Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
H.A.S.
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Rabim nasvet glede barvanja plastičnih delov na armaturi

Napisal/-a H.A.S. Ne maj 04, 2003 4:49 pm

Najprej lep pozdrav! :D

Postavil bi par vprašanj

1.) Kakšna barva se uporablja za barvanje plastičnih delov v avtomobilu?
2.) Kako ta barva prenaša temperaturo? ( poletje, zima )
Ali kaj razpoka in se lušči ?
3.) Ali je ptrebno čez nanesti po barvanju še kakšen prozoren lak ( mat ali svetleči )
(mogoče je bedasto vprašanje toda ne vem, zato sprašujem )
4.) Pred barvanjem bi rad neke plastične dele malo poravnal, ali obstaja kakšna snov kot KIT , da bi se lahko nanesla na plastiko in , ko se posuši, potem obrusila?
5.) Kako se naredi kakšna slikica npr. na volanu - hupi. Ali se dobijo kakšne nalepke in potem bi šel čez še z prozornim lakom.

Mogoče so za kakšnega vprašanja bedasta, vendar bi zelo rad videl, če bi se našli odgovori .
Že vnaprej lepa hvala
H.A.S. 8)

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Ne maj 04, 2003 6:24 pm

Če česa ne veš ,še ne pomeni , da bedasto vprašaš. Lažje je bedasto odgovorit :P
Glede barvanja nimam iskušenj , drugi pa se bodo po moje radi odzvali.
Zadnjič spremenil kdk, dne Ne maj 04, 2003 6:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Ne maj 04, 2003 6:26 pm

...na več kot pol vprašanj ti žal ne morem odgovorit...drugače se pa kupi Foliatek-ov sprej za barvanje in gor so navodila...tam ko pa nebi barva primla pa uporabiš Folijo...

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Ne maj 04, 2003 6:37 pm

Če imaš za pobarvat kakšne manjše dele v avtu npr. kljuke,razne gumbe in manjše dele.... Pejt k enmu ka barve meša pa naj ti da barvo ki jo rabjo za štrihat odbijače. Al pa v Italiji sn vidu en sprej ka nej bi bil prov za armaturko štrihat. Ko sn pa jest spraševal okol za barvo da bi cel spodnji del armature poštrihal (pri nogah do sredine armaturke) so mi pa rekl vsi de take barve ki bi prenesla to da se nebi odlušla dol ne bom dobil.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po maj 05, 2003 1:38 am

Emm hmmm no ja jaz sem u jugičo prešpreju armaturko brez da da bi prej kaj spodi pošpricu (plastkiprimer) pa je držalo eno leto pa se luščlo kaj.pa z nobenim lakom prek pa nč.Emmm zdej u petki sem sem pa isto nardil pa se ne lušči pa ne poka pa nč.[/img]http://foto.volja.net/leon272/kr_neki/image0047_jpg.jpg

GVX
Novinec

Napisal/-a GVX Po maj 05, 2003 5:11 am

Mislim da bo na pkastiki najbolj obstojna polivretanska dvokomponentna barva. Podobna se uporablja za barvanje čolnov, ima jo pa trgovina Helko v Količevem pri Domžalah. Tam bojo vedeli tudi za kit.
LP, gvx

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Po maj 05, 2003 8:35 pm

Postopek za barvanje armaturke:
1. z zelo finim brusnim papirjem zbrušiš dele ki jih hočeš pobarvati ( če jih hočeš imet gladke, če ne preskoči to točko)
2. očistiš s čistilom za plastiko (podobno kot razredčilo, dobiš v chemo, mavrica)
3. Pošpricsaš s primerjem za plastiko
4. Naneseš šprickit, večkrat, vmes počačaš nekaj 10 min, da ti ne poteče.(to če hočeš gladke površine. (šprickit je tekočina, podobna barvi)
5. Šprickit pobrusiš do gladkega, lahko si pomagaš tudi z vodo in vodobrusnim papirjem
6. še enkrat vseskupaj razmastiš s nitro razredčilo.
7. naneseš bazo in lak če hočeš metalno svetlečo barvo, če ne samo akrilno barvo.

če nočeš gladkih površin izpusti točke 1, 4, 5, 6. Veliko sreče če boš sam delal, če nisi vešč teha raje prepusti ličarju ;)
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell To maj 13, 2003 11:01 am

točno.. no nekatere plastike onostavno nemors direktno barvat... za to kupi sprej MOTIP - plastik primer ( to je sicer za barvanje plastičnih odbijačev...) je kao en prozoren lak.. k se prime na plastiko..tako da poj lahko čes barvo normalno naneseš, brez da bi se potem kaj lupilo
V8 POWER
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 16 gostov