Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Nei
Nov uporabnik

Audi A3 / Golf - cukanje

Napisal/-a Nei Sr jan 18, 2006 2:14 pm

Prosim za pomoč - A3, 1.6, tip motorja: AKL, mi cuka, še posebej ko je hladen. Ko pohodim plin, ga kar zaduši, prav tako ne more nič, če mam gas na polovici, tako da morem iskat neke variante med zelo počasnim dodajanjem plina in polnim plinom, ko po nekaj trenutkih "zgrabi".

Bil na diagnostiki motorja - pravi, da je vse OK. Zamenjal vžigalno tuljavo - nič boljše.

Kolikor sem že prebiral forume bi lahko bila kriva dušilna loputa ali računalnik????

vaši predlogi, izkušnje?

hvala vsem,

Nei

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jan 18, 2006 3:16 pm

V vžiga dobro? Ko se segreje,ali preneha cukat? Lahko da ti motor dobiva premalo bencina,ko je še hladna mašina,in zaradi tega cuka oz. nima tiste moči.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Elektro
Nov uporabnik

Napisal/-a Elektro Če jan 19, 2006 5:29 pm

Nei,

Točno tak problem sem imel pri mojem (bivšem) A3, letnik 2000. To je serijska napaka tega agregata (1,6 8V AKL), zato se ta napaka pojavi pri 99,9% motorjev.

Problem je bil v dušilni loputi in računalniku. Sicer se da računalnik do neke mere preprogramirat (odvisno od letnika A3), vendar je bilo pri mojem potrebno menjati oboje. Skupaj bi me prišlo okoli 400 jurjev, vendar sem se avta na hitro znebil.

Na tvojem mestu bi najprej za štos menjal loputo... probaj dobit od kakega kolega, znanca kak avto s tem motorjem. Paše od Golfa III, Golfa IV ali Audija A4. Če se izkaže, da je loputa hin, jo poišči na odpadu od kakega razbitega avta. To bo najceneje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov