Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Kaj je tole? (Polo)

Napisal/-a alien-w So dec 17, 2005 8:33 pm

Mene pa zanima čemu služi tole:

Slika

Zadeva se nahaja na odvodih iz motorja in ma gor prklopleno eno cev k pele luft kr v isto cev ki je za luft za masino (gre pol u filter). Lokacijsko je zadeva v mašini tkole (pod mašino tista svetleča stvar):
Slika

Aja, slike sm ukradu Papyju iz teme
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=33148&postdays=0&postorder=asc&highlight=polo+papy&start=0.
:D TNX Papy!
Slika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback So dec 17, 2005 8:36 pm

pr men je na to nataknjena cev , ki gre v proti filtru...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w So dec 17, 2005 8:44 pm

Ja, sej pr men tut, ja, sam mene zanima kaj je funkcija tega kosa pleha pa zakaj od tam oziroma tja luft vleče.
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So dec 17, 2005 9:10 pm

Po kmečko bi lahk temu rekli "grelnik zraka" . In sicer avtek pri hladnem zagonu potrebuje topel zrak.... čist ob zagonu še sicer ni topel ampak izpušni kolektor se kr hitr zagreje in tako dobi motor topel zrak in lahk posledično hiteje izklop zauh......

Skrbi pa tudi proti zmrzovanja sesalnega kanala.... pred leti sem jaz mel na jugičo direkt speljan hladni zrak..... pozin enkrat je frgazer med vožnjo dobesedno zmrznil ( okol vstopnega kanala se je nabral ivje in avtek ni hotu več laufat)

Ta cev ki gre od tega pleha gre do enga termostatskega mešalnega ventila, ki potem meša topel/hladen zrak in tako vedn skrbi da prihaja u motor točno določen ogret zrak.
Poleti to ni potreno..... pozim pa se avtek s tem kr dost pre zagreje kot pa brez tega.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w So dec 17, 2005 9:28 pm

Hudo, hvala, to se prav, da morm počakat na spomlad, da bom lahko zadevo dol odšraufu pa jo pobarvu in se umes nemoteno vozu naokol?

A če bi pleh dol pobral pa cev pač blizu odvodnikov nekak fiksiral, da bi se useen mal toplga zraka vlekl, bi se lahko ksn tedn normaln vozu okol? K zadevo bi mogu dat tut mal pošvasat, ker se je tm pr vijakih odlomil in zdej drgne po odvodnih ceveh in dela tečn zvok.
Slika

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 So dec 17, 2005 9:36 pm

sej ni nujn da, če boš dal to dol, da ne bo več vžgal...men je popolnoma vredu delal, sam sem se pol zarad porabe odloču, da bom dal namest športnga filtra nazaj orginalnga z to dovodom toplega zraka. brez njega je pa avto sam mal dlje rabu, da se je zagrel.

_PaPy_
Stalni uporabnik

Re: Kaj je tole? (Polo)

Napisal/-a _PaPy_ Ne dec 18, 2005 12:03 am

alien-w je napisal/-a:Mene pa zanima čemu služi tole:

Slika

Zadeva se nahaja na odvodih iz motorja in ma gor prklopleno eno cev k pele luft kr v isto cev ki je za luft za masino (gre pol u filter). Lokacijsko je zadeva v mašini tkole (pod mašino tista svetleča stvar):
Slika

Aja, slike sm ukradu Papyju iz teme
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=33148&postdays=0&postorder=asc&highlight=polo+papy&start=0.
:D TNX Papy!

Dost slabo da ne moreš to mene osebno prašat, jao .. pa drugič se praša če ahk uporabš slike. haha jok3:D

Drugače pa tale zadeva pogreje avto ko je mraz oz ko je avto mrzel. Cev je speljana do plastiče luputice ki uravnava kdaj bo spustila zraven topel oz. kdaj mrzel zrak. Če je avto mrzel bo prišell topel zrak iz kolektorja, drugače pa pride iz cevi skozi katero dobi mrzel zrak.

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Ne dec 18, 2005 3:04 am

Torej si v bistvu ne bom naredu problemov, ce za en tedn zadevo vn uzamem pa uno cev dam nekam tja v blizino in se normalno furam. Zadevo lepo zašvasam pa spucam pa pobarvam in dam nazaj notr. Ql, spet nov projekt. :)

Hehe, sorry Papy, nism ti hotu morit še z nečim - skos te sam še za nasvete sprašujem. :) Bom drugic direkt tebe uprasu.

Hvala torej usem za razlago, zdej se za eno stvar več vem kako deluje. :P
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 18, 2005 5:02 am

Sej ni mus da bo kaj narobe.... pač povedu sem kako je blo pr men :D

Drgač pa lahk kamot vzameš dol....... sej boš vidu kak in kaj se bo dogajalo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Ne dec 18, 2005 10:12 pm

Dons sm ze mal glavo motorja brusu, tko da se že mal šajna, hehe, ostalo v torek, tale pleh čez kolektor pa po novem letu. :) Kr ena svinjarija je bla na glavi - k da bi blo neki barvan, sam da je bla po moje samo zapečena umazanija. Dreml bo pel u tork!
Slika

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Ne dec 18, 2005 10:36 pm

alien-w je napisal/-a:Dons sm ze mal glavo motorja brusu, tko da se že mal šajna, hehe, ostalo v torek, tale pleh čez kolektor pa po novem letu. :) Kr ena svinjarija je bla na glavi - k da bi blo neki barvan, sam da je bla po moje samo zapečena umazanija. Dreml bo pel u tork!

:D :D :D :D :D

ha ha ha ha kaj si brusu????
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Ne dec 18, 2005 11:04 pm

Slika
To kar papy (ta zgornja svetleča zadeva), a ni to glava motorja? :?:
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne dec 18, 2005 11:38 pm

To je pokrov ventilov..... glava se nahaja pod tem.
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po dec 19, 2005 12:45 am

lisko je napisal/-a:To je pokrov ventilov..... glava se nahaja pod tem.

po domače deklc :D
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Po dec 19, 2005 10:00 am

Ok, ja, res je, se strinjam. :) Lih to sm hotu se uprasat. A ce tele tri vijake k so na vrhu odvijem ni ql, a ne? Bi mogu pol menjat tesnilo, al so pod deklcom se kaksni vijaki k drzijo zadevo skupi?
Slika

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 To dec 20, 2005 2:08 pm

alien-w je napisal/-a:Ok, ja, res je, se strinjam. :) Lih to sm hotu se uprasat. A ce tele tri vijake k so na vrhu odvijem ni ql, a ne? Bi mogu pol menjat tesnilo, al so pod deklcom se kaksni vijaki k drzijo zadevo skupi?

tesnilo ni več kot jurja, lahko jih odviješ in samo dol snameš
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Ne jan 15, 2006 1:59 am

No, zdej k sm tale pleh od kolektorja dol pobral, zbrusu pa pobarvu, je na vrsti deklc. Usi me pa svarijo, da ce ga bom dol uzel, da je pol treba pazt, kako ga das nazaj gor. Tesnilo sm ze kupu novo, zdej sam ne vem kolk zategnt te tri sraufe k so na vrhu. Fotr je predlagu moment kljuc (tak k je za feltne na avto zategvat), sam ne vem na kolk ga morm nastavt pol. A ma kdo kej te stevilke u glav? S kolk njutni (oz Nm) morm zategnt te vijake od deklca?
Slika

Uporabniški avatar
karel
Novinec

Kraj: zg. Savinjska dolina

Napisal/-a karel Ne jan 15, 2006 7:55 am

Oprosti no,saj to ni glava da bi jo moral zategovati z
moment ključem,boš še kaj polomil.
Think. Feel. Drive.
LP Karel

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Napisal/-a alien-w Ne jan 15, 2006 11:05 am

Fotr je reku, da mors enakomerno zategnt, ker spodej je olje pod pritiskom in če ni zategnen enakomerno po celi dolžini lahko skos tesnilo kje olje vn začne špricat.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov