Nasveti in napotki ter povpraševanja...

traktorist
Novinec

golfII-stikalo vzvratnih luči

Napisal/-a traktorist To jan 31, 2006 4:34 pm

Najprej se mi niso vedno užigale luci za vzvratno voznjo, polso pa enkrat kar zablokirale pa so skoz gorele. spulu sem konektor iz stikala. A kdo ve če hočem menjat stikalo morem olje iz menjalnika spustit in kolk kej stikalo košta.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jan 31, 2006 4:42 pm

stikalo je pomoje ene par jurjev (zih ni drag) olja pa ti ni potrebno vn spuščati,ker je stikalo na vrhu tako da od zgoraj prideš do njega...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

traktorist
Novinec

Napisal/-a traktorist To jan 31, 2006 4:45 pm

a ni stikalo spodaj motor 1.3 menjalnik 4 prestave. Mislim da je stikalo čist na spodnji strani??

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jan 31, 2006 4:50 pm

hmm, pismo zdj se pa res točno ne spomnim. Sj vidiš kam gre štrom. Pač potem v štekarju daj direkt zvež,pa če bodo luči zadaj zagorele potem bo to to (pa v rikvercu morš imet) Najlažje boš s kakšnim dratkom povezal kontakta.

Tud če je spodaj,lahko tko da ne spušaš olja vn,sam mal olja ti vn steče po možnosti ravn po rok :D
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To jan 31, 2006 8:16 pm

Ta stikala so največkrat pri mehanizmu prestavnih vilic, območje kjer je ta del menjalnika brez olja. Drugače pa itak nebi skoraj nikoli delale, ker bi olje zalilo kontakte in nebi bilo stika :P Najprej preglej, če je stikalo sploh dobro privito. Ker ponekod (wv transporter '92) ga ima ful na knap dimenzioniranega, in glih komaj da se prižge. Ko pa ga boš odvil pa lahko vidiš če se kje zatika.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 01, 2006 12:08 am

No ja...... petke ma stikalo v olju..... ko ga vzameš ven se ti olje dobesedno uhčije po roki :D steče pa skor vso :) Za golfa pa ne vem... sam če je bolj na dnu je čist možno da je podobn. Počasi odvij.... in ko boš odvijal prot koncu , če bo ratall mastn... pol veš kaj te čaka :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
r4tl
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana- Polje

Napisal/-a r4tl Sr feb 01, 2006 11:22 am

Stikalo je okol 1.200 SIT, pa... ne vem ce si ti bo olje ulil vn... poglej kje je vijak za izpust olja iz menjalnika, če je na višjem nivoju se ne sekiri... če pa ja nižje pa uzdigni levi (če je stikalo na levi)ali pa desni (če je stikalo na desni) konec vozila tako da bo olje na drugi strani vozila, pa ga takrat zamenjas... tko to je ko se avto postara;)

PS: Skoda felicija diesel ma podoben menjalnik in... tm ni potrebno spustiti olja, ker je stikalo višje (na prednji strani).
Hm... oče mi je zmeraj pravil da nikoli ne veš vsega;))

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če feb 02, 2006 4:38 pm

Bom kar tukaj vprašal. Namreč ugotovil sem da mi ne delajo luči za rikverc. No in dones pelem k enmu električarju pogleda in zamena mi eno varovalko pol so luči za vzratno delal na kar pridem dam in ponovno ne dela.
lp

traktorist
Novinec

Napisal/-a traktorist Če feb 02, 2006 5:18 pm

Sem proval naredit mostiček na konektorju stikala pa luči niso gorele, pol sem zamenjal stikalo-staro ni delalo, pol sem pa kar novo žico potegnu do zadnje luči iz stikala. Eno žico iz stikala pa na +(na bombino) tako, da gorijo samo ko je kontakt.
Ni se mi dal iskat napake ki je verjetno nekje na žici.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov