Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mare83
Nov uporabnik

Kraj: obala

elektronika r19

Napisal/-a mare83 So mar 11, 2006 11:30 am

Lep pozdrav vsem na forumu!
Sem lastnik renaulta 19 1.8 letnik 94, in imam en problem glede elektronike:
na plošči pod avtoradiem mi je crknilo osvetljava gumbov (meglenke, gretje šip, ...) v kompletu, pa tudi ko vklopim klimo se mi ugasnejo vse lučke (ventilator, hladno/toplo).
Varovalke so v redu, mislim da je možen kakšen kontakt.
Pa še nekaj: na armaturni plošči je merilnik tlaka olja, ki se mi prikaže samo ob kontaktu. Kaj to bi moralo vedno prikazati ali samo pred vžigom????
RENAULT 19 1.8 110KM

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 So mar 11, 2006 12:33 pm

tist stevcek ni za tlak olja ampak ti pokaze kolk mas olja v masini to se prav oil level meter. Bi blo pa mal tezko mert pritisk olja pred vzigom :roll:

Glede luck in klime pa da ti vse crkne, zadevo razderi pa poglej kje so slabi kontakti oz. ce slusajno niso ze kje zazgani. Kar ti ne gori zarnic odpi stekarje in zamenjaj zarnice, na stikalu za klimo pa preveri kontakte v kaksnem stanju so pa prever z multimetrom kaksno napetorst dobis na stikal in bos kmal vidu ce imas kaksen slab kontakt.

lp
Slika Slika

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex So mar 11, 2006 1:45 pm

Zgleda da imaš nekje kakšno žico olupano pa se stika z maso! Najboljše da, tako kot je Neo32 rekel, razdreš vse tam pa boš videl kaj je narobe!

Uporabniški avatar
4 ever 19
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a 4 ever 19 So mar 11, 2006 5:26 pm

tisti kazalec ti kaže nivo olja, kaže pa samo pred vžigom ko daš kontakt!
za one lučke se pa dajo zamenjat (potegneš celi gumb ven pa menjaš)kere so crknile, za ostale (za gretje pa to) pa maš nekje slab kontakt, kot so že prej povedali!

mare83
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a mare83 Po mar 13, 2006 9:05 am

V bistvu sem govoril z bivšim lastnikom da je bil v avtu vgrajen benefon, ko ga je ščupal je nekako flikal kable...
se mi zdi da bom moral odpreti vse in na novo vlečt kable...
RENAULT 19 1.8 110KM

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Po mar 13, 2006 2:34 pm

mare83 je napisal/-a:V bistvu sem govoril z bivšim lastnikom da je bil v avtu vgrajen benefon, ko ga je ščupal je nekako flikal kable...
se mi zdi da bom moral odpreti vse in na novo vlečt kable...

ni ti treba, samo tam kjer je on mal izoliral je trab zadevo pocinit pa z bozirko poizolirat pa nimat bi kej sam dobr mors pocinit zadevo, pa sej tko al tko benefon ni imu neke jake instalacije (plus, minus, kontakt plus, kaksno mute zico za radijo)

Po mojih predvidevanjih je slabo skupej dal plus oz minus ki ga je vlekel za benefona....
Slika Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 11 gostov