Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Clio 2 - cudno vlece ...

Napisal/-a Perica Ne feb 26, 2006 8:53 pm

Zivjo!
Naj vam najprej povem zgodbo, preko katere sem sploh ugotovil, da se z avtomobilom po mojem mnenju nekaj "dogaja" ...
Ze dolgo casa imaml obcutek, da avto ne vlece vec tako kot je takrat ko sem ga kupil (pred slabimi tremi leti) ... no zadnjic pa sem moral menjati akumulator in seveda se je zaradi daljsega "izklopljenega casa" racunalnik resetiral!!! In vam povem ... avto je nenormalno bolje pospeseval in se tudi "obnasal" manj leno!!! na zalost pa je to stanje trajalo le slabih 14 dni, ker sedaj je stanje zopet tako kot prej!!! imam obcutek da je avto "zamorjen" in da se .... enostavno se mi zdi len !!! bi bilo mogoce potrebno na novo programirat racunalnik??? a se to sploh da in koliksna je cena??? ima kdo kaksno drugo razlago???

Avto je Clio, letnik 99 (1.4 motor)!!! pred kratkim opravljen veliki servis (jermeni, vodna pumpa, olje, filtri ...)

HVALA in lep pozdrav

Peter

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Po feb 27, 2006 11:05 am

nihce ne ve .... ??? vsaj kaksna ideja???

LP

Peter

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Po feb 27, 2006 12:34 pm

Jest bi ti svetoval da greš na servis in jim tam lepo razložiš to kar si napisal. Možno je, da ti bo pomagalo na novo naložit software ni pa nujno.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Po feb 27, 2006 1:23 pm

probaj vprasat pri rsr v ljubljani kjer ti lahk tudi software nalozi k bo moto mal bl navit.vprasaj kok je cena

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Po feb 27, 2006 2:23 pm

rover416 je napisal/-a:probaj vprasat pri rsr v ljubljani kjer ti lahk tudi software nalozi k bo moto mal bl navit.vprasaj kok je cena

jest nocm da bi biv motor bl navit ... jest hocm sam to, da bi motor vlekel tako kot mora!!! to pomeni da hocem "originalne zmogljivosti"!!!

LP

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To feb 28, 2006 8:01 am

Ce je bil na testerju .. kaj je kej pokazal?

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To feb 28, 2006 6:52 pm

zivjo!
na testerju se ni bil, sem pa danes poklical na pooblasceni Renault servis in so mi povedali, da bi me to stalo 10 tisocakov :shock: men se zdi to precej velik sam za to da bi avto prikljucili na tester??!!

Mogoce kdo pozna kaksnega "domacega" avtomehanika, ki ima doma tak tester???

LP

Peter

shot
Nov uporabnik

Napisal/-a shot To feb 28, 2006 7:05 pm

po vsej vrjetnosti ga je treba priklucit na računalnik ker maš bapake v sistemu ni ti treba nalagat novga softwera ampak zbrisat napake v sistemu delovanja to ti lahk pa nardi vsak mehanik ki ma program za krepko manj kot 10 čukov. :D

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 To feb 28, 2006 7:09 pm

Kam si pa klical, dej poklič v dragomelj k RENAULT AVTO set setnikar.
Jest drgač nimam in nočm met nč z renaultom ampak vseeno sem tja enkat klicu za eno info. o daljinskem centralnem za cliota 2 pa so mi z veseljem vse razložil z razliko od Avtohiše CAR Mengeš ki pa je hotel 7.000SIT za pregled in tester itd...

No iz tega že lahko potegneš da is šel očitno na najdražji servis, mal se pozanimaj okrog, glede SW-ja se mi zdi čudno saj ljudje ne programirajo kr vsak dan :shock:
Verjetno je kak senzor čudem, vžigalni kabli za svečke, kaka vlaga zdele ko je bil dež itd... miljon in ena stvar ki pa jo boš rešil na servisu. Reč da naj prosim priklopjo na PC - lepo od njih bi bilo da v primeru če bodo reševali problem iz njihove strani ne zaračunajo stroškov priklopa na tester (pazi pa kaj ti bodo nakvasali) - najprej obišči kakga fušarja ki dela popoldne na omenjenih avtih ampak žal nobenga ne poznam ;)
Veliko sreče
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To feb 28, 2006 8:21 pm

klicov sm na REAL !!! pa bi skor iz stola padu ko sm slisov kolk hocjo imet !!!

Se pa spovnim, ko je se obstajal renault KALAN servis v Medvodah, da so mi ga enkrat ko sem se mimogrede tam ustavil in nekaj spraseval, kar lepo priklopili na racunalnik da bi se prepricali ce je res kaj narobej (to je bilo kaksno eno leto in pov nazaj) ... ko sem pa vprasal kolk me bo to kostalo, so se pa sam nasmejal in rekl: "ah kaj bos to placeval, sej smo ga samo priklopili na racunalnik"!!!

madona, tale REAL bi pa kr 10 jurjov za 10 minut dela :shock: :shock: :shock:

Bom se mal okol poklicov, ce pa slucajno kdo koga pozna v okolici LJ ali pa KR pa naj prosim napise!!!

HVALA in lepo pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov