Torej mamo problem in sicer pri oplu,da nam vedno pregori varovalka za zadnje rikverc luči...Varovalke smo probali skoraj vse velikosti in vedno pregori...Kaj bi blo?
Proton-Blaž je napisal/-a:Torej mamo problem in sicer pri oplu,da nam vedno pregori varovalka za zadnje rikverc luči...Varovalke smo probali skoraj vse velikosti in vedno pregori...Kaj bi blo?
Ravno takšni probelm sem imel tudi jaz ko sem dal not varovalko je nemudoma pregorela ko sem dal v rikverc,nato sem menjal stikalo za rikverc ki se nahaja na zgornji strani menjalnika oz.na tem delu. To sem zamenal in pol je delalo imel pa sem tehničnega čez par dni.
lp
Da bi kratek stik med + in - bil zaradi stikala, se mi zdi malo neverjetno, ker gre ponavadi do stikala le ena žica, pa še ta se spoji z minusom ko se stikalo vklopi. Medtem ko pa gre plus od kontakta skozi varovalko pa naprej direkt na žarnico. Torej če bi se ti ta žica pri stikalu kje dotikala šasije, potem bi morale luči ves čas goret, ne pa da ti varovalko kuri Bolj bo verjetno da imaš kje kable preguljene - sploh zato če gredo po tleh in po podnu prtljažnika.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!
Kje ima ta opel rikverc luči, na prtljažnih vratih ali na karoseriji?
Če ima na prtljažnih vratih, preveri kable v gumi manšeti, skozi katero gredo kabli v prtljažna vrata.
Če prav razumem situacijo: + gre preko varovalke na žarnico in z žarice na stikalo do mase. To pomeni, da ti prebija med varovalko in žarnico in najbolj kritično mesto se mi zdi ta gumi manšeta..