Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Volan neki škripa pri R5

Napisal/-a MaTe0 Pe dec 09, 2005 10:36 pm

Jah problem je sledeč....Neki mi volan škripa ko ga tak na hitro premaknem v levo...sam v levo v desno pa ne...ne vem kaj je narobe...sliši se pa tud v mašini..mogoče kaki kamenček od soli kje al kaj? ve kdo kaj o tem? :P Hvala za odgovore... :!:

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe dec 09, 2005 10:48 pm

težko je tkole nekaj reči,ampak po vsej verjetnosti je ležaj amortizerja zanič (poglej še sprednje fedre če ni odlomljen kak ovoj)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Napisal/-a MaTe0 Pe dec 09, 2005 11:23 pm

ležaj amortizerja ? Skoraj nemogoče :) Ker bi ziher čuto to tak pa amortizerji so vredu....pa ko na mestu stojim pa je avtu vgašen pa če zasučem neki šumi noter v volanu pa mašini:)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So dec 10, 2005 2:18 am

MaTe0 je napisal/-a:ležaj amortizerja ? Skoraj nemogoče :) Ker bi ziher čuto to tak pa amortizerji so vredu....pa ko na mestu stojim pa je avtu vgašen pa če zasučem neki šumi noter v volanu pa mašini:)

Verjem da ne morš vedet če je ležaj na amortizerju....... jaz sem mel dobesedno sploščenega ( kugle so ble dejansk prah zarostano pa tak da glava peče...... celo zlamana šalčka je bla) pa tega nisem vedu...... pa še zdej ne bi če ne bi menjaval amortizerjev.

Je pa tko...... lahk je čist neka banalna stvar lahk pa je neki okol zglobov ( očitn da je okol zglobov ker škripa sam takrat ko premikaš volan) In ker je volanski mehanizem u celoti povezan.... se lahk rečmo iz končnika prenaša na volan..... izvora škripanja ne veš..... škripa pa lahk čist nekje drugje kot je vzrok.Prvo poglej manšetne na volanski letvi pol poglej končnike pol kugle vse lepo podmaži...... če bo pa še po tem škripalo pa začni sumit ležaj na amortizerju.

Aja pa pozabu....... lahk škripa tud fedra...... sam sem mel isti blem.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Napisal/-a MaTe0 So dec 10, 2005 7:34 am

Hvala mOjster bom pogledal :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov