Napisal/-a modrina So jan 07, 2006 5:01 pm
Vedno radi pomagate in to z strokovnimi odgovori. Vsaka vam čast posebej še tistim ki se zelo pogosto oglašate. Hvala vam tudi v mojem imenu.
Na corsi 1,3 cdti se mi motor nenormalno dolgo segreva cca. 20Km ali več. Novembra sem prvič opazil, ko sem stal v križišču da je kazalec temperature šel navzdol in avto po eni uri vožnje ni dosegel končne temerature ker je večkrat poustil. Da se motor ne ogreva vedno isto pri isti zunanji temeraturi se mi dogaja že od začetka. Sedaj pa zapažam da temeratura vedno bolj pogosto pada, ko se avto ustavi in motor še deluje. Na servisu me je prepričeval da je to normalno, ker ima motor tako dober izkoristek. Dejal je tud, da se motor, če bi stal na mestu sploh nebi ogrel na delovno temperaturo, kar vem da ni res ker sem preveril. Tudi to vem da je normalno ko stojiš na mestu , da temeratura samo lahko naraste in ne obratno..
Prosim za vaše mnenje.Obenem pa prosim, če kdo pozna dobrega sodnega izvedenca, ki bi mi lahko pomagal ,naj mi sporoči lahko tudi na PM, ker imam avtotehne vis že dovolj.
Avto ima še nekaj napak.
LP