Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Polo 6n - kako razdret vratne panele

Napisal/-a alien-w So nov 26, 2005 5:43 pm

Kupu sem daljinsko centralno zaklepanje in ga mislm vgradit v Polota 6n 1995 letnik. Zanima me, kako se dol uzame panele na vratih. Morm u bistvu uso platiko dol pobrat, da bom lahko prsu do tistih vodil za klucavnice.
To je prvo vprasanje za vas, znalce, drugo pa je: kje bi dobil gumijaste uvodnike za kable, da bom lahko spelu kable od vrat do kabine. A veste kaj mislm? Hvala ze vnaprej za odgovore!
Slika

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne nov 27, 2005 12:05 pm

Ja, okoli tega je že bilo enkrat nekaj napisano. Pa naj bo še enkrat. Torej, najprej moraš odvit vijake na ročaju, in pri zvočniku. Koliko točno jih je, se ne spomnim več, ampak jih boš že našel. Tisti panel, je gor nataknjen z plastičnimi čepki, tako da samo primeš na robu in enakomerno vlečeš proti sebi. Če ne gre, si pozabil kaj odvit, zato preglej še enkrat. Za panelom je pvc folija, ki jo tudi lepo povlečeš dol. Pazi da je ne raztrgaš preveč. Priporočam, da vse to delaš, kadar je plastika ogreta na sobno temperaturo, zato da je mehkajša, in poči. Motorček montiraj čimbolj vzporedno vodilu ključavnice, da bo tekel brez zatikanja, kabel pa lepo poveži z vezicami, da se ne zaplete v vodilo šipe, ko se bo ta odpirala.
Tiste gumijaste uvodnice pa dobiš v vsaki bolši trgovini z elektriko, pa tud nekateri avtoelektričisti jih imajo (glej PM).
Slika

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Ne nov 27, 2005 1:30 pm

Na panelah ni nobenih vijakov. Pa tut zvocnikov nimam na vratih, ampak na armaturi.
Slika

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne nov 27, 2005 1:44 pm

Pod plasiko na ročaju sta 2 vijaka.Pri tistmu pokrovu ročaja pazi da ga enakomerno dviguješ z izvijačem da ne poči.
Pa če maš še ročico za šipe spuščat moreš tud tisto dol dat.To pa daš dol tko da obroček za ročico potisneš v nasprotno smer kamor je ročica obrnjena in pol sam snameš dol.

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Ne nov 27, 2005 9:11 pm

Tole fotko sm si sposodu od uporabnika gti. Zanima me samo, če mislm ta prav pokrovcek. Tist kar je oznaceno?
Priponke
image.jpg
Slika

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ Ne nov 27, 2005 10:12 pm

Ah ja ... ti jz povem po kmečko.

Slika
1. odstraniš plastiko .. uporabi šraufncigr ... odviješ vijak
2. če imaš šipe na roke potem obroček pr kluki porineš v eno smer ... levo ali desno. 3. obroček je za klukco .
4. kar te je volja potegneš, strgaš, navreš panel iz vrat... zagledal boš okostje vrat v šipco:)

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Ne nov 27, 2005 10:27 pm

Hudo, hvala! Zdej morm sam se cajt najdt, da bom zadevo zmontiru ... tale faks je res jeba! :cry:
Slika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne nov 27, 2005 10:28 pm

Za Polota ne vem, za Golfa IV je pa takole:
Dva mocna sraufa imas pod rocajem za zapret vrata. Tisti rocaj, ki ga lahko mocno primes. Zgornji del se da lociti od spodnjega in notr sta dva sraufa. Golf ma potem se 3 torxe iz spodnje strani in en krizni srauf, iz sprednje notranje strani vrat (vrata morjo bit cist odprta, da ga lahko odsraufas). Potem je treba spodnji del tapete mal na ven nagnit in celotno tapeto dvignit.
Slika

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Kraj: Monaco

Napisal/-a perimund Po nov 28, 2005 8:05 pm

_PaPy_ je napisal/-a:Ah ja ... ti jz povem po kmečko.

Slika
1. odstraniš plastiko .. uporabi šraufncigr ... odviješ vijak
2. če imaš šipe na roke potem obroček pr kluki porineš v eno smer ... levo ali desno. 3. obroček je za klukco .
4. kar te je volja potegneš, strgaš, navreš panel iz vrat... zagledal boš okostje vrat v šipco:)

:!:

Ne pozabit se preden dol potegnes sneti plastiko ki je okoli tistega gumba za ogledala nastavljat... no tam notri je se en majhen krizni vijak.

Ce nisi tega naredil si odlomil nosilec... sam se da vseeno nazaj sestavit -> tko je v mojem bivsem polotu :P :lol: :lol:

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Po nov 28, 2005 8:52 pm

Dons sm narocu se uvodnice, vso potrebno znanje zgleda da mam, centralno zaklepanje je v skatlah, zdej more bit sam se konc kolokvijev, pa se bom lotu. Hvala fantje, vam poročam kako bo ratal. :D
Slika

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Ne dec 04, 2005 10:38 am

Vrata še niso pršla na vrsto (mrazzzz zunaj in premejhna garaža) :D , sem pa razdrl sredinsko konzolo armature. Zadeva mi je popokala na vrhu in sm se odloču, da jo zalimam in pobarvam. Zalepu sm jo s Pattex dvokomponentnim lepilom. Mislte, da bo dost drzal? Zdej sm zalepu in ne glede na to kolk vlečem, ne gre narazen. Skrbi me samo vročina pa torzijsko zvijanje.
Mislte, da bo dost močno, da ne bo spet kej počl?
Zdej pa se zbrust pa pobarvat in bo hudo! :D
Slika

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w So dec 10, 2005 6:07 pm

Tako, zdej lahko tut jest na deleč zaklenem pa odklenem avto - in to oboje vrata na enkrat! :) Panele so šle ful lepo dol, pa use se je na srečo ful lepo iztekl in kr use dela, tko da upam da bo skos lepo delal še naprej. :) Če potegnem črto, me je zadeva pršla 20 jurjov plus neki malega materiala (konektorji, kabli, ...), tko da za tolk mal dnarja ne bi nikjer skos prsu, funkcionalnost je pa ogromna. Če ne druzga vsaj ne bom sprasku ročajev okol klučavnce, k mam barvane. :D
Sm use tut nazaj že sestavu, pa clo ene dva črička izselu iz armature. :) Še sredinsko konzolo pobarvam pa zmontiram pa bo zaenkrat končana zadeva.
Učer sm slučajno odpru tist pokrov pod brisalci (neki mi je notr padl) in je bla notr taka svinjarija - staro listje pa "humus", k so listi razpadal - da je čudn, da ni use skos prerjavel, tko da sm zdej ornk spucu, pa filtr za zrak v kabino zamenu (ta je bil še original - čiiiist črn pa zapacan - čudn, da je sploh še kej vleku). Tko da zdej tut u kabino lepš vleče pa manj ventilator ropota.

Aja, pa učer me je sred noči prjel pa sem napis polo od uzadi dol spravu, tko da je zadej zdej sam še znak VW. :) Komi čakam marc, da dam litke nazaj gor. :) Do takrat pa pošlem še fotke, k bo armatura končana. :P

Hvala usem za pomoč!
Slika

eck
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a eck Sr mar 08, 2006 4:23 pm

a mi poveste še za audi A4 95 letnik ko bi te panele dol spravu.nekj stavri sm že razdirou pa mi ni uspel čist brez škode:)
jest morm pa zvočnike zamenat.
lp
eck

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr mar 08, 2006 4:38 pm

eck je napisal/-a:a mi poveste še za audi A4 95 letnik ko bi te panele dol spravu.nekj stavri sm že razdirou pa mi ni uspel čist brez škode:)
jest morm pa zvočnike zamenat.
lp

sej je pousod isto skor

najprej odviješ vse šraufe
če maš ročne šipe ostranš ročko
potem pa začneš pr robu vlečt tapeto dol, lahk si pomagaš s kšnim širšim izvijačem
delat morš pa nekje na toplem, pa vlečt tapeto dol počas
pa če gre pretežko si šrauf pozabu odšraufat

aja če polomš une štifte uzameš 1ga za vzorc in ga greš kupt v avto trgovino, so dost pocen, je pa idealno da ne polomš nobenga
podpis

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Sr mar 08, 2006 5:32 pm

Pri ročaju za odpiranje moraš spodaj odstraniti plastični del, pod njim sta dva vijaka in vijake okoli tapete, mislim da je eden ali dva, vsi vijaki so na križni izvijač, potem ko odstraniš te vijake pa tapeto samo dvigneš in je problem končan.

eck
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a eck Sr mar 08, 2006 8:18 pm

hvala! sem uštimal.zanimivo narejen.sm mislu da je še useen možnost za kj polomt pa je ni.no sj je audi :-P
eck
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 3 gostov