Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jasy
Nov uporabnik

senzor ABS VW Passat 1.9 tdi, 66kw, letnik 2000

Napisal/-a jasy To jan 17, 2006 5:44 pm

Zanima me kje se nahaja senzor za ABS in ESP???Serviser pravi,da je potrebno demontirati kompleten volan,da zamenja senzor.Prosim za čim več informacij!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jan 17, 2006 5:47 pm

senzor za abs imaš v pestu. Obenem tudi esp deluje s tem senzorjem. Torej to so 4 sonzorji na vsakem kolesu.

Kakšno težavo imaš ti,oz. kater senzor imate v mislih,pa žal ne vem.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko To jan 17, 2006 5:53 pm

Nevem od kod ti je to serviser izvlekel,senzorji se nahajajo v pesti in verjetno ni zanič,mogoče je samo zamazan ali kaj takega in ti javlja napako zato se raje še malo vozi naokrog,(ali pa umij podvozje :lol: ).In ti tvojmu serviserju povej,da rab senzorje v glavi :D :D :D

jasy
Nov uporabnik

Napisal/-a jasy To jan 17, 2006 5:59 pm

Za ABS in ESP mi gori lučka na armaturni plošči,pa zavore ne primejo kot bi mogle,zavira brez ABS-a.Serviser pravi,da mi zamenja te senzorje bi popravilo prišlo okoli 100.000sit,ker bi moral demontirati cel volan.

atko
Nov uporabnik

Kraj: mb

Napisal/-a atko To jan 17, 2006 6:03 pm

Hm pa ga je meu na testerju?Kaj je pokazalo?

jasy
Nov uporabnik

Napisal/-a jasy To jan 17, 2006 6:09 pm

Napako mi javlja odkar sem imel rahlo prometno nesrečo od zadaj.Avto je bil na testerju in javlja to napako.Ali je možno,da je to posledica nesreče???

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jan 17, 2006 6:24 pm

Na testerju se lepo vidi,kater senzor ne dela. Tko da ne vem kaj tam na servisu mutijo. Zakaj ne deluje je pa več razlogov: lahko je poškodovan (kje prekinjen kontakt) slab stik v konektorju,zanič,možno da zaradi svinjarije okol njega ne deluje. So bli pa primeri,da je konektor ki gre na računalnik mel slab stik,pa je zato svetila lučka. No jst sem mel že 2 primera,da sem fajn našpricu konektor od rač. dal skup,pa je blo. Sam prej naj na testerju pravilno ugotovijo. Drugače pa pelji nekomu,ki ima doma vag-com...pa se sproba.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov