Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Mehanizem kljuke za Opel Corso B

Napisal/-a zx14 Pe maj 16, 2003 9:30 am

Na Corsi B se mi je pokvaril mehanizem kljuke na voznikovih vratih. Zadeva je sledeča: ko je avto zaklenjen in če kdo dvigne kljuko, se ga ne da več odklenit. Enostavno zablokira ključavnico... A mogoče kdo ve, kje bi se dalo dobit nov ali rabljen (ampak brezhiben :) ) mehanizem? Ali mogoče obstaja ponaredek? Ali mogoče paše iz kakšnega drugega Opla? Vse informacije so dobrodošle...

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Pe maj 16, 2003 9:59 am

enak problem ma brat pri subaruju :)
greš pač na sovoznikovo stran in odkleniš :)
V8 POWER

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Napisal/-a zx14 Pe maj 16, 2003 11:21 am

Ja, odkleneš in plezaš na voznikov sedež :( Ko je zablokirano, se ga ne da odkleniti niti od zunaj, niti od znotraj. Edina rešitev je en krog po bolj luknjasti cesti in potem toliko časa telovaditi s ključem in ga obračati v ključavnici, da se nekako sprosti. Zato bi vseeno rad zadevo zamenjal. Aja, centralca pa nimam...

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Mehanizem kljuke za Opel Corso B

Napisal/-a BaSe Pe maj 16, 2003 1:01 pm

zx14 je napisal/-a:Na Corsi B se mi je pokvaril mehanizem kljuke na voznikovih vratih. Zadeva je sledeča: ko je avto zaklenjen in če kdo dvigne kljuko, se ga ne da več odklenit. Enostavno zablokira ključavnico... A mogoče kdo ve, kje bi se dalo dobit nov ali rabljen (ampak brezhiben :) ) mehanizem? Ali mogoče obstaja ponaredek? Ali mogoče paše iz kakšnega drugega Opla? Vse informacije so dobrodošle...

Se mi zdi da paše iz Calibre in astre
Ha, kak se ti je te to lahko zgodilo??

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Pe maj 16, 2003 1:02 pm

ma s ni fora da je zanič..samo ena štangca je malo premaknjena.. in če gledaš pokvarjen mehanizem neveidiš kako mora bit.. tko da malo je treba testirat.. pomojem
V8 POWER

Uporabniški avatar
zx14
Nov uporabnik

Napisal/-a zx14 Pe maj 16, 2003 1:32 pm

Čisto iz ljubega miru se mi je to zgodilo. Sicer moram priznat, da sem imel kompleks in sem vsakič, ko sem vrata zaklenil, še dvignil kljuko, če se dajo odpret. :oops: In tako sem zadnjič šel do bankomata in ko pridem nazaj, se ni dalo več odpret. Ziher pa v tem času ni noben poskušal vlomit ali kaj podobnega. Skratka, čisto iz ljubega miru se je s*ukal.

A je res možno da je kakšna štangca premaknjena in da samo zaradi tega za*ebava? Ker če kljuke ne dvignem, je zmeraj OK in če jo dvignem, se zmeraj zablokira. :(
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 16 gostov