Nasveti in napotki ter povpraševanja...

lucwell
Nov uporabnik

POCENI SERVIS NISSAN SUNNY

Napisal/-a lucwell Po dec 05, 2005 12:50 pm

:shock: A KDO VE, KJE V LJUBLJANI ALI BLIZNJI OKOLICI, BI MI POCENI IN KVALITETNO SERVISIRALI NISANNA SUNNYJA L.91

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po dec 05, 2005 6:24 pm

Prvo kot prvo vidim da si nov oz da je to tvoj prvi post. Torej pisemo z malimi crkami kajti VELIKE CRKE pomenijo da se deres oz imas povzdvignjen glas. Gremo dalje... Ko ce ze sprasujes je lepo da prosis in se zahvalis za informacijo, in v postu naj bi napisal kaka vrsta okvare je ce ze je ali pa kaj bi rad naredil. Ce se gre za splosni servis je glih vseeno kdo ti ga naredi kajti olje naliti in starega spustiti ter odviti in priviti olnji filter ni nobena znanost. Razen ce se gre za avto kot je bmw M6 ki ima olnji filter v desnem koloteku :) Torej naslednjic napisi malo vec podatkov. :)

lucwell
Nov uporabnik

Napisal/-a lucwell Po dec 05, 2005 7:11 pm

Hvala lepa za poduk o pisanju. Sprasujem za cenovno ugodno in korektno servisiranje na daljsi cas (redni servisi...) in ne za konkretno okvaro. Kot vem, ni ravno vseeno a stara "jetrca" popravljajo na pooblascenih servisih, kjer je lahko cena rezervnih delov in delovnih ur tudi 50% visja, kot kje drugje - kjer s tem ne trpi nujno kvaliteta opravljenega dela. Ko pa bom kaj konkretnega zvedel, se bom pa tudi zahvalil - brez skrbi. Tisto okoli znanosti menjave olja i.t.d.- ce bi mislil, da je zadeva enostavna za vsakega ki tlaci zemljico, potem niti ne bi spraseval po forumu. Sam pac v zivljenju pocnem druge stvari in mi je popravilo avtomobila ravno tako zahtevna naloga, kot karkoli drugega, cesar ne obvladam.

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 Po dec 05, 2005 7:14 pm

nissan servis Krulc v Moravčah

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po dec 05, 2005 9:06 pm

V glavnem najbolje je ce si najdes kakega mehanika v svoji blizini. Torej kakega fuserja v kaki lopi ali pa kaj podobnega kajti taki znajo biti pravi majstri. :)
Torej prblizno se pozanimas kdo je tak v tvoji okolici in ponavadi imajo sosedje kake popouste ;)

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Po dec 05, 2005 10:06 pm

Jaz zaenkrat še nisem prestopil praga uradnega servisa in mislim, da ga še dolgo ne bom. Že od samega začetka hodim k svojemu mehaniku, ki obvlada praktično vse 8), od popravil, servisov, rezervnih delov, ličarstva, kleparstva itd. Nikoli mi ne zaračuna preveč, včasih celo premalo :o. Tu govorimo o seveda o varianti, ki jo je omenil PiLLe oz. "domačo delavnico".
Na pooblaščenem servisu se servisirajo predvsem vozila, ki so dokaj nova oz. so še v garanciji, kar v tvojem primeru najbrž ne velja :D. Ne vem, za moje pojme se mi zdi nesmiselno plačevat bajne vsote in hodit na pooblaščene servise, sploh glede na raznorazne peripetije, o katerih čedalje več slišimo. Marsikaj sem videl tudi na lastne oči in občutil na lastni koži ter seveda denarnici.
Je pa dandanes zelo težko najti poštenega in kvalitetnega mehanika oz. kakršnegakoli "mojstra", kar ne velja zgolj za področje avtomobilov. Polno je oderuhov, nateguhov in mazačev, zato previdnost ni odveč.
Glede na to da gre za 14 let star avto, najbrž tudi ni potrebna neka posebna diagnostika, orodje in podobne "naprave", ki se uporabljajo pri servisiranju, tako da bi ga moral znati poštimati skoraj vsak normalen avtomehanik pa še to ni nujno da je izučen in ti tudi zaradi tega ni potrebno hoditi na pooblaščeni servis.
Da pa ne bo kdo narobe razumel, osebno pooblaščenih Nissan-ovih serviserjev ne poznam prav dobro, zato ti o njih ne morem kaj dosti povedati in tudi ni nujno, da te bodo zdaj tam ogoljufali ali karkoli podobnega. Skratka, brez kakšnih napačnih vtisov in zamere :D, prosim.
Poskusi povprašati med sorodniki, znanci in prijatelji, saj ti kakšno poznanstvo utegne priti prav. Sicer pa kot sem rekel, vsak avtomehanik je sposoben servisirati tvoj avto, treba je le najti pravega.
SlikaSlika

roman01
Nov uporabnik

Napisal/-a roman01 Sr dec 07, 2005 7:49 am

Sunnyja sem vozil 7 let (kupil 4 leta starega) in ga redno servisiral pri Krulcu. Z avtom ni bilo nikoli nobenih težav. Krulc je dober serviser, je pa res, da je zelo drag! Menim da 100 do 200 jurjev vrednega avta nima smisla vozit na pooblaščeni servis, ker te redni servis (če ni nič večjega) pride min. 30, pa tja do 60 tisočakov (ponavljam, brez česa večjega, kot so diski, jermen, ipd.).

LP,
Roman

lucwell
Nov uporabnik

Napisal/-a lucwell Če dec 08, 2005 10:54 am

javascript:emoticon(':lol:')Ja, hvala lepa vsem za posredovane odgovore. Bom pozneje, ko bom imel izkusnjo sporocil, kako sem uredil zadevo, da bo se kdo dobil koristno informacijo.

lucwell
Nov uporabnik

Napisal/-a lucwell Pe dec 16, 2005 8:15 am

Obljuba dela dolg! Torej: material sem kupil pri MOTOMATU v Siski, avto so mi zrihtali na AMZS. So bili zelo prijazni. Nastavili so mi vzig, zamenjali olje in oljni filter, zracni filter svecke, zarnico v kabini, pa se tablico so mi sami od sebe zmontirali, ker sem eno imel v avtu zaradi pocenega okvirja. Za delo in svecke so mi zaracunali 12.000 sit, za ostali material sem placal 7.000 sit. Avto pa dela tik tak.
Nejko - tebi se tudi zahvaljujem za mejl. Z odgovorom nanj sem imel tezave, zato ne vem, ce si ga dobil. Poslji mi kaksen telefon

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Pe dec 16, 2005 6:14 pm

Kako lepo je to slišat. In kdaj se dobimo na pivu? JOKE
SlikaSlika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov