Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Uno počen blok(pomoje) kaj zdej????

Napisal/-a OG_Blaz To feb 14, 2006 12:45 pm

Zivjo!
No uglavnem spet jaz.Mam od punce unota doma in sumim, da je pocen blok.Prejsna lastnica ga je pustila zunaj na parkirišču zdele 3mesece in je bila sam voda v hladilnem sistemu brez antifriza in je zmrznilo vse skupi.Blo je vode notri bolj malo ker je pac voda puscala cez vodno pumpo. Zamenjal se je termostat in termostikalo ter vodna pumpa.Zdej pa vode nekje zadi teče tko da upam da ni blok sam je zelo velika vrjetnost.
Kaj naj sedaj.Stroški cim nizji!!!!Bloka ne misliva menjat, tud ne vem kaksnih stroskov si delat.Baje se dobi zadeva da das v hladilno in mozno da zamasi razpoko.Kaj pa kaj podobnega kaksen silikon.....
Najlepse se zahvaljujem za odgovore, in ponavljam da stroski cim nizji..uno je masinca 1.1 letnik 93.
Hvala in Lp, Blaž
Neki je, dobr je, nč ni!!1

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To feb 14, 2006 5:24 pm

Poskusi točno ugotoviti kje pušča voda. Lahko je počema glava,blok,ali pa čisto kaj tretjega - recimo kakšna prirobnica,cev itd.

No če je počena glava/blok ti noben prašek ne bo pomagal,razen zamenjava.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To feb 14, 2006 5:47 pm

Sicer laicni odgovor, ampak:
ce bi bil pocen blok, avto najbrz ne bi imel moci(kompresije), vsaj take kot prej ne. Sem bivsi lastnik unota(sicer 1.0) in mi je vodo metal vn pr vodni pumpi, cisto v majhnem curku na vezno steno, ker ni bila menjana ob menjavi jermena, zraven mi je spusal se hladilnik, ampak ne toliko da bi ga blo potrebno menjat(majhen studentski zep), in sem lepo vodo dolil na vsake 1000km.

Drugace pa kot je redbull napisov, mozno da je zaradi starosti "preperela" kaksna cev ali prirobnica..
Pelji do mehanika, ni nujno da do uradnega, ampak do enega, ki sta v dobrih odnosih(beri-da ti pove situcijo tako kot je in ne kaj je treba se menjat).
Lp, AXioN.

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Napisal/-a OG_Blaz To feb 14, 2006 10:03 pm

No da povem sej sem napisal da sm ene par stvari zamenju torej moram tud sam imet neki pojma.Kaksna cev, tok slabo pa spet ne vidim da tega nebi opazu.Edino ce je zadaj kaksna cev ki gre v pečko za gretje kabine.Ju3 bom dobro pogledu zal doma nimam dvigala, kolega pa dela v delavnici ki je malo odaljena od mene avto pa ni registreran.Sem mislil da je imel kdo podobne probleme.Drugace pa se dobi po besedah mojega kolega ki je mehanik taksne granule ki jih das v hladilno in se potem 50km vozis in zamasi taksne razpoke al pa ce ti gre kaksno tesnilo da to zamasi.Je pac bolj rizicno ampak moj dijaski zep nima za menjavo bloka, beri da je bil avto 20k.Ce bo treba blok menjat gre pomoje avto samo se na odpad :evil: :(
Lp
Aja pa axion ce ti sam voda pusca nima veze z kompresijo k mas posebej kanalcek za vodo baje :)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To feb 14, 2006 10:42 pm

no isto zadevo sem imel tudi na mojem unotu sicr 1.4T ampak ok :D
Blok pokno... popravljat se da je pa denarno nesmiselno ker te kosta dvakrat vec ko da dobis nekje rabljeniga.
Ce pravis da je notr voda bla in zmrznala pol ti je najvrjetneje ven vrglo cep (pri mojem so stirje) ki se nahaja na zadnji strani bloka (usaj pri mojem je tam) pod kolekorjem.
Pocen blok motorja ne zadihtas z nicim. ne z nobeno maso, silikonom in podobnim.
lp

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Napisal/-a OG_Blaz Sr feb 15, 2006 5:56 pm

Joj kar smeji se mi pa ne vem kako sem lahko res tok slep da prej nism opazu no sploh nism bil pozoren.Bla je kriva cevka za vitrex k je za zadnjo sipo je bla v qurcu.
Tko da zdej je postiman, tema se pa lahko zaklene.
Hvala vsem in Lp, Blaž
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov