Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kandy
Novinec

pomoč-totalka

Napisal/-a kandy Če jan 19, 2006 5:47 pm

Imel sem danes nesrečo..od avta ni ostalo nič..razen motor in menjalnik.
Se da zdaj menjat samo ohišje? VE kdo za kakšo ohišje ali lajžje poškodovano vectro(staro)???
imam celo notranjost,oboja leva vrata,ter desna prednja vrata...ostalo je fuč.
Avto mam še celo leto registriran..zato mi je žal. pa tudi delo me ne bi prišlo drago,nekaj sam,nekaj pa v domači delavnici

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Če jan 19, 2006 8:33 pm

Preglej oglase, morda dobiš kje kakšno, ki ustreza tvojim zahtevam. Samo zna bit problem s papirji oz. bo potrebno malo živčkov in potrpljenja (al pa tud ne :twisted:), če boš imel drugo školjko. Nebi bilo slabo poklicat kje na kakšen odpad.
Za registracijo se pa ne sekiraj, ker v primeru, da odjaviš vozilo iz prometa, dobiš povrnjen del stroškov (pač obračunajo samo za čas dokler ga nisi odjavil).
SlikaSlika

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy Če jan 19, 2006 8:34 pm

prosim za pomoč pri iskanju delov..hvala vsem že vnaprej

zdaj bi rabil prednje luči,masko in podvozje(prednjo in zadnjo premo)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jan 19, 2006 9:24 pm

dobi nekje eno zaribano pa vrž not svoj motor pa je sicer pa če ti je že tok všeč ta avto sej tud kompletne niso drage je pa res da opel ne bo nikol več naredu tazga avta kot so bli stari opli ker predvidevam da bi ga rad mel zato ker ti dobro služi

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF Če jan 19, 2006 10:20 pm

ja taprve vectre so super avti ... tudi sam sem se precej prevozu ... 1.6 motor sploh neverjeten za 75 KM.
ampak jaz bi vseeno pomislu. tako staro kripo rihtat se pa res ne splača, pa če si še tako navezan. sploh če jo hočeš spravit v kolkor tolk spodobno stanje. jaz sem mel tudi totalko s starejšim peugeotom 309, ki je bil nekaj posebnega in sem ga mel ful rad, samo ni blo matematike ... peljal sem na odpad in kupil drug avto. še zdaj mam cmok v grlu, ko se nanjga spomnem ali pa ko vidim takega na cesti, ampak niti približno se ni splačalo, v tako stanje kot je bil prej pa bi ga blo praktično nemogoče spravit. za zavarovanje pa se ne sekirat. ti avto odjavi in dobil boš nazaj ostanek cestnine pa zavarovanja.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če jan 19, 2006 10:25 pm

Zdravo!

GabrijelF ti je predlagal najboljšo rešitev. Če se nikakor ne moreš ločiti od avtomobila je edina možnost nakup drugega s pokvarjenim motorjem in menjava motorja. Avtomobil boš registriral na papirje od novega avtomobila, ker ni težav s številkami, kar je ostalo od pločevine pa lahko porabiš za rezervne dele za drugi avto.

LP Tristan01

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če jan 19, 2006 10:36 pm

Tristan je dal dobro rešitev. Strinjam se.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy Pe jan 20, 2006 3:09 pm

problem je v tem da sem krivec jaz..in mi zavarovalnica nič ne vrne denarja če prej odjavin avto..komaj 3 mesce se vozim,pa plačana zavarovlnina. zdaj bi pa rad na iste številke dalje imel avto..pač menjal karoserijo ni važno ¸kakše barve
VE KDO ZA KAKŠO? ni važno če motor deluje ali ne

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe jan 20, 2006 3:13 pm

maš na avtocesti proti kopru na enem postajališču vectro 2.0i brez koljes :D
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe jan 20, 2006 6:29 pm

A se ti res da toliko zafrkavat in delat, ter številke ponarejat. Da niti ne omenjam da je zadeva kazniva. Preprosto to zavarovalno polico prenedeš na nov avtomobil.Je precej ceneje in hitreje kot menjava števil, pa še legalno je. Vse skupaj ti bo naredil tvoj zavarovalni agent ali najbližja enota zavarovalnice. Če nimaš drugače časa pa med malico ali čik pavzo.

LP Tristan01

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy Pe jan 20, 2006 8:52 pm

baje da to ni izvedljivo,če hočem drug avto moram vse ponovno zavarovat,ker sem krivec v nesreči.saj sem bil že na zavarovalnici pa ne gre to samo tako.če ne bi bil krivec bi šlo.

sicer pa mam že skoraj vse..okrog 40- 50 jurjov mi danes rekel kolega da bo vse naredil

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To jan 24, 2006 10:56 am

To glede zavarovanja je žal res (ne vem pa, po kakšni logiki). Tašča je uveljavljala AO plus (avto je zgorel do konca), pa je morala pustiti staro zavarovanje pri miru in za drug avto skleniti novega (seveda je padla za tri razrede višje).

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola So mar 04, 2006 3:50 pm

matr kako ti je pa uspelo stolč celi avto tako da ni skoraj nič od njega ostalo? me prou zanima

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR So mar 04, 2006 5:25 pm

vectra je pa letnik?
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov