Napisal/-a tristan01 Ne feb 12, 2006 1:35 pm
Zdravo!
Avto mora NUJNO na optiko, preden bo še več stroškov. Presekana guma in poškodovano platišče so samo opazne posledice luknje. Očitno je zvilo tudi roko, zato zdaj avto vleče v desno. Za samo vožnjo to ni posebej nevarno, bo pa v kratkem obrabila gume (kolesa ne stojijo več v liniji).
Kam naj pelje avto na popravilo?
Kamorkoli na servis, kjer imajo naprave za merjenje podovzja (optika). Lahko v Žalec, na Avto Celje, lahko AMZS, lahko pa tudi na kakšen Renault servis - priporočam AC Naprudnik.
Pa še kratka zgodbica, ki sem jo imel sam s twingom. Pozimi sem vozil za vlačilcem, s katerega je odpadla kepa snega in ledu (cca 30 cm v premeru). Žal se ji nisem uspel izogniti in sem jo povozil. Na srečo ne s kolesom, ampak je udarila v desno roko poleg kolesa. Optika je pokazala, da je vilico pošteno zvilo (na srečo ni bila potrebna menjava) samo optiko pa je podrlo za cca 3mm.
Lp Tristan01
PS: Upam da je menjala tisto gumo, s katero je povozila udarno jamo, saj ima po vsej verjetnosti poškodovane notranje plasti in bo v kratkem naredila bulo.