Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Punto volan

Napisal/-a Fiat Tipo Po nov 07, 2005 1:00 pm

No včeraj sem šel z punco pogledat naslednjo zadevo:
Punto 1.2 SX letnik 2000 83000 km
Me je pa motila predvsem ena zadeva namreč pri obračanju volana se je slišal nek zvok v samem volanu. Volan je sicer obračal tekoče samo ta zvok je blo slišat nekje pri drogu volana nekakšno drgnjenje.(Vsi ki imate force feed back volan za kompjuter boste vedl kakšen zvok ima ko ga obračaš.) Na tem puntotu je isti zvok samo da je bolj tih ampak se ga še zmer sliš. Ima city mode funkcijo. Zadeva pa je taka da sem se tja pripeljal z puntom samo letnik 2003 in tega zvoka ni za slišat. Zdaj al je tukaj drugačen servo al pa res z unim nekaj ne štima.

Kaj mislite ali je to kakšna napaka da misli kakšn servo crknit ali je to za letnik puntov 2000 to normalno.

To je bla ta napaka ki me je motila in to je tud tisto al ga hočem kupit al ne ker ne vem kaj naj bi ta zvok nakazoval. Drugač pa ga dobim kar ugodno. Na servisu sn že sprašval kaj bi lahk blo pa mi niso vedl nič pametnega povedat(kot ponavad).

Sicer bi tema sodila bolj med nakup avtomobilov samo se bojim da bi blo pol kmalu treba odpret še temo med popravila in okvare tak da rajš kar zdej že uprašam.

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po nov 07, 2005 1:10 pm

Lahko da škripajo gume pa se ti zdi da je pri drogu- meni dajejo gume od sebe tak lep zvok ko se radirajo pri obračanju na mestu (še posebej nove zimske) in sem tudi mislil da je kaj narobe z avtom...

Aja, dodajam pa, da imam za kar nekaj-sto kil težji avto od puntota

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Po nov 07, 2005 1:20 pm

Običajno se sliši navijanje v navitju airbaga. Sploh pri avtih ki imajo že mal več km.
Volan zarad tega ne bo crknu, lahk pa zarad česa drucga :D

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Po nov 07, 2005 1:23 pm

prvo preveri če je dovolj olja v servomehanizmu

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Po nov 07, 2005 1:28 pm

Volvo5er je napisal/-a:prvo preveri če je dovolj olja v servomehanizmu

Pri elektroservu?????? :roll:

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po nov 07, 2005 6:10 pm

Fiat007 a ni pri telih fiatih tko,da za malenskot skrajšaš tiste tri oz. štiri puše,ki so skozi motor servovolana? Vem da sem to pred časom od nekoga slišal,ko sem ga spraševal zakaj ob obračanju volana malce poka.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] Po nov 07, 2005 6:24 pm

Pri mojmu puntotu 2001 letnik se od vsega začetka (nov avto)
če močno sučeš volan sliši motorček(elektro) od servota. Podobno kot pri
force feedback volanih, kot si že povedal, vendar tišje.
Volan pa mi pa deluje čisto normalno.

Sedaj ti pa težko povem, ali je pri 2003 modelih motorček
narejen drugače in je s tem tišji in ali je pri puntonu,
ki si ga gledal res kaj narobe.

Jst samo povem, kako je pri meni ;)

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Po nov 07, 2005 6:40 pm

šmeks je napisal/-a:Fiat007 a ni pri telih fiatih tko,da za malenskot skrajšaš tiste tri oz. štiri puše,ki so skozi motor servovolana? Vem da sem to pred časom od nekoga slišal,ko sem ga spraševal zakaj ob obračanju volana malce poka.

Prvič sišim, niti ne vem tono katere štiri puše misliš :roll:
Pri teh volanih je tako:

Ali crkne samo centrala elektro serva - cca. 80 jurjev
Ali crkne motorček - je pa pol najbol kr vse zamenjat - cca. 130 jurjev
Ali pa cel volan kpl - je pa cca. 200 jurjev

Kar pa se slisi pri zavijanju pa je navitje, če pa kej poka, pa njabrz poka v podvozju. Ne vem, tezko definiram napisane zvoke :D

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 Po nov 07, 2005 6:40 pm

šmeks je napisal/-a:Fiat007 a ni pri telih fiatih tko,da za malenskot skrajšaš tiste tri oz. štiri puše,ki so skozi motor servovolana? Vem da sem to pred časom od nekoga slišal,ko sem ga spraševal zakaj ob obračanju volana malce poka.

Prvič sišim, niti ne vem tono katere štiri puše misliš :roll:
Pri teh volanih je tako:

Ali crkne samo centrala elektro serva - cca. 80 jurjev
Ali crkne motorček - je pa pol najbol kr vse zamenjat - cca. 130 jurjev
Ali pa cel volan kpl - je pa cca. 200 jurjev

Kar pa se slisi pri zavijanju pa je navitje, če pa kej poka, pa njabrz poka v podvozju. Ne vem, tezko definiram napisane zvoke :D

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po nov 07, 2005 6:59 pm

ma mal sem zamoču...neki časa je blo nazaj tko da sem mal falil....blo je pa (vsaj mislim) tko da je mel volan mal lufta in mi je nekdo reku da naj odvijem vijake ki držijo motorček ter potem skrajšam puše,ker bi ble lahko malce predolge in zato vijaki niso tko fiksirali motorčka kot bi ga morali. Je pa na levi strani,skor pri vratih in so od strani priviti.

ja sj vem da sem zdj tko zamutil da bolj neb mogu,tko da kr ignorijajte ta moj post,sem samo odpisu Fiat-u007
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Po nov 07, 2005 10:46 pm

No en mehankar ki dela na servisu mi je dionc rekel da je bla to neka napaka pri prvih novih Puntotih letnik 99 in da je po vsej verjetnosti slab ta elektro servomotor za volan ki pa naj bi koštal 140 jurijev ker je potrebno pol volana zamenjat.

Uglavnem ta zvok se pa pojavlja stalno in ni važno kolk hitro obrneš volan al je to na mestu ali med vožnjo povsot je enako. Se pravi da tega Punta ne bom kupil ker če mi ta servo crkne v kratkem al pa v mal daljšem času (punca misl imet ta avto vsaj pet let) imam tukaj polno nepotrebnih stroškov še z tem volanom ker se ga že zdaj sliši pa komaj premakneš volan.

Gremo iskat nekaj drugega :!:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov