Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Gumice (?) na zadnjih amortizerjih

Napisal/-a Marsovček Sr feb 08, 2006 12:25 am

Odločil sem se zamenjati zadnje amortizerje na cliu ('96). Stari imajo pod vijaki neke gumice (kot neke podložke, glej sliko), na novih tega (seveda :roll: ) ni. Poskusil sem jih dobiti dol s starih, a se mi zdi, da je to neodstranljivo (ni šlo zlepa, ne zgrda, ne hladno, ne segreto,...).
A kdo ve, če se te gumice sploh rabijo???

Slika

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Re: Gumice (?) na zadnjih amortizerjih

Napisal/-a BlackWind Sr feb 08, 2006 12:33 am

Marsovček je napisal/-a:Odločil sem se zamenjati zadnje amortizerje na cliu ('96). Stari imajo pod vijaki neke gumice (kot neke podložke, glej sliko), na novih tega (seveda :roll: ) ni. Poskusil sem jih dobiti dol s starih, a se mi zdi, da je to neodstranljivo (ni šlo zlepa, ne zgrda, ne hladno, ne segreto,...).
A kdo ve, če se te gumice sploh rabijo???

gumice, ce se mi prav zdi, so zato da ti ne bo amortizerjev prevec zabilo...ce imas novejse amortizerje trse od serijskih ali pa da so novejsi drugace narejeni, teh gumic potem ne potrebujes...drugace pa jih imam jaz namen montirati letos. Ker imam znizan avto in mi kdaj zaradi mehkobe amortizerjev zabija gumo v rob blatnika...(v primerju 3 oseb v avtu po luknjasti cesti) tako da bi s tem resil mogoce, da amortizer ne bi toliko zabilo da bi guma prisla v rob blatnika, katerega nocem rezati :D
tko da gumice so po mojem mnenju zato :oops: lahko ap da se motim...
bodo se drugi povedal ki so bolj strokovnjaki na tem podrocju ;)
lp
Zadnjič spremenil BlackWind, dne Sr feb 08, 2006 12:33 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr feb 08, 2006 12:33 am

To je vprešano notri,tako da ne bo šlo narazen. Pri eni seriji renaultov je blo tko (žal se ne spomnim pri katerem modelu) da je amortizer enostavno odrgalo...

Ti se ne sekiraj,taki so zdaj za tvoj avto,tko da nič bat. Itak je pa tam pri vijaku fiksiran,tko da nič bat. Pač so mal spremenl zadevo.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Sr feb 08, 2006 12:34 am

... ti samo prešraufaj, izvedba vpetja je pač novejša...

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Sr feb 08, 2006 12:40 am

To je bilo pa hitro :D Hvala vsem!

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Sr feb 08, 2006 12:43 am

Marsovček je napisal/-a:To je bilo pa hitro :D Hvala vsem!

zato smo tu...no mal tut kdaj mimo butnemo ;) ampak kot sem rekel so ti fantje povedal...izkusnje tukaj najdes na vseh podrocjih :)
lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov