Nasveti in napotki ter povpraševanja...

lonko
Nov uporabnik

Seat Inca 1.9sdi let 1996 - problem vzig

Napisal/-a lonko Sr feb 08, 2006 11:08 am

Zdravo,

A mogoce kdo ve oz pozna koga ki servisira Seate na podrocju LJ pa da to ni glih verovškova itd ... (predrago) da bi mi mal pomagal

In sicer mam naslednji problem:
Med voznjo mi je zacela utripati lucka za grelne svecke, ki je po parih minutah ugasnila, seveda se mi ni zdelo big deal, sem avto parkiral, ko sem prisel nazaj ob vstavitvi ključa da bi avto vzgal zacne utripat lucka za grelne svecke ki po kaki minuti ugasne in zacne utripat lucka za olje, ce vzamem kontakt in posuksim ponovno otripajo obe,.... rezultat avto ne vzge !?!?!?

Sem ze probal z obema ključema ki jih imam.
Ima kdo kaksno idejo, oz mi lahko da kontakt koga ki ima tukaj v LJ tester oz bi vedu kaj je narobe.

HVALA!

l.p.

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Sr feb 08, 2006 6:33 pm

Pozdravljen!

Grelne svečke rabiš čakat samo takrat ko imaš mrzel motor,da počakaš da klenkne.Pri toplem motorju ne rabiš čakat minute.Si preveru štarter,morebiti zabasan naftni filter,cevke,zmrznila je težko ko so temp. okol 0 stop.Če štarter ne obrne samega zagona je lahko tudi to,si pogledal nivo olja,ob toplem motorju je kompresija tako močna da bi moral vžgati brez gasa.Pojdi k Ceraju v Kamnik-Perovo,je cenejši kod Verovškova pa še računalnik ima.Važno da ti pogleda kaj je narobe,kaj hudega ne more biti.
Dobro odpravi napako pa srečno!

lonko
Nov uporabnik

Napisal/-a lonko Sr feb 08, 2006 6:39 pm

Sej vem da neki strasnega ne more bit, sam majcken problem je avto je parkiran na bezigradu :) pa bi rabu avto vleko do kamnika itd... :D

Fajn bi blo met kirga maherja ko ma tester pa da pride prevert pa se na podlagi tega odlocim kam avto odvlect.

Filter za nafto je bil zamenjan v nedeljo.

l.p.

lonko
Nov uporabnik

Napisal/-a lonko Sr feb 08, 2006 6:41 pm

Aha se to Olja je dosti, avto vergla do onemoglosti, lucka za grelne pa pri kontaktu utripa dokler rele ne preklopi, takoj zatem pa zacne utripat lucka za olje, kljub temu avto se vedno ne vzge
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov