Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Kraj: Brezovica pri Lj.

P206-Avto trese in navija v obrate

Napisal/-a bergkamp So dec 10, 2005 5:37 pm

Imam mejhn večji problem :cry: Dons sm se pelu z avtom iz lj v škofjo loko in nazaj ter opazu naslednje. Avto mi ob sunkovitejšem dodajanju plina trese(to se zgodi nekje pri 3 do3,5 obratov na minuto, zgleda pa tko kot bi mu zmankval moči) potem ko avto strese pa se obratomer začne zelo hitro vrteti v visoke vrtljaje podobno kot bi vrglo iz prestave. Če plin dodajam počasi in ga lepo pripeljem v obrate še nekako gre ampak še zmeraj se dogaja da obrati ponorijo. Avto je pa Peugeot 206 XS 1.4 16V letnik 2005, torej star je pol leta in ima 9000 kilometrov. Avto je bil lepo vožen ( šaltanje pr 3.5 največ) do 3000 km pol občasno prtisnjen. Dogaja pa se mi zadnja dva dneva tut to da ko prešaltam iz 1. v 2.(sicer bolj redko) zaškrta(pedal sklopke stisnjen do konca) Men ni jasn kako je to možno pri novem avtu- zase pa tut mislm da nism tak invalid da bi ga lahko uniču v pol leta?!Lepo bi vas prosil če mi lahko poveste kaj bi to lahko bilo?

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So dec 10, 2005 5:57 pm

ufff
opisu si simptome kot da gre za okvaro prostega teka....
namreč to se je dogajalo tudi meni da je avto kr sam nabiju obrate (sam da se mi je to dogajal tut v mestu) pol tresenje kaj pa vem morda so svečke ali elektrika kej pa kaj pa kako pojma nimam...
za škrtanje hmmm a to je ko je motor hladen, sej to tut men pač dokler se ne segreje cela stvar zna delat tko da to ni pomoje nobene panike..
sam zdej če je avto nov ja ( moj je star 11 let) tko da pomoje da bi blo najbolš da avto kr lepo peleš kakemu mehaniku pa da prklučjo na računalnik k to je vsekakor nadležna stvarse strinjam

LP

aja nism vidu fant garancija NUJNO ne se zajebavat pa kr nej porihtajo nimaš kej

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Napisal/-a bergkamp Ne dec 11, 2005 12:19 am

A bi blo lahko kej narobe s sklopko al pa menjalnikom? sam to mi je res sumljiv

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Napisal/-a bergkamp Ne dec 18, 2005 2:15 pm

Če bo kdo imal/ima podobne težave. Pri avtu je šla sklopka(drsi)-po vsej verjetnosti je počila lamela sklopke tko da bo treba menjat.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Ne dec 18, 2005 2:22 pm

Naredi test: tretja prestava, obrati ~2500; če ob pritisku na plin obrati narastejo, hitrost pa ne, je verjetno problem v sklopki;
sicer čudno glede na to, da je avto star pol leta, a vse je mogoče; lahko da ne gre za obrabo sklopke ampak je le spustil kak semering in olje solzi na vstrajnik/lamelo...

Če trese ob speljevanju gre lahko za neenakomerno obrabo lamele sklopke ali vztrajnika (spet čudno za 6 mesecev star avto), lahko da je kak sklop razrahljan (v smislu popustil je vijak - se zgodi...);
v vsakem primeru te čaka obisk pri mehaniku; glede na to, da maš garancijo, verjetno ne bo problem... je pa fino, da vsaj približno pogruntaš vzrok, da te ne bodo na servisu prehitro odslovili...
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov