Nasveti in napotki ter povpraševanja...

chino
Nov uporabnik

Termostat ali ?? - Polo

Napisal/-a chino Po mar 06, 2006 1:33 pm

Pri mojem Polotu, 1.4., l. 98 imam manjšo težavo :( . Ko avto nekaj časa "laufam" na mestu se mašina lepo segreje in kazalec temperature zleze točno na sredino, ko pa se začnem premikati, kazalec temperature pade recimo na tretjino. Ni pomembno ali se vozim po mestu, ali na daljšo relacijo. Sicer se mi zdi, da gretje niti ne dela slabše, opažam pa, da avto porabi več bencina (tudi čez 9L/100km po mestu - dokaj mirna vožnja). In to se dogaja le v mrzlih (zimskih) dneh.
Sedaj me zanima, ali je to za avto (zelo) slabo in ali je sploh v tem primeru sigurno šel termostat, ali je lahko (še) kaj drugega? Kakšna je cena menjave termostata in postopek (bi mogoče to lahko zamenjal sam :roll: )??
Hvala za odgovore in lp!

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan Po mar 06, 2006 2:06 pm

Termostat lahko zamenjaš sam (največ 1h dela). Cena je okrog 2000 SIT (termostat), ko pa daješ nazaj skupaj pa moraš na novo zatesniti z silikonom ki je odporen na višjo temperaturo, ali pa z tesnilom.

V glavnem z menjavo termostata ni veliko stroškov.

Prej pa se še pozanimaj če je res vzrok termostat.

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ Po mar 06, 2006 2:36 pm

Menjaj termostat, sigurno je to napaka. Meni je šel tudi že enkrat. Imam istega polota kot ti.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po mar 06, 2006 4:02 pm

termostat pa kakor vem je gumica tko da ne rabiš dihtmase

Uporabniški avatar
omega2.3td
Nov uporabnik

Kraj: Near the withe kiosk

Napisal/-a omega2.3td Po mar 06, 2006 4:05 pm

eni oderuhi poberejo tesnila vn iz škatl pa jih prodajajo posebej, tko da bodi pozoren tudi na to

lp
Srečna budala

aljosa20
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a aljosa20 Po mar 06, 2006 8:08 pm

Preizkusi termostat,in sicer tako:
Mrzel avto prižgi in ga na mestu laufaj,zraven pa tipaj obe cevi,kateri gresta na kiler.Če obe cevi ratujeta topli,je termostat zanič(ostal odprt),če pa se greje samo ena cev,in se druga cev začne greti šele takrat,ko avto doseže delovno temperaturo,je pa termostat dober!
Za termostat ne rabiš silikona,ampak dobiš dihtungo zraven,samo pametno je pa pogledati,če je res noter v kompletu.Zamenjaš pa lahko sam!Edino če se bojiš odzračevanja sistema...

LP!

aljosa20
Nov uporabnik

Napisal/-a aljosa20 Po mar 06, 2006 8:08 pm

Preizkusi termostat,in sicer tako:
Mrzel avto prižgi in ga na mestu laufaj,zraven pa tipaj obe cevi,kateri gresta na kiler.Če obe cevi ratujeta topli,je termostat zanič(ostal odprt),če pa se greje samo ena cev,in se druga cev začne greti šele takrat,ko avto doseže delovno temperaturo,je pa termostat dober!
Za termostat ne rabiš silikona,ampak dobiš dihtungo zraven,samo pametno je pa pogledati,če je res noter v kompletu.Zamenjaš pa lahko sam!Edino če se bojiš odzračevanja sistema...

LP!

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Po mar 06, 2006 10:11 pm

O teh problemih na VW je bilo že ogormno napisanega na Mobisuxu kot tudi tukaj...

Na teh avtih je problematično tipalo temperature motorja (3000 sit). Vsak dober VW mehanik mora zadevo poznati...

Imam 2 polota doma, na enem sem ga menjal pri 5ih letih, pa je vse OK. Na drugem pa prvič po 6ih letih, ampak že drugič v zadnje 2,5 leta...

Nazadnje sem bil tudi jaz prepričan, da je fuč termostat, pa me je mehanik prepričal, ker je po menjavi tipala spet vse OK.

Tipični simptomi so pa enaki kot za termostat - pri mestni vožnji se avto normalno (no, morda malo dlje rabi) ogreje, ko greš na AC pa pade temp. vode na 70 stopinj C ali še manj... Po menjavi tipala so težave izginile...

aljosa20
Nov uporabnik

Napisal/-a aljosa20 To mar 07, 2006 6:41 pm

tony1 je napisal/-a:O teh problemih na VW je bilo že ogormno napisanega na Mobisuxu kot tudi tukaj...

Na teh avtih je problematično tipalo temperature motorja (3000 sit). Vsak dober VW mehanik mora zadevo poznati...

Imam 2 polota doma, na enem sem ga menjal pri 5ih letih, pa je vse OK. Na drugem pa prvič po 6ih letih, ampak že drugič v zadnje 2,5 leta...

Nazadnje sem bil tudi jaz prepričan, da je fuč termostat, pa me je mehanik prepričal, ker je po menjavi tipala spet vse OK.

Tipični simptomi so pa enaki kot za termostat - pri mestni vožnji se avto normalno (no, morda malo dlje rabi) ogreje, ko greš na AC pa pade temp. vode na 70 stopinj C ali še manj... Po menjavi tipala so težave izginile...

Jaz sem mu dal primer kako sprobati termostat,če je v redu!Seveda če je termostat v redu,in cager kaže tako kot kaže,je seveda lahko krivo tipalo temperature,ali pa sam cagar,ki se pa tudi rad pokvari pri VW!

LP!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 11 gostov