep mode vrže šele po cca 1 uri!!
tolk cajta pa se mi ne da mert, avto je od mame (kadar ga pelem na servis mi mori + moj avto si sposodi)...case closed!! 8)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr nov 16, 2005 6:19 pm

Maš težave z akumulatorjem? Ga sprazni čez noč? Če se nič od tega ne dogaja pol se nehi sekirat in idi na pir in je to to.....

140mA........ po stotih urah je to 10A..... če maš vsaj 55Ah akumulator taka poraba ne sme delat težav.....

Za pomiritev pa.......
Honda letnik92 z vgrajenim alarmom...... poraba toka 137mA u prostem teku......

Moja petka brez alarma..... poraba toka 142mA u prostem teku........ pa brez problema vžge po enem tednu stanja...... akumulator pa je 75Ah.
Jaz ne vidim razloga za paniko......:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr nov 16, 2005 6:31 pm

Enkrat je imel nekdo podobne probleme, pa je na koncu ugotovil, da se mu lučka v prtlažniku ni ugašala.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Če nov 17, 2005 4:05 pm

Zzooommm je napisal/-a:Enkrat je imel nekdo podobne probleme, pa je na koncu ugotovil, da se mu lučka v prtlažniku ni ugašala.

jp fabije imajo rade ta problem....ampak v tem primeru je poraba toka večja...cca 0,5A!

@lisko: so ble težave z akujem (star cca 1,5leta)...spreznil se je , če avto ni bil prižgan cca 3 dni!!....se ne sekiram več (ker je avto od mame :P )

140mA ...ne sme delat težav... :? ...mogoče res ne, glih normalna poraba pa tudi ni!!!
normalna poraba avta (ko je vgasnjen, zaklenjen...) mora biti cca 15 - 25 mA!, če je alarm zraven pa cca 10 - 15mA več!

glede honde in tvoje petke v "prostem teku" ...kaj to misliš prosti tek???ko avto lavfa??...kako si pa to pomeril???

sicer pa, kot sem že rekel, je ta stvar mimo oz je že rešeno ( po besedah serviserja, men se pa ne da ukvarjat s tem in prepričevat matke!)

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če nov 17, 2005 10:16 pm

Gricko je napisal/-a:
Zzooommm je napisal/-a:Enkrat je imel nekdo podobne probleme, pa je na koncu ugotovil, da se mu lučka v prtlažniku ni ugašala.

jp fabije imajo rade ta problem....ampak v tem primeru je poraba toka večja...cca 0,5A!

@lisko: so ble težave z akujem (star cca 1,5leta)...spreznil se je , če avto ni bil prižgan cca 3 dni!!....se ne sekiram več (ker je avto od mame :P )

140mA ...ne sme delat težav... :? ...mogoče res ne, glih normalna poraba pa tudi ni!!!
normalna poraba avta (ko je vgasnjen, zaklenjen...) mora biti cca 15 - 25 mA!, če je alarm zraven pa cca 10 - 15mA več!

glede honde in tvoje petke v "prostem teku" ...kaj to misliš prosti tek???ko avto lavfa??...kako si pa to pomeril???

sicer pa, kot sem že rekel, je ta stvar mimo oz je že rešeno ( po besedah serviserja, men se pa ne da ukvarjat s tem in prepričevat matke!)

lp

Kaj kak sem meril? Kak si pa ti?:) Ali z merilnimi kleščami...... ali pa odklopiš akku in zaporedno z njim vežeš A meter. U prostem teku sem mel u mislih ko avctek miruje..... je ugasjen in kao naj ne bi blo prižgano nič (na hondi je laufal alarm in pa ura na armaturki........ pri meni pa ura na armaturki in pa radio ki je bil ugašjen ampak mu je svetil ekran ( kao demo verzija....... sony je mel to. )
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe feb 11, 2011 8:24 am

Obujam staro temo ker imam podoben problem z fabio. Gre se za Fabio 1.4, 2000 letnik, problem pa je, ker mi je očitno 1,5leta star akumulator v 4 dneh na mrazu omagal. Včeraj smo ga sicer vžgali na kable in je normalno laufalo nekaj časa. Danes zjutraj pa zopet nič. Potem sem pa hotel akumulator vzeti ven, da bi ga dal polnit, ampak mi ni uspelo ugotoviti kaj ga drži notri. Kleme sem odmaknil ampak očitno ga še neki drži od spodaj ker se akumulator ne premakne nizi ta milimeter. Tako da prosim za informacije, kako je ta akumulator pritrjen v avto, oz.kako se ga ven vzame. V navodilih pišejo samo da pelji na pooblaščeni servis...ja baje jim bom dajal za to denar da mi bodo akumulator ven vzel.
Torej...ideje/nasveti/informacije...anyone?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe feb 11, 2011 8:36 am

Pritjen je z matico. Pelji ga dol v tabakum na cikavo pa naj ti ga tam zamenjajo, če jim pustiš starega boš dobil še popust na novega.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Pe feb 11, 2011 8:44 am

Leto pa pol je star, rad bi ga probal sam nafilat preden grem v nakup novega. Kje pa je ta matica, oz.kak pridem do nje? Bolj malo prostora je okoli akumulatorja
Slika

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe feb 11, 2011 3:27 pm

Kar poglej okoli akumulatorja, bolj spodaj, mora bit nek vijak, ki ponavadi drži tak plehnat profil, ki drži akumulator.

postmen
Nov uporabnik

Napisal/-a postmen So feb 12, 2011 5:51 pm

Rabiš dolgi podaljšek za gedore in 13 nastavek.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 So feb 12, 2011 5:59 pm

Kaj pa altenator, ti normalno fila?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So feb 12, 2011 10:14 pm

Nam je tudi zjezal akumolator, na koncu smo moral menjat komplet elektriko, strošek 1500 evrov, avto je pred tem med vožnjo crknil, ni bilo kontakta, ker je bil akumolator prazen....pa nov akumolator. Vse se je prej testiralo a zaman.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Po feb 14, 2011 7:49 am

Hvala bam svadreb in postman...je uspelo z podaljšano gedoro in 13 nastavkom! Akumulator je napolnjen in sedaj dela, tudi po premrznjeni noči je vžgal brez problema :) Zanimivo mi je pa to, da ko sem ga odklopil in pomeril z voltmetrom je kazal 12,13V; polnilec je pa kazal da je nekje slaba polovica izpraznjen. Koliko avto dejansko potrebuje za zagon?

Da bi bili problemi kje drugje kot pri akumulatorju še nisem pomislil. Je že par mesecev nazaj bilo podobno, ko ni hotel vžgati. Takrat smo ga vžgali na kable in po tem je delal naprej normalno. Pač očitno mraz zelo oslabi akumulator. Dokler smo avto laufali vsak drugi-tretji dan ni bilo problemov, zadnič ko je pa bil malo podaljšan vikend in je res 4 al 5 dni stal je pa očitno čisto oslabel :)
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov