Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

seat ibiza 97

Napisal/-a rumena ibiza To nov 15, 2005 11:17 pm

dajte mi povedat a je to elektrika kriva al kwa je: brisalci mi non stop drgnejo še posebej zadn pa kr vklapla se, najprej smo mislili da je senzor za dež pa ga ni nikjer videt, kr je ful čuden model avta. alarm kukr se mu zazdi tko dela, pa lučka za alarm isto.enkat so me že oropal zato pa bi blo dobr da dela.aja števec, sm že mislila da se 200km/h vozim kr števec ko se voziš nad 100km/h se mu zmeša in kar znori.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr nov 16, 2005 10:45 am

Wtf. DIHI DIHI pa lepo vse se enkrat pocasi napisi. Kaj kako te muci kaj naredis da neha itd itd.

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Napisal/-a rumena ibiza Sr nov 16, 2005 10:48 am

saj ti čist lepo piše kaj je narobe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!če pa ne znaš brat 3zaporedne stavke pojdi pa v prvi razred.

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Slash83 Sr nov 16, 2005 1:03 pm

Ne se razburjat pa s takimi ven hodit - kvečjemu bi ti človek rad pomagal in mogoče ne razume tvojega kwa-kwakanja..

Jaz sem tudi blizu prlekije doma pa bi tüdi lehko guča po forumih pa nen, da de me širšo občinstvo razmilo...

Btw: tolko o tem da vw vlada..

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr nov 16, 2005 1:17 pm

Ta je iz podgurja, ta ne zna gučat :vc

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Napisal/-a rumena ibiza Sr nov 16, 2005 2:43 pm

da vam jst neki povem: ne kwakam in ne mi z takimi, kapiš? če je pa zate novo mesto podgurje pol m paprav zanima kje ti živiš. nesramna gor al pa dol, sm vračam. če bo do mene nekdo nesramen bom tudi jaz. lepo piše kaj me zanima kaj je z avtm narobe in če mi ne misliš pomagat se ne vmešavej.

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Sr nov 16, 2005 3:45 pm

itak se je treba stvari lotit postopno, ne pa kr direkt.
alarm...poglej če je z povezavo vse ok, al je kak kontakt oksidiru, da pol pač ni štroma.
za brisalce mi sploh ni jasno kaj se dogaja z njimi...
števc pa-okvara senzorja? :oops:
sej se bo ker bol pametn od mene najdu pa znal kej več povedat, sam če se mislite prepirat pol težk verjetn, da bo kdo sploh hotel v to temo pisat in tvoje težave dejansko razrešit.

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Napisal/-a rumena ibiza Sr nov 16, 2005 3:52 pm

no vidiš hvala ti. brisalci kr drgnejo, zadn k da bi bil zmešan sploh ga ne moreš ugasnit.

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Sr nov 16, 2005 4:30 pm

PROBLEM V MASI IMAŠ!!! Ta se potem jemlje iz najbližnjega uporabnika, ki pa seveda lepo počasi dela (brisalci)

Preveriti je potrebno konektorje v volanski ročici, volanski ključavnici ali pa kje pri varovalkah.

Mogoče je tudi, če ti je releje za brisalce (predvidoma pod volanom) zalila voda (dovolj je nekaj kapljic), ki omogoča preboj.

To je samo nekaj iztočnic preko foruma oz. kolikor se na ta način lahko pomaga. Vsekakor je to delo za avtoelektričarja, ki bo z meritvijo ugotovil, kje prebija.

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Napisal/-a rumena ibiza Sr nov 16, 2005 8:16 pm

najlepša hvala.ja varovalke so pregledane pa je vse kul.kr enkrat so mi leva prednja in zadnja desna crknle pa niso ble varovalke ampak elektrika.

Uporabniški avatar
CUPRA
Nov uporabnik

Napisal/-a CUPRA Ne nov 20, 2005 4:22 pm

Glede na opis napake za zadnji brisalec je težava najbrž skrita v ročici brisalca, ki je zaradi obrabe v stalnem stiku.
Kar se tiče alarma je lahko vzrok v stikalih vrat(če gre za originalni alarm) ali pa je težava v električnem delu ključavnice.
Mejte se.

fittipaldi
Nov uporabnik

Re: seat ibiza 97

Napisal/-a fittipaldi To jul 08, 2014 7:32 pm

Da po nepotrebnem ne odpiram nove teme. Gre se za Seat Ibizo mk2, letnik 2005, težava se je pojavila na brisalcih vetrobranskega stekla - ti samo trzajo, premaknejo pa se ne. Če ima kdo kakšen pameten nasvet, na dan z njim. Prav tako, če mogoče kdo ve, kje se nahajajo releji za brisalce? Enako kot je nekdo napisal nekdo zgoraj, pod volanom? Hvala za morebitne odgovore.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jul 08, 2014 9:15 pm

Pozdravljeni

Najprej preverite ali se premika vzvodje ............... da ni blokirano - posledično lahko zgori motorček.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr jul 09, 2014 6:02 am

To bo, je pa treba kar kakšno orodje za sanacijo, npr. abciger za snemanje ali vsaj zasilno mazanje osi, če ni drugega vsaj WD40 po vseh vodilih in v os na šipi. Brisalci so vitalni del avta in to sploh ni hec, ko v dežju ostaneš brez. Npr. meni crkavajo ob nalivu, kdajpakdaj, pa napiše računalnik BlendLichtAutomatikStörung, seveda tega avto sploh nima.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov