Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

FIAT Bravo- končniki in roke

Napisal/-a pinny Pe mar 03, 2006 1:23 pm

Mene zanima ka si kej vi mislte o tejle zadevi:
Mam Fiat Bravota letnik 2000 in mam na števcu 57.700km. K sem se recimo pelu prek kakih lukn pa to k jih na naših cestah sploh ne manka, so se mi pojavlali pač temu primerno čudni zvoki. Pol sem pa opazu npr. k sem pr pržganim avtom na miru volan suku se je fajn čutu luft notr pa neko pokanje. Pol sem pa šou k serviserju pa mi mena levi končnik. Res je blo stanje mal bolše samo sem šele pol čez dva dni dobr za volan prjel pa me je razpizdl k je še zmem biu luft notr. Zdej sem pa spet šou nazaj pa mi menja še desni končnik in obe roki. Res je biu luft notr pr vseh stvareh, res pa je tud da zdej ni nbenga lufta čutit na volanu. Sej kok sm plaču pr pooblaščnem fiat serviserju si tok lohk mislte :x. Tak da zdej sem se definitivno odloču da ga ne vozim več popravlat k pooblaščencu.
In v čem je sploh fora zakaj js tole pišem? Men se zdi menjava obeh končnikov in obeh rok dost prehitr glede na to da mam sm 57.700km na števcu, pa da se po makadamu vozim skor da čist nč, oz. zlo zlo zlo mal. Pa me zanima kako mate kej vi mišlenje o tem!
mejte se :D

aljosa20
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a aljosa20 Pe mar 03, 2006 9:41 pm

Ali ti je menjal roke,ali polosovine?
Si prvi lastnik tega vozila?

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: FIAT Bravo- končniki in roke

Napisal/-a sonček Pe mar 03, 2006 9:48 pm

pinny je napisal/-a:Mene zanima ka si kej vi mislte o tejle zadevi:
Mam Fiat Bravota letnik 2000 in mam na števcu 57.700km. K sem se recimo pelu prek kakih lukn pa to k jih na naših cestah sploh ne manka, so se mi pojavlali pač temu primerno čudni zvoki. Pol sem pa opazu npr. k sem pr pržganim avtom na miru volan suku se je fajn čutu luft notr pa neko pokanje. Pol sem pa šou k serviserju pa mi mena levi končnik. Res je blo stanje mal bolše samo sem šele pol čez dva dni dobr za volan prjel pa me je razpizdl k je še zmem biu luft notr. Zdej sem pa spet šou nazaj pa mi menja še desni končnik in obe roki. Res je biu luft notr pr vseh stvareh, res pa je tud da zdej ni nbenga lufta čutit na volanu. Sej kok sm plaču pr pooblaščnem fiat serviserju si tok lohk mislte :x. Tak da zdej sem se definitivno odloču da ga ne vozim več popravlat k pooblaščencu.
In v čem je sploh fora zakaj js tole pišem? Men se zdi menjava obeh končnikov in obeh rok dost prehitr glede na to da mam sm 57.700km na števcu, pa da se po makadamu vozim skor da čist nč, oz. zlo zlo zlo mal. Pa me zanima kako mate kej vi mišlenje o tem!
mejte se :D

Lej za drugič ne sklepat prehitro in se ustrašt da ti bo avto razpadu. Probaj sam nekako ugotovt kje je napaka, poklič mal serviserje in jim tečnar itak te ne poznajo, pel k enmu k ni pooblaščen servis če je to izvedljivo drugač išči kakšnge mehanika, mal se moraš zapelat. Sam sem se nekega dne pelov domov in ne morš vrjet kaj je začelo tok neki pokat. Pridem domov se preoblečem v pajaca in veselo na delo, tako da sem v cca 15 min popravil, zdej je vredu, čeprav imam 20 let star avto nameravam ga met min. 5 let takart jih bo mel že čez 450000 km.........lp
Jest osebno ne bi vozil na pooblaščen servis, ker so predragi, slabe izkušnje od drugih poznanih ljudi, jest v glavnem pelem vaškemu mehaniku in sem zdraven če je treba kje težjega zamenat, dela dobim v Italiji, zdej grem kmal.

lp

Uporabniški avatar
diesel power
Nov uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a diesel power Pe mar 03, 2006 10:09 pm

Fiat ma itak mal probleme s temi rokami, sploh ni nujno da majo luft pa vseen poka k da bo neki narazn padl! Zglob rata pač suh in zato se sliši kot pokanje! Roka pa stane neoriginalna okol 12000 sit kom., končnik pa tud več k 4-5 jurju ni!
če ne smrdi po nafti, ni avto!!!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe mar 03, 2006 10:38 pm

pomoje če poka ko motaš volan je lahka homokinetični zglob
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe mar 03, 2006 11:27 pm

Prvi lastnik sem ja, tak da kilometri so tok realni da bl ne morjo bit :D . Roke pa končniki so res meli luft, ker tok smotan pa nisem da bi mi kr tk neki menju :D . Je vzeu dol pa sm probu tak da je res biu luft tam k ga neb smelo bit. Glede mehanikou pa ga ziher nem več tja vozu :D

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So mar 04, 2006 12:32 am

a maš mogoče avto spuščen al pa preširoke in nizke gume (195 50 15) recimo pol podvozje bolj trpi glej jest sm mel tipota spuščenga pa mam zdele 4 par končnikov gor pa 2 par sprednjih rok in zadnjih avto ma 200 tisoč km jest ga mam 90 tisoč km zdej pa misl je pa res da italjanskoh končnikov (FRAP,OCAP) nikol več jemljem samo še MOOG(federal mogul) al pa vargalant pri vargalantu je roka 8 jurjev končnik pa 2,5 jurja original končnik pa je 8jurjev roka pa okol 20 se mi zdi govorim za tipota sam u bistvu podvozje je isto

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola So mar 04, 2006 1:03 am

Mal se mi zdi neverjetna zgodba o fiatu bravo in končnikih. Jast ga mam od leta 1995. Sem prvi lastnik. Prevoženih mam 120000 km in niti sanjam ne o kaki menjavi končnikov rok in tudi amortizerjev. So bli testirani pred dvema mesecema. Edino kar mi včasih nagaja je vasertemperatur senzor. Ampak ko je topel motor potem to ne igra vloge.Je pa res da sem enkrat zaradi brundanja pri obračanju volana opazil da je en končnik mal trši: In sem ga podmazal pa je blo rešeno.Drugače lahk sam pohvalim vse skupaj. Avto je kot da bi mel leto ali dve. Motor čist suh, poraba od 6 do osem litrov. Deset let brez rje ni kar tko.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So mar 04, 2006 1:13 am

ja to je čist odvisn spet sej enim bremze zdržijo 15k km drugim pa 90k km glede rje so bli pa že tipoti pocinkani

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola So mar 04, 2006 1:25 am

Ma bremze sem menjal seveda . To sem pozabu napisat. Ampak avto je vsak dan na cesti in tudi dva voznika ima.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So mar 04, 2006 10:44 am

no evo ti še en primer
fiat stilo 40000 km
voznik star 61 let
avto vožen dnevno radovljica LJ radovljica (avtocesta)
končnik na roki pa tok lufta da adijo pamet

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri So mar 04, 2006 11:01 am

hmm, čudno ne....
Samo upam, da mene ne doleti kaj podobnega, ker mam zdaj 165.000 prevoženih z bravo pa še vse prvo gor(kočniki,roke)...
Kolko pa si dal za kočnike pa roke?

čare: kje pa ti kupiš tele MOOG-federal mogul- kočnike (vem da ne v mesnici :P )?

Lp BoŠko

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So mar 04, 2006 2:19 pm

pr nas u LJ.jih majo pri MOTOMAT-u ja sej drgač ma pa ta isti možakar doma tud bravota (zdaj ga vozi hčerka na isti relaciji) pa ma 200 k km pa še vse original pač pride ko pride enkrat se mora znucat

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola So mar 04, 2006 2:59 pm

evo moj fotr ma tipota in ma prevoženih blizu 200000km in je menjau sam enkrat eno roko pa še to verjetno zato ker dostikrat vozi prikolico po makadamu in ga sploh ne čuva nič.

viola
Nov uporabnik

Napisal/-a viola So mar 04, 2006 11:45 pm

končnike na bravotu je treba definitivno namazat in potem so rešeni. vsakih pet let.mi je pa čudn da vam vsem crkujejo na novih avtih. pa jast sem že mel tud renoja pa je na deset tisoč končnik menjan. zgodi se. zato je pa garancija
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov