immortal je napisal/-a:Zanima me če je lahko tudi to možen vzrok za pomanjkanje olja v motorju.
immortal je napisal/-a:Pozdravljeni. Pred kratkim sem kupil renault 19 letnik 95 in ima 120000 prevoženih km. Sedaj sem opazil da imam olje pri minimumu. Moral sem menjati manšeto na polosovini in volansko manšeto. Zanima me če je lahko tudi to možen vzrok za pomanjkanje olja v motorju. Motor ni čist nič masten in ne kadi preveč iz izpuha vendar pa mi vseeno pije olje. A mi lahko kdo svetuje kaj bi lahko bilo narobe.
Hvala za odgovore
pugi405 je napisal/-a:Se opravičujem, če morda kradem temo, ampak, ko jo ravno prebiram me zanima kakšni so okvirni stroški menjave teflonov. S tem mislim material + delo + (če se da komu razložit) kaj je vse treba dol vzet, da se to zamenja.
Hvala.
Damjan19 je napisal/-a:ampak dihtonga na glavi nima nč z porabo olja, tudi če je v okvari!!
PiLLLe je napisal/-a:Damjan19 je napisal/-a:ampak dihtonga na glavi nima nč z porabo olja, tudi če je v okvari!!
Kdo ti je pa to rekel? Ti ves vcasih znajo tudi ob straneh puscati se posebej ce je bilo nekvalitetno narejeno, slaba dihtunga ali pa celo previsok pritisk olja kot posledica nevemo vsega cesa. Torej ni nujno da mesa vodo in olje da je okvara na dihtungi glave motorja.
Kar se pa topica tice, pa pocakite da pove detalje.
immortal je napisal/-a:Stvar je taka. Avto sem kupil cca. 3 tedne nazaj in sem bil zelo navdušen saj je avto zelo ohranjen. Ima potrjeno servisno knjižico in mašina je suha in umazana ( se pravi ni bila oprana). Pozabil sem pogledati olje (moja velika napaka), ker me je servisna totalno prepričala. Potem pa sem opazil da pri zaviranju posveti lučka za olje, kot se je izkazalo je bilo olje pod minimumom. Zaskrbelo me je zato, ker sem imel prej 19ko ki je imela prek 200000 km in mi ni popila niti centilitra olja na 10000km. Avto zgleda in motor deluje kot nov samo to pomanjkanje olja me pa res matra. Lastnik pa še vedno trdi tudi po tem ko sva uredila vse formalnosti, da je avto v resnici to kar je rekel da je ob prodaji oziroma mojem nakupu.
immortal je napisal/-a:Stvar je taka. Avto sem kupil cca. 3 tedne nazaj in sem bil zelo navdušen saj je avto zelo ohranjen. Ima potrjeno servisno knjižico in mašina je suha in umazana ( se pravi ni bila oprana). Pozabil sem pogledati olje (moja velika napaka), ker me je servisna totalno prepričala. Potem pa sem opazil da pri zaviranju posveti lučka za olje, kot se je izkazalo je bilo olje pod minimumom. Zaskrbelo me je zato, ker sem imel prej 19ko ki je imela prek 200000 km in mi ni popila niti centilitra olja na 10000km. Avto zgleda in motor deluje kot nov samo to pomanjkanje olja me pa res matra. Lastnik pa še vedno trdi tudi po tem ko sva uredila vse formalnosti, da je avto v resnici to kar je rekel da je ob prodaji oziroma mojem nakupu.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov