Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Dizel cuka

Napisal/-a sonček Če mar 09, 2006 4:49 pm

Lep pozdrav vsem skupaj. Spet jaz!
Že pred časom ugotavljam pri mojem dizlu golf 2 kaj naj bi bilo da mi včasih cuka.
Če dam v prvo in speljem počas avto še kar gre ne da bi cukal če pa prestavim v drugo in za malenkost pospešujem avto cuka, če pohodim gas ne zaznavm da bi kaj cukal,to se mi dogaja predvsem v mestu.

Ter še neki moj avto ima zelo trd volan, ker če se vozim po mestu je nenormalno kam parkirat,zdej montizerji so slabi kajti avto je posedel ampak ceste se odlično drži.......če imate kakšno idejo mi jo prosim izdajte.

lp

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Če mar 09, 2006 5:47 pm

men je golfič isto cukal,pa sm vodo iz rezervoarja vn popil,spraznil in popivnal cel rezervoar in tezave so izginile.Lahko pa da mas filtr zamasen,sam sm skor sto posto da je voda v nafti.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Če mar 09, 2006 6:50 pm

Ja pomeje je tut voda kriva. Sploh zdele pozimi se rad kondenz nabira v rezervarju in lajtngah.
Če te lih ne moti, počakaj do pomladi pa potem prečisti cel sistem, menjaj filter innalij frišno nafto po bo spet ropotal ko nov.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če mar 09, 2006 7:06 pm

Drager je napisal/-a:Ja pomeje je tut voda kriva. Sploh zdele pozimi se rad kondenz nabira v rezervarju in lajtngah.
Če te lih ne moti, počakaj do pomladi pa potem prečisti cel sistem, menjaj filter innalij frišno nafto po bo spet ropotal ko nov.

Hvala za odg.

lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Re: Dizel cuka

Napisal/-a RedBull™ Če mar 09, 2006 7:17 pm

sonček je napisal/-a:Ter še neki moj avto ima zelo trd volan, ker če se vozim po mestu je nenormalno kam parkirat,zdej montizerji so slabi kajti avto je posedel ampak ceste se odlično drži.......če imate kakšno idejo mi jo prosim izdajte.

lp

ob tem sem se pa nasmejal :D

Drugače pa tko kot so ti že povedali. Najboljš boš naredil,če boš vsako sezono pred zimo zamenjal naftni filter - pa ne bo težav z vžigom oz. cukanjem.

Zakaj imaš trd volan,jah lahko imaš premal napunpane gume,stare (trde) gume,mogoče širšo dimenzijo. Pa ko boš menjal amortizerje,zamenjaj še ležaje amortizerjev ker po vsej verjetnosti so tud hin
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Re: Dizel cuka

Napisal/-a sonček Če mar 09, 2006 7:24 pm

RedBull™ je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:Ter še neki moj avto ima zelo trd volan, ker če se vozim po mestu je nenormalno kam parkirat,zdej montizerji so slabi kajti avto je posedel ampak ceste se odlično drži.......če imate kakšno idejo mi jo prosim izdajte.

lp

ob tem sem se pa nasmejal :D

Drugače pa tko kot so ti že povedali. Najboljš boš naredil,če boš vsako sezono pred zimo zamenjal naftni filter - pa ne bo težav z vžigom oz. cukanjem.

Zakaj imaš trd volan,jah lahko imaš premal napunpane gume,stare (trde) gume,mogoče širšo dimenzijo. Pa ko boš menjal amortizerje,zamenjaj še ležaje amortizerjev ker po vsej verjetnosti so tud hin

Naftni filter je bil menjan, glede montizerjev ni tist je res pač montizerji so se posedl-fedri se mi zdi sam ceste se pa še kr drži,mal poglej pri favoritkah kako je bilo če so bili montizerji zanič se je avto obupno cest držal. lp

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Če mar 09, 2006 7:52 pm

amortizerji nimajo nobene veze z posedanjem in visino vozila , avto na visini drzijo samo uzmeti.
glede cukanja pa imas regulator v bosch pompi zrahljan in pocasi bo vedno bolj cukal pri doloceni obremenitvi...filter in voda nimata nobene veze z cukanjem pri majhni obremenitvi motorja , lahko pa ob mocnem pospesevanju in hudi obremenitvi , voznja v hrib....
Mercedes Benz service

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če mar 09, 2006 8:53 pm

zcmr je napisal/-a:amortizerji nimajo nobene veze z posedanjem in visino vozila , avto na visini drzijo samo uzmeti.
glede cukanja pa imas regulator v bosch pompi zrahljan in pocasi bo vedno bolj cukal pri doloceni obremenitvi...filter in voda nimata nobene veze z cukanjem pri majhni obremenitvi motorja , lahko pa ob mocnem pospesevanju in hudi obremenitvi , voznja v hrib....

Tako je avto je velikokrat obremenjen saj včasih vozim notri polno, zadnjič sem sicer gledov kok je zadnji del pri tleh in je bilo od tal pa do avspuha kakih 10 cm,hrib ki ga more avto prevozt je kakih 10 km in včasih je prav bogi. Višinska razlika je tam okrog 500 m ki jo mora avto prenest prvotna nadmorska je tam okrog 400m
Je pa res da ga popolnoma nič ne merkam. Včasih ga moram prtisnt včasih pa normalno pelem.
Glede cukanja je komaj zaznat to tako da bom postil tako kot je če pa bo treba kej zamenta ne bo problema saj imam bližnje sosede ki imajo golfe in jih prodajajo po delih in sicer dobim bosch pumpo za 5 jurjev..
V mislih imam sicer zaradi same starosti avta zamenat kajti avto je preveč nevaren saj nimam niti ene opreme vgrajne, Velikokrat moram tudi voziti starše in sem pomislu na to da bi si res nabavil avto tam okrog 500 jurjev najbolj idealen bi bil vw

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če mar 09, 2006 8:59 pm

Fak ej ze kr en lep cajt nism biu tle pa vidm da ste pacienti isti ostal..... nema vam pomoci. :roll: :roll:

Glede okvare: voda v rezervoarju, zapacan filter nafte, zmrznjen filter nafte, zrak v sistemu pa se kaka malenkost bi se nasla. To so bolj simpl zadeve katere lahko prevers, so pa tuki se mozne okvare na pumpi, in na diznah.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če mar 09, 2006 10:17 pm

Tole cukanje..... Men je tko cukal da se ni blo več za vozit..... pol narjena generalka.... očiščen tank.... obnovljena bosch črplalka.... nove šobe..... cukanje še kr in to u isti meri kot pred generalko .... Pille kaj praviš pa na to?

No pol pa je prišel čas za menjavo letnih gum za zimske ( druge felne) in lej ga zlomka cukanje je ponehalo... ne čist ampak krepko. Vzrok: jajčaste felne..... avta ni treslo ampak je blo dost da se je zaganju in to je posledično privedlo do cukanja....

Da ne bo pomote cuka mi še zdaj..... na isti foro kot tebi..... če z drugo pospešuješ iz nizkih obratov..... začne pri nekih obratih cukat..... noben majster še ni porihtu.... sem se že tok navadu da točn vem kok gasa in kdaj ga morm dat....
Edino kaj mi še preostane je še to da se bom mal s predvbrizgom poigral... mogoč bo ponehal.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Če mar 09, 2006 10:22 pm

Fak ej ze kr en lep cajt nism biu tle pa vidm da ste pacienti isti ostal..... nema vam pomoci...

Pille upam da tole ni letel name?!(glede na to da v mnozini govoris)

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Če mar 09, 2006 11:03 pm

na tebe in na njega.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če mar 09, 2006 11:20 pm

PiLLLe je napisal/-a:na tebe in na njega.

to je dvojina ---> te malce je*** :D

ok,prosm brez prepiranja naprej!!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če mar 09, 2006 11:27 pm

PiLLLe je napisal/-a:Fak ej ze kr en lep cajt nism biu tle pa vidm da ste pacienti isti ostal..... nema vam pomoci. :roll: :roll:

Glede okvare: voda v rezervoarju, zapacan filter nafte, zmrznjen filter nafte, zrak v sistemu pa se kaka malenkost bi se nasla. To so bolj simpl zadeve katere lahko prevers, so pa tuki se mozne okvare na pumpi, in na diznah.

Ja veš pillle tako je kaj nej drzga rečem.
Fajn se mej.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Če mar 09, 2006 11:34 pm

Glede okvare: voda v rezervoarju, zapacan filter nafte, zmrznjen filter nafte, zrak v sistemu pa se kaka malenkost bi se nasla. To so bolj simpl zadeve katere lahko prevers, so pa tuki se mozne okvare na pumpi, in na diznah.[/quote]

Filter bil menjan kak mesec nazaj,nemogoče da bi zmrznilo pri 0 stopinjah,zrak da bi bil v sistemu težko ker sem se po tem prevozil kar veliko,tako da bi tudi jaz verel da imam pumpo slabšo oz. ko bo čas jo bo treba menat zaenkrat ostane tako......
lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe mar 10, 2006 2:49 am

Men je moj dizl tut tko cukal kot teb...problem je bil v tem da motor ni bil v fazi (tist "majstr" ki je jermene menju je pri menjavi jermenov falil fazo za cca. 1 zob).Ko smo motor postavl v fazo je cukanje zginlo.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Pe mar 10, 2006 7:23 am

PiLLLe je napisal/-a:Fak ej ze kr en lep cajt nism biu tle pa vidm da ste pacienti isti ostal..... nema vam pomoci. :roll: :roll:

zmrzjen filter pri pozitivni temperaturi...dizne uplivajo na cukanje...
dej invalid sej je res bolse da ne hodis na forum s takimi in ne zalis tu prisotnih
fantje kriv je regulator v bosch pumpi ki je zrahljan in ga " mojstri" pri obnovi ponavadi ne gledajo ker nimajo delov zanj.
Mercedes Benz service

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe mar 10, 2006 2:26 pm

No danes sem imel ponovno eno majšo težavo kajti ko je začel padat sneg v Ljubljani in ko sem se odpravljal proti domu sem se moral na enem parkplacu ustavt in dajet ketne gor saj je zapadlo rekordnih 15 cm v 1h in ker avto ni šel kaj dobro sem ga dobro pregrel saj se je ventilator prižgal še le pri tretji črtici oz.malo manj in

ko sem prišel domov se ventilator ni tel ugasnit(počakal sem nek časa).Pač odpru havbo in snel kabel za štrom da se je ugasnil.Zdej kaj naj bi tukaj dejansko bilo narobe.
Hvala vsem za pomoč saj s pravilnimi odg. znam nekako popravt sam.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe mar 10, 2006 2:32 pm

zcmr je napisal/-a:

dej invalid sej je res bolse da ne hodis na forum s takimi in ne zalis tu prisotnih
fantje kriv je regulator v bosch pumpi ki je zrahljan in ga " mojstri" pri obnovi ponavadi ne gledajo ker nimajo delov zanj.

Tako je pumpa ne vem če je dal prejšnji lastnik obnovit ampak zaenkrat ni pretirano moteče, če bo pa začel cukat bom pa dal enmu majstru pumpo zamenat.

Imate še kakšen odg.

Vsem hvala za pomoč

lp

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Pe mar 10, 2006 4:48 pm

zcmr je napisal/-a:

Komu ti invalid?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov