Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

motor se ne vrti- katalizator???

Napisal/-a Josephe Če okt 27, 2005 11:48 am

Pozdravljeni,

no ana fotrovem avtu je spet prišlo do okvare. Fotr se je začel pritoževat da avto nikamor ne gre in zato sm šel na testno vožnjo. Avto več kot 80 ni šel, vrtrel pa se je ( ler gas do konca) do 3,5-4 k rpm. Pač sm sklepal da ni bncina, zato sm zamenjal bencinski filter, vendar situacija še vedno ista. Za foro sm za filtrom snel dol cev in bencen je tekel kar konkretno, ko si dal avto v kontakt( ca. 5l/min ). Ko pa sm dal ven svečko, pa je bila katoda na svečki bela, kar pa naj bi pomenilo, da je preredka mešanica.
Torej ker sm ostal brez idej in časa, je fotr peljal avto na servis in tam so sporočili da je avto zamorjen zaradi zamašenega izpuha, natančeje katalizatorja in da bo popravilo 60-70k sit.
Zdej pa me zanima ali je res mogoče, da je to, ker meni se vseeno zdi malo čudno zakaj bi bile svečke bele, če bi pa bil izpuh zamašen.
avto pa je lanos l98, če kaj pomen.

LP Joseph

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Če okt 27, 2005 11:51 am

ce so svecke bele je slabo zgorevanje.lahk da je v benzu voda tk je blo na mojmu kr voda je cez izpuh tekla pa nikamor su

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če okt 27, 2005 5:19 pm

sj če je katalizator podrt in se je kak del postavil pokonci tko da otežuje pot izpušnim plinom,potem se mora cev pred katalizatorjem res full gret,pa tud na koncu izpušne cevi slabo vn piha. Če ima oče kakega renaulta,potem je ziher to to. Upsa spegledal sem,da je lanos,ampak vseeno zna to biti. Pa mal po katalizatorju potolči ko bo hladen,pa boš slišu če kaj cinglja notri
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
car_freak
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a car_freak Če okt 27, 2005 6:53 pm

Po mojem bo res to s katalizatorjem. Jaz sem imel pred leti isti problem na Corsi B. Potem so na servisu rekli, da je bil katalizator, ki je vse zamašil. So zamenjali in potem je bilo vse BP.
BMW 4 EVER! - BRUMMMM!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov