Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Hladilna mreža

Napisal/-a CERES Ne feb 26, 2006 4:21 pm

Hello!:atensn

No meni je nastal en problem pri avtu :evil: :evil: :cry: Avto je p206 quiksilver 1.4 16V (letnik 2004 marec). No ta četrtek 23.2.2006 sem imel servis na Jesenicah (avtopartner Jesenice) zaradi menjave tesnila glave. Za menjavo teslila glave ni bilo vzrok (hladna mašina---tišanje obrate v rdeče polje). Nikakor ne ker sem vedno lepo vozil brez sunkovitih pospeškov ko je bila mašina hladana oz. ni še dosegla delovne temperature in tudi takrat ko je bila mašina ogreta nisem nikoli pretiraval glede vožnje :vrum .Vedno sem vozil normalno. Mislim da je bila to tovarniška napaka in tudi to so na servisu rekli kao da je tovarniška napaka :evil: :evil: :evil: :evil:

Sam problem ni to ampak je problem v hladilni mreži. Danes sem odpru pokrov mašine da pogledam motor in notranjost in kar mi je v oči padlo :shock: :shock: :shock: je bila hladilna mreža. Na hladilni mreži sem opazil 2 vdolbnine katere sta dolgi kake 4-6 cm :evil: :evil: :evil: .Meni seveda nič jasnega :ue kako je to ratalo :roll: :roll: :roll: In sem pol posumil da je to ratalo na servisu ko so menjali tesnilo glave :evil: :evil: :? :? (a ne more nič merkati servis :-:o :-:o :-:o ) Pa še sumim, da nekaj jermen nagaja oz. čisto majčkeno cvili :evil: :evil: :evil:

Sem pa glih pred iztekom splošne garancije (2 leti - 10.3.2006 se mi zaključi) in me zanima koliko bi moral dati za hladilno mrežo če ne bi bil v garanciji? In če lahko taka poškodba hladilne mreže kej vpliva na delovanje motorja oz. avtomobila? :? :? :?

In a lahko zahtevam novo hladilno mrežo? Po moji logiki je to možno,ne? :x :x :x

Če pa ne bo ratalo na servisu pa bom na peugeot Slovenija posredoval dopis :con kjer izražam svojo nezadovljstvo :-:o na delo servisa :g: :g: :g: Sej kaj pa mi še preostane če ne to?

p.s.Škoda da je naša politika prodaje avtomobila naravnana na samo prodajo avtomobila in ne vzdrževanja avtomobila :nae :nae :nae oz. nesresno delovanje servisov. Saj tak občutek imam da večino servisi ne ravnajo korektno :x :x :x :x

Lp!

Hvala
remember: it can always get worse!

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Ne feb 26, 2006 4:36 pm

nejbrž misliš hladilnik (kiler) če ma samo vdolbine pa če nič ne spuša tekočine pol ni panike... vem pa da se smotan sliš da ti na servisu kej tazga naredijo... drgač se pa men zdijo tut teli uradni servisi pol k*rca vredni... mam sam za en uraden servis dober mnenje sam nebom raklame delov... aja pa ni renault servis tko čist b.t.w
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Ne feb 26, 2006 4:44 pm

Ja mislim kiler :? Sam fora je v tem ko se bo avto prodajal se vsaka stvar opazi,ne? :evil: Pol pa bojo rekli ja kaj pa si delal :evil: :evil: :evil: sam da bi jih nekam poslal :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/

Tako da bom na vsaki način probal zamenjati kiler :| Če pa ne z lepa pa z grda :twisted: :twisted:

LP

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Ne feb 26, 2006 5:34 pm

Pa če si kakim kamionom tik za ritjo vozil, je možno da ti je skale nametal v kiler. Znancu je npr zmanjkovalo vode, pa se je izkazalo, da je prebilo cevko v kilerju.
LP
Martin

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Ne feb 26, 2006 6:05 pm

martk je napisal/-a:Pa če si kakim kamionom tik za ritjo vozil, je možno da ti je skale nametal v kiler. Znancu je npr zmanjkovalo vode, pa se je izkazalo, da je prebilo cevko v kilerju.
LP
Martin

Ja fora je v tem da je kiler butnen od notranje strani. In tako je samo nastalo od menjave tesnila motorja (servis) :x :x :x :x . Nikoli pa ne vozim blizu avtomobilom oz. kamionom da bi poškodoval avto. Imam vedno veliko varnostno razdaljo ;)

Lp!

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Ne feb 26, 2006 7:50 pm

Pelat nazaj na servis pa se zbunit! Drugače pa tile pooblaščeni servisi so za mene en k*rac, pa zarad mene lahko ludi prodavajo avte s temi servisnimi knjižicami, ker so na teh servisih vsi šlampasti in ne nardijo 100%. Najboljš met privat mehanika, kjer si lahko zravn pa vidiš kaj se dogaja!

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne feb 26, 2006 8:59 pm

... 100 mehanikov, 100 čudi, za ravnanje hladilnika obstaja glavniček, ki alu rebra poravna,... pri prodaji vozila, pa imaš en plus, da je tesnilo že bilo menjano...
... kdor ne dirka, naj se vozi...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov