Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Passat letnik 93- slabe luči

Napisal/-a soso To jan 03, 2006 5:06 pm

Pozdravljeni!
Doma imamo passata letniik 93. Problem so luči ,da zelo zelo slabo svetijo. Avto je od mame , pa sem jo vprasal ,ce so prej boljse svetle pa pravi ,da se ne spomni tak ,da ne vem al so fokusi bogi al so ze v osnovi tako slabe luci.
Kaj nardit?A se lahko dajo mocnejse zarnice not , al se zna zgodit ,da fokusi ne bi zdrzali? kaksne ideje? LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan To jan 03, 2006 5:09 pm

A ma avto steklene luči ali plastične?
Probaj s Volt metrom pomeriti izgubo med akumolatorjem in lučjo (en del voltmetra direktno na akumolator +, en del pa na žarnico + in enako še z maso). Če so izgube višje od 0.5V obvezno naredi (ali pa nekumu plačaj da ti naredi) žarnice preko relejev.

Lahko pa da so samo žarnice že slabe. Probaj jih zamenjati s katerimi bolšimi (osram silverstar, narva +50, phillips +50...).
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jan 03, 2006 5:11 pm

ja dobijo se tudi žarnico ki bolje svetijo,sam so pa precej dražje,ker za navadne H4 philips boš dal za dve 1.500 oz. te philipsove ki precej bolje svetijo (ne vem točn kako se jim že reče,vem da je črnobela embalaža) so pa 6.000 sit.

Ampak najprej naj ti pregledajo višino snopa,če ti sveti tako kot mora.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a škoda To jan 03, 2006 5:18 pm

Xsenone si vrž notr. Uglavnm dajejo 30% več svetlobe!! Pa še dovoljeni so!!
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To jan 03, 2006 11:37 pm

TITan je napisal/-a:A ma avto steklene luči ali plastične?
Probaj s Volt metrom pomeriti izgubo med akumolatorjem in lučjo (en del voltmetra direktno na akumolator +, en del pa na žarnico + in enako še z maso). Če so izgube višje od 0.5V obvezno naredi (ali pa nekumu plačaj da ti naredi) žarnice preko relejev.

Lahko pa da so samo žarnice že slabe. Probaj jih zamenjati s katerimi bolšimi (osram silverstar, narva +50, phillips +50...).

Avto ima steklene luci! Ma sem malo razmisljal pa se mi zdi ,da niso tako slabo svetle luci. Zarnice mislim,da bi morale biti ok , so ene 5 mesecev nazaj bile zamenjane, so crknile. Ja bom pa jutri pomeril z voltmetrom pa , da vidim ,mogoce pa so res prevelike izgube.
TITan kaksni releji so to in pa kolk je priblizna cena? LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če jan 05, 2006 11:20 pm

releji so lahko čisto običajni, 12V/30A so ponavadi. Dobijo pa se že v OBI-ju za slabih 600 sit, kolikor sem jih včeraj videl. Mogoče boš rabil 2, če imaš ločeno levo in desno napajanje in varovalki za luč, in še enega za dolge luči (leva in desna dolga sta ponavadi na skupni varovalki) Probaj tudi pogledat za električno shemo avta, če jo lahk kje dobiš.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov