Mate je napisal/-a:Jest dam glas za sklopko.
Dobro poslušaj motor medtem ko se ti to zgodi. Če boš še slišal, da obrati narastejo je sigurno sklopka. Avto pa konstanto pospešuje zato, ker sklopka ne spusti popolnoma, ampak samo drsi in v tistem območju motor pobegne. Ko se ti to začne dogajat maš lahko do popolno uničene sklopke še kakšna dva tedna, lahko pa tudi celo leto. Moraš pa s čipanim avtomobilom računati tudi na hitrejšo obrabo drugih delov, kjer zaradi večjega navora zelo nastrada ravno sklopka.
Če bi bila turbina pri koncu, bi se to poznalo pri slabih pospeških, nižji končni, nikakor pa ne pri obratih.
xbox je napisal/-a:jaz sem tudi takoj mislo,da je to sklopka... pol sem pa dal avto na test sosedu,ki je 20 let mehanik pri amzs, kjer so testirali sklopko in je rekel da dela tak kot more oz. da ni sklopka kriva... Zaj recimo mi je avto 2 dni dokaj normalno delal, le 2x je nabilo obrate, zadnja dva mesca pa jih je konstatnno zabijalo a ne vedno isto... tak da enkrat dela normalno, enkrat pa ne... pomojem to res ni sklopka al se motim?
TrijoAdijo je napisal/-a:Tuk pametnih odgovorov da kr res ni![]()
@xbox:Tebi bo kuplunga kmal zdrava za menjavo.To kar ti dela je zdrsovanje kuplunge.
@tristan01:Sori ampak očitno ti še nisi dizla vozu:3000 rpm je mal več kot polovico (dizlska mašina v os. vozilu se vrti od 4600rpm-5300rpm ).
LP!
tristan01 je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Tuk pametnih odgovorov da kr res ni![]()
@xbox:Tebi bo kuplunga kmal zdrava za menjavo.To kar ti dela je zdrsovanje kuplunge.
@tristan01:Sori ampak očitno ti še nisi dizla vozu:3000 rpm je mal več kot polovico (dizlska mašina v os. vozilu se vrti od 4600rpm-5300rpm ).
LP!
Seveda se vrtijo toliko samo vprašanje je zakaj bi ga priganjal v takšne obrate. Vozim 80KM različico, pa je za normalno vožnjo do 2300RPM več kot dovolj, 3000RPM je kot sem že zapisal v 5 prestavi že 130km/h. Tudi pri hitri vožnji ne vidim razloga tiščanja do blokade, saj pri teh motorjih nad 4000 RPM opazno upade moč (v peti prestavi pa tako ne doseže niti 4500 RPM). Celo za zelo dinamično vožnjo na meji dirkanja je priganjanje do 3500 RPM dovolj. Če bi kdaj vozil Clia bi opazil da pri pretikanju nad 4000 RPM samo izgubljaš, saj je motor večino časa v vrtljajih kjer začne moč pojemati - tega ne trdim na pamet, ampak sem preskusil na nekem hribovitem odseku ceste s štoparico.
LP Tristan01
TrijoAdijo je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Tuk pametnih odgovorov da kr res ni![]()
LP!
Seveda se vrtijo toliko samo vprašanje je zakaj bi ga priganjal v takšne obrate. Vozim 80KM različico, pa je za normalno vožnjo do 2300RPM več kot dovolj, 3000RPM je kot sem že zapisal v 5 prestavi že 130km/h. Tudi pri hitri vožnji ne vidim razloga tiščanja do blokade, saj pri teh motorjih nad 4000 RPM opazno upade moč (v peti prestavi pa tako ne doseže niti 4500 RPM). Celo za zelo dinamično vožnjo na meji dirkanja je priganjanje do 3500 RPM dovolj. Če bi kdaj vozil Clia bi opazil da pri pretikanju nad 4000 RPM samo izgubljaš, saj je motor večino časa v vrtljajih kjer začne moč pojemati - tega ne trdim na pamet, ampak sem preskusil na nekem hribovitem odseku ceste s štoparico.
LP Tristan01
Ja noo...veš...potemtakem si ti bolj penzionerski tip šoferja.Sej moj ford tut ne doseže 5200 rpm v 5. zato pa pride obratomer v 5. na 4800 (tm kjer je navišja moč) in se tam tut ustav.Tak da ne vem noo...kup si avto.
LP!
tristan01 je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Tuk pametnih odgovorov da kr res ni![]()
LP!
LP Tristan01
Ja noo...veš...potemtakem si ti bolj penzionerski tip šoferja.Sej moj ford tut ne doseže 5200 rpm v 5. zato pa pride obratomer v 5. na 4800 (tm kjer je navišja moč) in se tam tut ustav.Tak da ne vem noo...kup si avto.
LP!
Očitno si vajen TDI motorjev, ki se res vrtijo višje vrtljaje kot DCI. Če imaš priložnost preiskusiti DCI motor naredi kakšen km z njim in boš opazil da potrebe po priganjanju ni. Če te priložnoti nimaš te povabim na krog ali dva, da ti praktično dokažem svoje trditve. Moj stil vožnje je vse prej kot počasen, dnevno delam cca 200km, po BC pa je povprečje vožnje 65+ km/h, kar niti ni tako malo. O penzionerskem načino vožnje pa bi lahko tudi kakšno rekla, ampak zaenkrat ugotavljam, da s svojim načinom vožnje z lahkoto sledim tempo vožnje po naši prestolnici, pa tudi na AC nič ne zaostajam.
LP Tristan01
tristan01 je napisal/-a:Očitno si vajen TDI motorjev, ki se res vrtijo višje vrtljaje kot DCI. Če imaš priložnost preiskusiti DCI motor naredi kakšen km z njim in boš opazil da potrebe po priganjanju ni. Če te priložnoti nimaš te povabim na krog ali dva, da ti praktično dokažem svoje trditve. Moj stil vožnje je vse prej kot počasen, dnevno delam cca 200km, po BC pa je povprečje vožnje 65+ km/h, kar niti ni tako malo. O penzionerskem načino vožnje pa bi lahko tudi kakšno rekla, ampak zaenkrat ugotavljam, da s svojim načinom vožnje z lahkoto sledim tempo vožnje po naši prestolnici, pa tudi na AC nič ne zaostajam.
LP Tristan01
Nixxon je napisal/-a:Pa si siguren da ni sklopka?
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov