Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Kraj: Velenje

Guma zelo pocasi spusca:(

Napisal/-a meganeman So mar 11, 2006 7:09 pm

A ma ker od vas kak dober predlog zame kaj naj naredim, ker mi zimska guma na liti felgni zelo pocasi spusca. Sprazne se po treh tednih.

Sm bil pr vulkanizerju in jo je namocu v vodo pa ni nasel nobene luknje:(

Ste imeli podobno tezavo, kaj ste naredili?

Hvala za vse nasvete!

Lp,
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika

Uporabniški avatar
karel
Novinec

Kraj: zg. Savinjska dolina

Napisal/-a karel So mar 11, 2006 7:13 pm

Bo treba šlauf (zračnico) notri dati.
Think. Feel. Drive.
LP Karel

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK So mar 11, 2006 7:15 pm

Mogoč je ventilček hin.... :roll: al pa da si na kako lukno priletov pa je gumo zabilo, pa se ni dobro nazaj vsedla.... Tak je blo pri nas, samo je v trenutku spustla... Druga nwm....

Lp

Uporabniški avatar
Bravo28
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Guma zelo pocasi spusca:(

Napisal/-a Bravo28 So mar 11, 2006 7:23 pm

meganeman je napisal/-a:A ma ker od vas kak dober predlog zame kaj naj naredim, ker mi zimska guma na liti felgni zelo pocasi spusca. Sprazne se po treh tednih.

Sm bil pr vulkanizerju in jo je namocu v vodo pa ni nasel nobene luknje:(

Ste imeli podobno tezavo, kaj ste naredili?

Hvala za vse nasvete!

Lp,

Pri meni je bil isti problem in na koncu sem ugotovil da je na notranji strani po obodu feltne bila majhna razpoka...

Lp

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR So mar 11, 2006 7:48 pm

menjaj feltno,ali pa gumo in feltno dobr obriši ko montiraš,se mi je že večkrat to nardilo,obrišeš notranjost gume in rob,ter feltno po robu,našpicas z WD40 in to je to,pri meni je šlo
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So mar 11, 2006 8:03 pm

GUma je mikro porozna, včasih tudi feltna pride takšna. Glede gume ti priporočam plin securpneus, ki ima večje molekule in preverjeno ne prepušča kot navaden zrak. Glede feltne, so pa fotru pri vulkanizerju naredili premaz in še že 5 let brez problema.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen So mar 11, 2006 8:10 pm

mogoče si zapeljal na kak žebelj. jaz ti svetujem da greš do vulkanizerj, naj ti gumo pregleda če je treba naj da notri zračnico ali ijekcijo.
Slika

Uporabniški avatar
jan stas
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a jan stas So mar 11, 2006 8:11 pm

Jz sm meu isti problem.ti samo,ko boš pumpu gumo umes mau vd-ja našprici v ventilček pa bo.Men drži! :tomidelej:
Subaru Legacy driver!

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman Ne mar 12, 2006 9:26 pm

Notranji del ventilcka mi je ze vulkanizer menjal, ventilcek mam pa on tecn, ko je za stalno na felgni in mi ni blo da bi ga menjal, ker bi pol na vseh felgnah mogu menjat, da ne bi bilo grdo. Pa kr naenkrat je to zacelo. Zdej ne vem a naj takoj plasc dam noter al se enkrat probam vmes gumo s felgne dat pa ocistit rob in namazat?

Problem je v tem, da luknje ne najde vulkanizer, nikjer niso prsli mehurcki ven, (noter sm pa mel plin, ampak je ze ves najbrz ven usel:(), ko je gumo potunkal v vodo:(

Hvala za vse nasvete bom sel do enga orng vulkanizerja pa da vidimo ka bo on preferiral, baje plasc ni tok fajn met vgumi not:(
Slika

Uporabniški avatar
Whity1
Nov uporabnik

Kraj: Maribor suburbs

Napisal/-a Whity1 Ne mar 12, 2006 9:42 pm

zakaj pa nebi blo fajn met zračnico not :?:

lej če ti ne bojo najdli problema ti je to itak edina prava rešitev

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne mar 12, 2006 9:52 pm

kok je pa kej guma stara...
jest sem mel to smolo po menjavi gume mi več ne pušča čeprov so jeklene stare 12 let :shock:
če so pa nove hmmm... pol je pa mogoče feltna

LP

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Ne mar 12, 2006 10:46 pm

Treba je ugotoviti, kaj je krivo:
a) guma
b) feltna
c) ventil.

Najprej daj to problematično gumo na feltno od rezerve (da boš videl, če je kriva feltna).

Če bo še vedno spuščalo, ti ostaneta še možna:
a) guma
b) ventil

Na tej fazi bi jaz menjal cel ventil (nov stane cca. 200 sit), če bo še vedno puščalo, boš siguren, da je kriva guma, in daš lahko, ko bo težava odpravljena (!) spet nazaj fensi star ventil.

Če je guma, in še vedno ne bodo našli luknje, pojdi k drugemu vulkanizerju :twisted:

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Ne mar 12, 2006 10:55 pm

Nisem ravno prepričan, da je WD40 univerzalna rešitev za vse na tem svetu, skoraj prepričan pa sem, da ne bo odpravil puščanja, prej obratno. Ne špricaj gume z WD-jem. :(

Če maš senzor ventil (kot jaz ne Meganeu) ne morš dat not zračnice. Verjetno imaš tudi kake bolj moderne feltne in gume, torej oboje delano po specifikaciji tubeless tako, da ti tako ali tako ne bi priporočal zračnice. :x

Zdej če je res problem nekje v stiku feltne in gume, pol ti lahko peto gume lepo spucajo in rob feltne tudi. To lahko namažejo tudi s tisto "tekočo" gumo, mislim da je od Tip-Top-a, gumo napihnete na ene 3 al pa 3.5 bara in počakaš ene pol ure, urco pri vulkanizerju, potem se pa ta dan bolj na izi furaš, da se vse usede. Seveda ti more prej nazaj na 2.5 tlak spustit, preden date na avto. Včasih se tudi v vodi ne vidi mehurčka, če je luknjica zelo zelo majhna. Ker ti spusti v roku 3 tednov je možno tudi da je kje luknjica. :?

Ventili s senzorjem so bedna fora, jest jih na 17" polet nimam gor. :roll:

Če ne gre drugače, pa smo v sredo 15ga, pa si kupi lepo nove letne gume. ;)
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne mar 12, 2006 11:44 pm

Jaz imam podoben problem.Isto mi je prej delalo na starih gumah in sedaj že eno leto na novih gumah :evil: Pušča ravno toliko, da moram it vsaj 1x na mesec dopumpat.spusti iz 2.20 na 1.70.Baje je vzrok pri meni poroznost alu feltne in rešitev naj bi bila da se pobrusi rob fletne in namaže z eno pasto in zadeva ne spušča več.
Se pa pri vulkanizerju v bazenu nikjer ne vidi kje pušča :? treba bo spomladi nekaj zrihtat :roll:
lp ;)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Ne mar 12, 2006 11:48 pm

men je to na eni gumi delal pa sm lepo not dv zracnco pa nimam vec teh problemov ... scajtoma rata feltna slaba in zato zacen puscat ;)
Slika

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman To mar 14, 2006 9:19 am

Se enkrat havla za vse informacije, problem je v tem ko bi mogu mal probvat in to stane:)
Felgna je stara 6 let gume pa komi dve leti:( tko da ne bi rad menjaval nicesar, hehe

Ka pa pravite na on sprej za v gumo spricnat, ce ti spusti, kot majo megane cabrioti not ker nimajo rezervne gume?

Lp,
Slika

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To mar 14, 2006 10:49 am

Po mojem je pa najbl zihr not dat zračnico, pa bo problem rešen.

Če boš kar naprej nekaj preizkušal in menjaval gumo s felge na felgo, pa menjal ventile, brusil robove in kaj jaz vem kaj še, bo prišlo dosti dražje kot pa je zračnica.

Ko boš pa kupil nove gume, pa le dobro očisti rob na felgi in boš videl kako bo potem.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: joztom in 4 gostov