Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sosi
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Fiat Punto (L.2000) - težava z volanom - prosim pomoč!!!

Napisal/-a sosi To jan 24, 2006 8:43 pm

Tako je na stvari.
Moj punto ima srvo volan in še zraven funkcijo CITY. Sedaj mi je servo volan čisto crknil in je volan zelo trd pri vrtenju le tega.In da povem kako se je to vse začelo dogajat. Najprej se je začela prižigati rdeča lučka ki je prikazovala volan...bilo je vse vredu...tudi CITY si lahko prižgal, a gorela ni vedno, pri naslednjem zagonu avtomobila, se ni prižgala, in nato se je spet po nekaj zagonih prižgala in je bilo vse vredu, kljubm temu da je gorela lučka. Sedaj, pa je lučka zadnje dni gorela nonstop in danes mi je volan čisto crknil in je zelo trd pri vožnji ko ga je treba zavrtet. Servo v tem Fiat Puntu je (električni servo), torej vrjetno olja ni zmanjkalo. Zdaj pa bi vas lepo prosil, če kdo pozna te težave, kaj bi lahko bilo narobe, koliko bi okvirno stalo popravilo...in kolk bi prišel okvirno nov servo. Zelo bom vesel vaših nasvetov in odgovorov. Lahko me tudi kontaktirate na GSM 031-549-963, saj bi pomoč nujno potreboval in nevem kaj narediti. Hvala lepa že v naprej. :D

Uporabniški avatar
sosi
Nov uporabnik

P.S.

Napisal/-a sosi To jan 24, 2006 8:47 pm

P.S.
Sem pa iz Maribora.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jan 24, 2006 8:54 pm

s temi city volani so pri puntotih pogosto napake.

Podobna tema je že tukaj http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... servovolan

Kaj naj še rečem...tudi v tvojem primeru po vsej verjetnosti popravilo ne bo poceni
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sosi
Nov uporabnik

!

Napisal/-a sosi To jan 24, 2006 9:22 pm

Hvala lepa RedBull, za tale link. Veliko si mi pomagal s tem linkom...Vidim da ni rešitve in da sem kupil mačka v žaklju pred slabim letom dni. Popravit bom moral dat, potem pa čimprej od hiše s tem avtomobilom. Hvala ti še enkrat! :D

denzl
Nov uporabnik

Kraj: vodice

Napisal/-a denzl To jan 24, 2006 11:44 pm

zivjo!

da se tudi popraviti ce te zanima mi poslji zs.

lp
denzl

Uporabniški avatar
sosi
Nov uporabnik

Rešeno!

Napisal/-a sosi Po feb 06, 2006 9:18 pm

Pozdravljeni!

Stvar na mojem Fiat Puntu glede volana je rešena..Pokvarjen je bil motorček od servota in sedaj avto špila kot nov...nič ni več nobene lučke tudi funkcija city dela super...V glavnem, vse se je lepo končalo. Hvala vsem za pomoč z nasveti in predlogi. Hvala! :D

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM To feb 07, 2006 12:10 am

Me veseli! Očitno Fiat le ni tolk zanič in tak "j**c" kot nekateri pravijo...
SlikaSlika

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo To feb 07, 2006 9:46 am

ahiM je napisal/-a:Me veseli! Očitno Fiat le ni tolk zanič in tak "j**c" kot nekateri pravijo...

odkod zdej ta ugotovitev?
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
jan stas
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a jan stas To feb 07, 2006 12:12 pm

moja mat ga ma ze pet let pa dela k sus.mau olje prever.

Uporabniški avatar
sosi
Nov uporabnik

ODG.

Napisal/-a sosi Če feb 09, 2006 3:36 pm

jan stas je napisal/-a:moja mat ga ma ze pet let pa dela k sus.mau olje prever.

Kako naj preverim olje pri tem servo volanu, če pa ima elektromotorček notri...torej ni olja ane? No v glavnem, zdaj vse dela...drugač pa je tut avto vredu...sem zadovoljn z njim. Sicer pa ima vsak svoje mnenje. LP!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če feb 09, 2006 5:57 pm

Kolikšna pa je bila cena motorčka oz. popravila?
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Re: ODG.

Napisal/-a pugi405 Če feb 09, 2006 7:06 pm

sosi je napisal/-a:

Kako naj preverim olje pri tem servo volanu, če pa ima elektromotorček notri...torej ni olja ane? No v glavnem, zdaj vse dela...drugač pa je tut avto vredu...sem zadovoljn z njim. Sicer pa ima vsak svoje mnenje. LP!

Cel volan odvisn od enga motorčka? Dej ti vseen mau pod haubo poglej.

Uporabniški avatar
sosi
Nov uporabnik

Re: ODG.

Napisal/-a sosi Pe feb 10, 2006 3:10 pm

pugi405 je napisal/-a:
sosi je napisal/-a:

Cel volan odvisn od enga motorčka? Dej ti vseen mau pod haubo poglej.

Sej me lahko imaš za norca...se kje dobiva pa ti takoj pokažem, kater motorček je kriv. Motorček se nahaja v kabini pod volanom, moreš veliko plastike dol vzet pol pa vse odklopit. Sicer pa, če si kdaj v mb povej, pa ti bom pokazal to zadevo...da neboš preveč pameten...sicer pa...mej svojo teorijo...jaz sem zato povedal, ker smo motorček menjali in sedaj vse dela...niti na računalniku ne javlja napak in niti na armaturi...torej?

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe feb 10, 2006 3:17 pm

Ufff ja to je pa res prikaz FIAT j**c hehe. Motorcek ti je pac crknu, sicr je bol, ce ti sm tekocine zmanka, ker pride dost cenej. :D

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Re: Rešeno!

Napisal/-a AS_ Pe feb 10, 2006 3:48 pm

sosi je napisal/-a:Pozdravljeni!

Stvar na mojem Fiat Puntu glede volana je rešena..Pokvarjen je bil motorček od servota in sedaj avto špila kot nov...nič ni več nobene lučke tudi funkcija city dela super...V glavnem, vse se je lepo končalo. Hvala vsem za pomoč z nasveti in predlogi. Hvala! :D

koliko je prislo poravilo?
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
sosi
Nov uporabnik

Cena popravila!

Napisal/-a sosi Pe feb 10, 2006 4:12 pm

Motorček je prišel 35.000 sit...to en tip prpelje iz italije...in potem mi je gor zmontiral...pa je bla stvar ok. Razloži mi prosim o kakšni tekočini govoriš...ni mi jasno. Hvala!

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe feb 10, 2006 4:25 pm

Glede tekočine je verjetno bila mišljena mast - glede na to da je motor povezan z volansko osjo preko zobnikov. Sem pa že sam videl ta motor, na levi strani volanskega droga, in ga je kar konkreten kos. Pri večini avtov je sicer hidravlični cilinder ki pomaga premikati zobato letev (sraje dobiš če ti jermen ali pa cev vtrga), tu je pa motor ki pomaga pri sukanju volana (tu pa sraje nastane v slučaju če je kaj na elektriki narobe)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
sosi
Nov uporabnik

Napisal/-a sosi Pe feb 10, 2006 4:31 pm

sebaveh je napisal/-a:Glede tekočine je verjetno bila mišljena mast - glede na to da je motor povezan z volansko osjo preko zobnikov. Sem pa že sam videl ta motor, na levi strani volanskega droga, in ga je kar konkreten kos. Pri večini avtov je sicer hidravlični cilinder ki pomaga premikati zobato letev (sraje dobiš če ti jermen ali pa cev vtrga), tu je pa motor ki pomaga pri sukanju volana (tu pa sraje nastane v slučaju če je kaj na elektriki narobe)

Oh vsaj eden, ki je tole že videl... :) ...super si zdaj to povedal...no tak je blo pr meni...tale motor je crknil...in je volan bil trd kot hudič. Aja, da bi bla mast mišljena...samo tam je le en majhen zobnik ko se stika motor z volansko gredjo...in se potisne motor v takšen utor z zobniki...da bi se moralo tisto namazati?...nevem.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov