Nasveti in napotki ter povpraševanja...

-VW-
Nov uporabnik

Težave pri odpiranju vrat

Napisal/-a -VW- Po dec 19, 2005 4:43 pm

Zasledila sem, da se večina napak pri avtomobilih v tej temi povezana s Poloti ;)
Tudi moje vprašanje se nanaša na Polo (classic limuzina, letnik 2000) ...

Namreč, pozimi, ko je zelo hladno, v avto lezem skozi zadnja vrata, če imam to srečo, da se ta sploh odprejo :?
Ukrepala sem že večkrat in se oglasila pri Vrtaču, a so mi vedno rekli, da gre za serijsko napako in da ne morejo nič. Posvetovala sem se s prijatelji in so mi rekli, naj gumo okoli vrat namažem z parafinskim oljem, sprejem itd. in vse sem naredila pa še vedno ni nič boljše!!! Kupila sem tudi sprej za ključavnico in trikrat lahko ugibate koliko je pomagalo ...
To se sicer dogaja že četrto leto zapored, zato mi počasi zmanjkuje potrpljenja in bi mi zelo koristilo, če bi mi lahko svetovali kaj naj naredim.

Zadnjič me je nek moški, ko sem plezla ven skozi zadnja vrata,celo obtožil, da kradem avto :cry:

Vendar to ni edina, tako imenovana serijska napaka pri mojem svtu; ob robu se lajšna vedno odlepi, pravtako pozimi pa imam vsako sezono težave z oknom, saj ta (avtomatsko pomikanje stekel) steklo enostavno pade ven :?: :!:

V sili ukrepa nameravam celo posneti tole moje pohajkovanje v avto in objaviti nekje, kar jim sigurno ne bi bilo v prid, saj je to antipropaganda zanje in za njihov zaslužek :?

Torej, če ima kdo podobne izkušnje, naj mi prosim svetuje kaj naj naredim in kako naj to, da se vrata ne odpirajo preprečim ;)
Že vnaprej se vam zahvaljujem.

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po dec 19, 2005 4:46 pm

Glej glede nasvetov ti ne morem pomagati, lahko pa zatrdim da je bila pri Caddy-ju (povišan polo itd...) enaka štorija, ko sem lezel vanj čez hvalabogu velika zadnja vrata :D . Da o zamrznjeni ročni zavori ne govorim.

Morda pomaga daljinsko centralno - rabimo nasvet nekoga ki ga ima...
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

-VW-
Nov uporabnik

Napisal/-a -VW- Po dec 19, 2005 4:47 pm

Pozabila sem omenit tudi to, da se mi zadnje čase konstantno prižigata dve lučki na ekranu, kmalu po tem, ko se prižgeta pa avto enostavno ugasne :?
Tudi o tej napaki pri Vrtaču ne vejo nič ...

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Po dec 19, 2005 4:54 pm

-VW- je napisal/-a:tej napaki pri Vrtaču ne vejo nič ...

Verjetno imaš telefonski imenik in internet, preprosto klicari še druge servise in ti morda kdo da kako koristno informacijo.
Tako sem tudi jaz pri puncini mami zrihtu daljinca od centralnega zaklepanja pri cliu kar bi pri drugem servisu plaču 7.000 brez zagotovljene rešitve. Mimogrede informacija je bila po telefonu.
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Po dec 19, 2005 5:34 pm

A te muči to da se vrata zalimajo na guma al z samo ključavnico? Zej če se ti vrata zalimajo na gumo ti svetujem nek sprej ki ga naneseš na krpo in s tisto krpo potem namažeš gumo. To učinkovito deluje sam dvomim do je to tvoj problem.

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Po dec 19, 2005 5:36 pm

nevem mi mamo polo classic doma dela vse kul.ce si novga kupila je sigurn serijska napaka.ce sei pa rablenga je pa mozn da je bil vsekan v vrata.da je vse skp mal povit.sm nevem kako da se nedajo odpret.kaj tako zmrzne al kaj.

-VW-
Nov uporabnik

Napisal/-a -VW- Po dec 19, 2005 6:26 pm

Walker_P: hvala za tale nasvet samo sm že vse probala, tudi ta sprej :?
Zanimivo se mi zdi, da se zadnja vrata odprejo, sprednja pa nikoli (pozimi) ...

Drugače sem pa prva lastnica in vem, da ni bilo nikakšnih poškodb na vratih do sedaj.

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Po dec 19, 2005 6:39 pm

mel smo cordobo letnik 97, ki je imela pneomatsko centralno zaklepanje, in ko je blo mrzlo in je kondenz zmrnu je blo vsega! Od plezanja čez sedeže naprej! Pa tud zunaj smo ostal do popoldneva, da je mraz malo odpustil. Pogreb!!! Rešitev, ki so nam jo predlagal, je bila menjava centralnega.

Lahko da te tare isti problem, saj sta avta skoraj enaka. Tehnično seveda.

L.p.

-VW-
Nov uporabnik

Napisal/-a -VW- Po dec 19, 2005 6:42 pm

Bosko001 je napisal/-a:mel smo cordobo letnik 97, ki je imela pneomatsko centralno zaklepanje, in ko je blo mrzlo in je kondenz zmrnu je blo vsega! Od plezanja čez sedeže naprej! Pa tud zunaj smo ostal do popoldneva, da je mraz malo odpustil. Pogreb!!! Rešitev, ki so nam jo predlagal, je bila menjava centralnega.

Lahko da te tare isti problem, saj sta avta skoraj enaka. Tehnično seveda.

L.p.

hvala za nasvet, a mi lahko še poveš okvirno koliko te je stala menjava centralnega ;)

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Napisal/-a Bosko001 Po dec 19, 2005 6:52 pm

sorry, ampak nebi vedu, ker nas tud ni ravno zanimal. Smo se pol kmal poslovil od seata.

A ti dela kaj prrrrrrrrrrrrrr, ko odkleneš avto?

-VW-
Nov uporabnik

Napisal/-a -VW- Po dec 19, 2005 7:05 pm

Slišim tiste običajne zvoke kot vedno pri odklepanju vrat. Sj vrata se odklenejo, sam not ne morem pridt ... in zgubljam potrpljenje :roll:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 19, 2005 7:39 pm

pejt u lekarno pa kup glicerin in namaži tesnila vrat prodajajo ga pa tud v trgovinah ASTRA CHEMO je sicer gost ko p*****a ampak kr čistega namaž s kakšno krpo ali gobico če ga pa razredčiš z vodo 30%,70% je pa dober za mazanje pnevmatik če si kje iz lj. lahko prideš do mene pa bomo kej nrdil

Uporabniški avatar
ipalja
Nov uporabnik

Napisal/-a ipalja Po dec 19, 2005 8:20 pm

men je to tud delalo. Problem ni v tesnilu-gumi ampak v ključavnici v vratih.Ključavnico dol in jo oprat-najbolš z bencinom,ker se pozimi strdi to mazilo-mast,pol pa sam z WD-40 našpricat in to dela-sprobano!!!
LP

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Napisal/-a Bosko001 Po dec 19, 2005 8:28 pm

Slišat je kot da odklene, vendar ne in se ti ročka kljub dvignjenim čepom obnaša kot da je avto zaklenjen. Upam da razumete moje skropudlalo. :lol:

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po dec 19, 2005 8:50 pm

zaupaj nam še to,ali imaš serijsko centralno zaklepanje ali dodatno zmontirano? Lahko da v motorček pride vlaga,tako da se le ta muči da bi oklenil vrata,ampak mu ne upse do konca odklent,tko da tud štifta ki je od znotraj za zaklepanje vrat,ne vrže do konca gor.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 19, 2005 9:54 pm

ej teta a ti pol ko enkrat zlezaš v avto lahko iz notranje strani normalno odpreš vrata al so še zmer zalepljena sam tok da bomo vedl a je point u klučavncah al u dihtngah za ostale razne lučke pa okvare pa poklič MIHELIČA v grosuplje oni so baje pošteni lopovi

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po dec 19, 2005 10:04 pm

Čaki a tebi ne odklene, al se tebi samo "zalepijo" vrata? ker mislim da nisi nikjer omenila al se odklene ali ne.

Če se odklene, je "klasična" zadeva ki jo poznamo vsi ki pozimi puščamo zunaj avtomobile (ki nimajo dobre gume okoli vrat oz. so tako narejeni)- na strehi se nabere voda- sneg, posije sonček, se malo stali, odteče za gumo, guma je vlažna, pride noč, mraz in zmrzne. In zjutraj moraš noter skozi prtljažnik....

...nikoli ne bom pozabu kako sva šla z drago ko sva mela še prve zmenke po mestu (sem iz centa) pa sem jo povabu v kino (kolosej, z avtom) in je mogla z mano lezt v avto skozi prtljažnik od škodilaka...prvi al drugi date to :lol: ....pol vsaj vidiš al je prava al ni... :P

Probaj:
- z glicerinom namazat gume
- poskrbet da bo streha suha

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po dec 19, 2005 10:24 pm

se pridružujem temi!

Sam imam polota karavana in imam podobne-enake probleme
Problem je v ključavnicah in ne v gumi...pri tem mi niti centralno ne pomaga...največkrat se zgodi, da je treba lesti skozi zadnja vrata (če imam srečo).
Je pa to serijska napaka...
Sam sem poizkusil to reševati s špricanjem wd 40 v ključavnice
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po dec 19, 2005 10:26 pm

čare je napisal/-a:ej teta a ti pol ko enkrat zlezaš v avto lahko iz notranje strani normalno odpreš vrata al so še zmer zalepljena sam tok da bomo vedl a je point u klučavncah al u dihtngah za ostale razne lučke pa okvare pa poklič MIHELIČA v grosuplje oni so baje pošteni lopovi

ne niti od noter se ne odpre...šele ko se avto segreje, potem lahko čudežno iztopiš brez problemov :)
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov