Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

smernik, sprednja luč

Napisal/-a maccek_21 Sr okt 26, 2005 2:41 am

Zdravo.
pred kratkim sem imel manjšo nesrečo v kateri je prišlo do močnejšega trka z sprednjim kolesom. zdaj nastala škoda je bila popravljena, ampak pojavil se je nov problemček.
na vsake toliko časa mi zadnji levi smernik ne dela in mi sprednje dva utripata kot nora. poleg tega sem opazil da ko preklopim na pozicijske luči mi na levi strani gori tudi glavna žarnica.
mogoče se komu sanja kaj bi to bilo? se da doma popraviti ali je spet potrebno avto peljati k serviserju? :(

Najlepša hvala za odgovore

LP Maccek

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr okt 26, 2005 6:36 am

Če ti en smernik hitro utripa, pomeni, da ena žarnica ne dela. Npr. če ti levi smernik hitro utripa, je pregorjena sprednja ali zadnja žarnica, ali pa nima stika. Skratka, ena od žarnic ne dela. Isto je seveda na desni strani. Če ti enkrat dela, enkrat pa ne, pol je verjetno slab stik. Najverjetneje je slaba masa. Dobro očisti vse kontakte na žarnicah. Isto velja za sprednje luči. Dobro poglej kontakte, jih očisti, še posebej maso.

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Sr okt 26, 2005 9:47 am

ja jest sem isto mislil da je žarnica šla......ampak čez par ur je zadnji smernik spet delal......no bom mal kontakte pregledal pa bomo vidl......a je možno da je kakšen stikal premaknjen ali kj tacga? ker se vse to dogaja na levi strani

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr okt 26, 2005 10:23 am

Dvomim, da bi bilo kaj s stikalom narobe, ker ta vklaplja celo levo stran in ne sprednji in zadnji smernik posebej. Skor sigurno so kontakti.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr okt 26, 2005 11:23 pm

kontakte posmirglaj malo ce prides zraven, cene pa jih z izvijacem malo popraskaj, ce mas kontakt sprej kje pri roki je tudi vredu, magari wd40
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov