Jaz zaenkrat še nisem prestopil praga uradnega servisa in mislim, da ga še dolgo ne bom. Že od samega začetka hodim k svojemu mehaniku, ki obvlada praktično vse

, od popravil, servisov, rezervnih delov, ličarstva, kleparstva itd. Nikoli mi ne zaračuna preveč, včasih celo premalo

. Tu govorimo o seveda o varianti, ki jo je omenil PiLLe oz. "domačo delavnico".
Na pooblaščenem servisu se servisirajo predvsem vozila, ki so dokaj nova oz. so še v garanciji, kar v tvojem primeru najbrž ne velja

. Ne vem, za moje pojme se mi zdi nesmiselno plačevat bajne vsote in hodit na pooblaščene servise, sploh glede na raznorazne peripetije, o katerih čedalje več slišimo. Marsikaj sem videl tudi na lastne oči in občutil na lastni koži ter seveda denarnici.
Je pa dandanes zelo težko najti poštenega in kvalitetnega mehanika oz. kakršnegakoli "mojstra", kar ne velja zgolj za področje avtomobilov. Polno je oderuhov, nateguhov in mazačev, zato previdnost ni odveč.
Glede na to da gre za 14 let star avto, najbrž tudi ni potrebna neka posebna diagnostika, orodje in podobne "naprave", ki se uporabljajo pri servisiranju, tako da bi ga moral znati poštimati skoraj vsak normalen avtomehanik pa še to ni nujno da je izučen in ti tudi zaradi tega ni potrebno hoditi na pooblaščeni servis.
Da pa ne bo kdo narobe razumel, osebno pooblaščenih Nissan-ovih serviserjev ne poznam prav dobro, zato ti o njih ne morem kaj dosti povedati in tudi ni nujno, da te bodo zdaj tam ogoljufali ali karkoli podobnega. Skratka, brez kakšnih napačnih vtisov in zamere

, prosim.
Poskusi povprašati med sorodniki, znanci in prijatelji, saj ti kakšno poznanstvo utegne priti prav. Sicer pa kot sem rekel, vsak avtomehanik je sposoben servisirati tvoj avto, treba je le najti pravega.